Vorig jaar had ik een flinke portie gingerbread koekdeeg gemaakt. Meer dan ik nodig had bleek later, maar wat extra deeg is nooit weg bij dit recept als je het mij vraagt. Ik besloot met de restjes wat te experimenteren en gebruikte het uiteindelijk voor deze gingerbread sandwichkoekjes met karamel.
Een goed geslaagd experiment, want ik besloot ter plekke dat dit zó ontzettend lekker was dat ik het recept moest delen met jullie. Bij deze dus! Ik gebruikte zelf vorig jaar karamelspread uit een potje, maar ik geef je een recept waarmee je het zelf ook kunt maken.
BAKTIP: Om het deeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.
Oh wat lijkt me dit heerlijk en ze zien er ook nog zo leuk uit!! Ik wil deze graag gaan maken voor kerstmis 🙂 Als ik de koekjes alvast op 24 dec bak en dan op 2e kerstdag s ochtends de snelle karamel maak en de koekjes vul, zijn ze dan smiddags nog lekker of kan ik ze beter op het laatste moment vullen?
Bedankt alvast voor uw reactie!!
’s ochtends maken en ’s middags eten kan prima hoor!
Kan ik eventueel ook ahoornsiroop gebruiken in plaats van suikerstroop?
Dat heb ik niet getest, maar ahoorsiroop is wel echt anders dan stroop. Het zal vooral in smaak wat minder vol zijn.