• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Feestdagen / Kerst / Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

17 decdoor Laura Kieft3

gingerbread-sneeuwvlokken-1a

Al jaren stond het op mijn lijstje: gingerbread koekjes met enkel witte icing decoreren. Dit jaar kan ik het eindelijk doorstrepen. Ik maakte namelijk gingerbread sneeuwvlokken koekjes. Het patroon van de sneeuwvlokken maakte ik met witte icing waar ik wat fijne kristalsuiker over strooide. Dat geeft een extra mooi effect. Deze koekjes staan nu in een glazen pot bij mij op tafel mooi (en lekker) te zijn, maar hoe leuk is het als je je boom ermee decoreert? Klein gaatje er in maken, lintje erdoor en ophangen maar!

Benodigdheden gingerbread sneeuwvlokken koekjes

voor ongeveer 40 stuks
  • 1 x het recept voor gingerbread koekjes (recept)
  • half recept royal icing (recept)
  • fijne kristalsuiker
  • spuitzak met klein rond spuitmondje (#1 of #2 van bijv. Wilton)

De sneeuwvlok uitsteker die ik gebruikte is te koop bij (digitale) kook- en taartdecoratiewinkels. Heb je geen spuitmondjes? Dan zou je ook een heel klein puntje van een wegwerp spuitzak af kunnen knippen.

gingerbread-sneeuwvlokken-2a

Maak de koekjes volgens het recept. Als alle koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je ook de royal icing maken. De icing moet wat dunner gemaakt worden door een beetje water toe te voegen zodat je de 20-seconden icing krijgt. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft, kun je het in de spuitzak doen.

Je kunt van tevoren bedenken welke patronen je graag wilt op je koekjes, maar je kunt ook gewoon uit de losse hand wat proberen. Alles is mogelijk.

Zoals je ziet op bovenstaande foto maak ik eerst een basis van 3 lijnen, daar maak ik vervolgens de ‘vertakkingen’ op. Als laatst maak ik het midden af. Als je klaar bent, strooi je wat fijne kristalsuiker over de icing heen.

Schud de overtollige suiker er voorzichtig vanaf en laat de icing dan helemaal uitharden. Met een kwastje kun je dan nog wat restjes suiker wegvegen, maar doe dit echt pas wanneer de icing hard is.

gingerbread-sneeuwvlokken-3a

That’s it. Heel simpel dus, maar wel met een prachtig effect. De koekjes kun je in een trommel bewaren, daar blijven ze zeker zo’n 2 weken goed.

liefs laura nieuwsbrief

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Monster ogen koekjes
Kruidige koekjes
Stoofpeertjes
Overzicht: kerstrecepten advent 2016

In categorie: Kerst, Koekjes, Koekjes3 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Kerstafette: Sinaasappel-cranberry cake met ijs
10x recepten met cranberry’s »

Reacties

  1. Carolien zegt

    17 december 2016 op 08:33

    Zien er leuk uit!

    Beantwoorden
  2. Milou zegt

    21 december 2017 op 17:52

    Hallo Laura,

    Blijven deze koekjes net zo mooi in vorm als je ze bakt in de oven als de suikerkoekjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      22 december 2017 op 09:19

      Deze behouden hun vorm inderdaad ook goed.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Valentijn bakinspiratie Valentijn bakinspiratie
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer