Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Gepost: 17 december 2016 Laatst bewerkt: 26 november 2023
80

gingerbread-sneeuwvlokken-1a

Al jaren stond het op mijn lijstje: gingerbread koekjes met enkel witte icing decoreren. Dit jaar kan ik het eindelijk doorstrepen. Ik maakte namelijk gingerbread sneeuwvlokken koekjes. Het patroon van de sneeuwvlokken maakte ik met witte icing waar ik wat fijne kristalsuiker over strooide. Dat geeft een extra mooi effect. Deze koekjes staan nu in een glazen pot bij mij op tafel mooi (en lekker) te zijn, maar hoe leuk is het als je je boom ermee decoreert? Klein gaatje er in maken, lintje erdoor en ophangen maar!

BAKTIP: Ik gebruikte deze sneeuwvlok uitstekers voor deze koekjes. Vanwege de vorm is het lastig om dit zelf uit het koekjesdeeg te snijden.

gingerbread-sneeuwvlokken-2a

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Hoe leuk zijn deze gingerbread sneeuwvlokken koekjes wel niet? Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en zien er hartstikke feestelijk uit.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

Instructies

 • Maak de koekjes volgens het recept. Als alle koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je ook de royal icing maken. De icing moet wat dunner gemaakt worden door een beetje water toe te voegen zodat je de 20-seconden icing krijgt. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft, kun je het in de spuitzak doen.
 • Je kunt van tevoren bedenken welke patronen je graag wilt op je koekjes, maar je kunt ook gewoon uit de losse hand wat proberen. Alles is mogelijk.
 • Zoals je ziet op bovenstaande foto maak ik eerst een basis van 3 lijnen, daar maak ik vervolgens de ‘vertakkingen’ op. Als laatst maak ik het midden af. Als je klaar bent, strooi je wat fijne kristalsuiker over de icing heen.
 • Schud de overtollige suiker er voorzichtig vanaf en laat de icing dan helemaal uitharden. Met een kwastje kun je dan nog wat restjes suiker wegvegen, maar doe dit echt pas wanneer de icing hard is.
Tips

De sneeuwvlok uitsteker die ik gebruikte is te koop bij (digitale) kook- en taartdecoratiewinkels. Heb je geen spuitmondjes? Dan zou je ook een heel klein puntje van een wegwerp spuitzak af kunnen knippen.
Bewaren

That’s it. Heel simpel dus, maar wel met een prachtig effect. De koekjes kun je in een trommel bewaren, daar blijven ze zeker zo’n 2 weken goed.

gingerbread-sneeuwvlokken-3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Carolien schreef:

  Zien er leuk uit!

 2. Milou schreef:

  Hallo Laura,

  Blijven deze koekjes net zo mooi in vorm als je ze bakt in de oven als de suikerkoekjes?

  1. Laura Kieft schreef:

   Deze behouden hun vorm inderdaad ook goed.

 3. Irma schreef:

  Ooeh deze zijn leuk! Ga t proberen!

  Voor de royal icing gebruik je een half recept zie ik. Heb je nog goede tips om met royal icing te beginnen? Ik heb er altijd moeite mee als niet iets schrijft zoals een pen, maar er ‘vertraging’ in zit.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik test eerst altijd even op een keukenpapiertje, ik begin niet op een koekje.

 4. Sebbe schreef:

  Hallo,

  Kan je met dit recept ook een gingerbread huis maken?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Zou in principe moeten kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *