Eetbare boomdecoratie

Gepost: 3 december 2019 Laatst bewerkt: 1 december 2023
Eetbare boomdecoratie
34

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ik heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en wil komend weekend de grote boom in de huiskamer gaan neerzetten, maar misschien begin ik al op een avondje deze week. Na jaren dezelfde decoraties te hebben gehad in de boom, heb ik dit jaar wat extra ballen gekocht om een beetje te kunnen variëren, ben heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Bij mij wordt het dit jaar een boom vol blauwe ballen in verschillende tinten en als accentkleur mooi dieprood.

Geen eetbare boomdecoratie dit jaar voor mij, al lijkt me dat wel heel leuk om nog een keer te doen. Een boom vol met candy canes,  gingerbread figuren, kerstkransjes en meer lekkers. En die eetbare decoraties voor in de kerstboom zou je kunnen kopen, maar nog leuker is om ze zelf te maken! Daarom vandaag wat inspiratie voor eetbare boomdecoratie!

candy cane koekjes 1a
candy cane koekjes 1a

Je zou kunnen kiezen voor echte candy canes in de boom, maar je kunt ook zelf aan de bak om candy cane koekjes te maken. Ik heb twee verschillende varianten op het blog staan die ik al járen geleden maakte:

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
gingerbread sterren met witte chocolade 1a
gingerbread-sneeuwvlokken-1a

En dan gingerbread. Misschien wel mijn favoriete smaak van het najaar. Ik gooi het liefst overal gingerbread kruiden doorheen. En de koekjes, die zijn al helemaal fantastisch. Gaat je boom nog heerlijk van ruiken ook. Met het koekdeeg kun je alle kanten op. Ik vind zelf deze sterren en sneeuwvlokken fantastisch voor in de boom.

BAKTIP: Met deze set kerst uitstekers kan je al een heleboel van bovenstaande koekjes maken en ter decoratie in de kerstboom ophangen!

Zorg dat je voor het bakken een klein gaatje maakt in het deeg waar je later een lintje doorheen kunt halen om ze op te hangen. Is het aan jou de keuze of je ze ook gaat decoreren of niet.

roomboter-kerstkransjes-1a
meringue kerstkransjes 1a

Kransjes mogen natuurlijk niet ontbreken in een kerstboom die volhangt met eetbare decoratie. En die kransjes kun je op verschillende manieren maken, van chocolade, koekdeeg of meringue. Er zijn vast nog meer manieren, maar deze zijn bij mij favoriet. Kerstkransjes van meringue maak ik vrijwel ieder jaar, zelfde geldt voor de roomboterkransjes. De chocolade kransjes heb ik al lang niet meer gemaakt, misschien moet ik daar dit jaar maar eens verandering in gaan brengen.

Heb jij wel eens eetbare decoratie in je kerstboom gehangen? Of laat jij het op een schaaltje liggen om van te smullen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *