Croissant broodpudding met rood fruit

Gepost: 2 december 2018 Laatst bewerkt: 17 september 2023

CROISSANT BROODPUDDING MET ROOD FRUIT

Voor moederdag maakte ik dit jaar voor het eerst een croissant broodpudding. Die vond ik zo lekker dat ik hem sindsdien al vaker heb gemaakt. Het is een recept dat ook perfect is voor bij het kerstontbijt, toch net even wat spectaculairder dan een belegd croissantje. Dat ze supersimpel zijn om te maken is al helemaal mooi meegenomen, want je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg met de voorbereidingen voor het kerstontbijt. Deze croissant broodpudding met rood fruit maakte ik speciaal met oog op de kerstdagen, ik weet zeker dat hij bij jullie in de smaak gaat vallen.

BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

CROISSANT BROODPUDDING MET ROOD FRUIT
maken

CROISSANT BROODPUDDING MET ROOD FRUIT bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Croissant broodpudding

Heerlijk als zoet kerstontbijt, brunch of als dessert: croissant broodpudding. Ook nog eens snel en makkelijk te maken.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 1,5-2 croissants
  • rood fruit naar keuze (ongeveer 2 handjes fruit in totaal)
  • 200 ml melk
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Snijd de croissants in kleine stukjes en verdeel de helft over de ovenschaaltjes. Doe er wat fruit bij en verdeel vervolgens de rest van de croissant over de schaaltjes. Eindig met de rest van het fruit.
  • In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes croissant het mengsel op kunnen nemen.
  • Bak de schaaltjes broodpudding in 15-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: De broodpudding is het lekkerst als je hem gelijk serveert.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Maartje schreef:

    Kun je dit ook maken met croissantjes van de dag ervoor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, dat kan heel goed!

  2. Desiree schreef:

    Kan dit ook met oude chocolade croissants?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Lekkere twist!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept