Bosbessen bladerdeeg hapjes

6 april 2016
26

bosbessen bladerdeeg hapjes 1a

Blogtechnisch heb ik mijn draai helemaal gevonden sinds mijn verhuizing. Ik kan mij vaak slecht concentreren en ben snel afgeleid. Dat heb ik altijd al gehad, maar het leek sinds mijn verhuizing nog net even wat erger te zijn. Maar sinds een klein maandje is mijn concentratie echt top! Ik kan ’s ochtends vroeg tot aan het avondeten onwijs gefocust bezig zijn, zowel achter de computer als in de keuken. Zonder afleiding ga ik als een tierelier. Pas rond etenstijd wanneer mijn maag begint te rommelen heb ik door dat er alweer een werkdag voorbij is. Heel fijn! Op één van die productieve dagen maakte ik 5 verschillende recepten voor het blog. Waaronder één mislukking met een halve rol bladerdeeg. Met de andere helft wilde ik dus iets anders maken en ik besloot het te combineren met de bosbessen die ik nog over had van een ander recept. Eigenlijk was het gewoon een manier om de restjes op te maken en niet de bedoeling dat ze op het blog zouden komen. Maar daar dacht ik anders over toen deze bosbessen bladerdeeg hapjes uit de oven kwamen. Fijne kleine hapjes met een frisse fruitvulling, heerlijk! Als je van zoet houdt, kun je zelfs nog wat extra suiker of honing in de flapjes doen, maar ik vond juist het frisse van deze hapjes erg lekker.

bosbessen bladerdeeg hapjes 2a

Bosbessen bladerdeeg hapjes

Deze bosbessen bladerdeeg hapjes zijn makkelijk om te maken en vooral erg lekker. Kleine hapjes met een frisse vulling!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • bakje bosbessen
 • ei (geklutst)
 • fijne kristalsuiker

Instructies

 • Snij de rol bladerdeeg in 12 gelijke rechthoekjes, over de brede kant haalde ik er 4 uit en over de smalle kant 3. Zo heb je een beetje een idee hoe je moet snijden. Verdeel elk rechthoekje in gedachten even in twee helften, op één helft zet je met een mesje een paar inkepingen. Op de andere helft plaats je een paar bosbessen.
 • Vouw de helft met inkepingen over de kant met bosbessen heen en druk de zijkanten dicht met een vork. Leg de bladerdeeg hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje. Strooi dan nog een beetje suiker over de hapjes heen.
 • Bak de bosbessen hapjes in 12-14 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik maakte deze hapjes met bosbessen, maar je kunt natuurlijk ook ander (diepvries)fruit gebruiken. Of maak een mix van verschillende soorten fruit, ook erg lekker!

Bewaren

Meer over het voorbereiden en bewaren van bladerdeeg hapjes lees je hier.

bosbessen bladerdeeg hapjes 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

 1. Margot schreef:

  Zo simpel eigenlijk, maar ze zien er super uit!

 2. Yvonne schreef:

  Zien er mooi en lekker uit. Ik houd niet zo van bosbessen, maar met ander fruit ga ik deze zeker een keer maken!

 3. Yolanda schreef:

  Ziet er lekker uit! Ook een leuk idee als traktatie voor school !

 4. Silke schreef:

  Kun je dit ook vullen met chocolade? Zoi het graag voor moederdag maken.

  1. Laura schreef:

   Ja hoor, kan prima.

 5. Banketbakker henny schreef:

  Mij lijkt diepvries fruit te veel vocht af te geven zodat de bodem erg slap blijft.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het werkte prima voor mij in dit recept. Ik laat het fruit wel altijd eerst even ontdooien zodat overbodig vocht eruit kan lekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *