Voor moederdag maakte ik dit jaar voor het eerst een croissant broodpudding. Die vond ik zo lekker dat ik hem sindsdien al vaker heb gemaakt. Het is een recept dat ook perfect is voor bij het kerstontbijt, toch net even wat spectaculairder dan een belegd croissantje. Dat ze supersimpel zijn om te maken is al helemaal mooi meegenomen, want je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg met de voorbereidingen voor het kerstontbijt. Deze croissant broodpudding met rood fruit maakte ik speciaal met oog op de kerstdagen, ik weet zeker dat hij bij jullie in de smaak gaat vallen.
BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
Croissant broodpudding
Ingrediënten
- 1,5-2 croissants
- rood fruit naar keuze (ongeveer 2 handjes fruit in totaal)
- 200 ml melk
- 1 ei (M)
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Snijd de croissants in kleine stukjes en verdeel de helft over de ovenschaaltjes. Doe er wat fruit bij en verdeel vervolgens de rest van de croissant over de schaaltjes. Eindig met de rest van het fruit.
- In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes croissant het mengsel op kunnen nemen.
- Bak de schaaltjes broodpudding in 15-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
- Bewaren: De broodpudding is het lekkerst als je hem gelijk serveert.
Kun je dit ook maken met croissantjes van de dag ervoor?
Zeker, dat kan heel goed!
Kan dit ook met oude chocolade croissants?
Zeker! Lekkere twist!