Eetbare boomdecoratie

Eetbare boomdecoratie
25

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en wil komend weekend de grote boom in de huiskamer gaan neerzetten, maar misschien begin ik al op een avondje deze week. Na jaren dezelfde decoraties te hebben gehad in de boom, heb ik dit jaar wat extra ballen gekocht om een beetje te kunnen variëren, ben heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Bij mij wordt het dit jaar een boom vol blauwe ballen in verschillende tinten en als accentkleur mooi dieprood. Geen eetbare boomdecoratie dit jaar voor mij, al lijkt me dat wel heel leuk om nog een keer te doen. Een boom vol met candy canes,  gingerbread figuren, kerstkransjes en meer lekkers. En die eetbare decoraties voor in de kerstboom zou je kunnen kopen, maar nog leuker is om ze zelf te maken! Daarom vandaag wat inspiratie voor eetbare boomdecoratie!

Je zou kunnen kiezen voor echte candy canes in de boom, maar je kunt ook zelf aan de bak om candy cane koekjes te maken. Ik heb twee verschillende varianten op het blog staan die ik al járen geleden maakte:

En dan gingerbread. Misschien wel mijn favoriete smaak van het najaar. Ik gooi het liefst overal gingerbread kruiden doorheen. En de koekjes, die zijn al helemaal fantastisch. Gaat je boom nog heerlijk van ruiken ook. Met het koekdeeg kun je alle kanten op. Ik vind zelf deze sterren en sneeuwvlokken fantastisch voor in de boom.

Zorg dat je voor het bakken een klein gaatje maakt in het deeg waar je later een lintje doorheen kunt halen om ze op te hangen. Is het aan jou de keuze of je ze ook gaat decoreren of niet.

Kransjes mogen natuurlijk niet ontbreken in een kerstboom die volhangt met eetbare decoratie. En die kransjes kun je op verschillende manieren maken, van chocolade, koekdeeg of meringue. Er zijn vast nog meer manieren, maar deze zijn bij mij favoriet. Kerstkransjes van meringue maak ik vrijwel ieder jaar, zelfde geldt voor de roomboterkransjes. De chocolade kransjes heb ik al lang niet meer gemaakt, misschien moet ik daar dit jaar maar eens verandering in gaan brengen.

Heb jij wel eens eetbare decoratie in je kerstboom gehangen? Of laat jij het op een schaaltje liggen om van te smullen?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *