Al jaren stond het op mijn lijstje: gingerbread koekjes met enkel witte icing decoreren. Dit jaar kan ik het eindelijk doorstrepen. Ik maakte namelijk gingerbread sneeuwvlokken koekjes.
Het patroon van de sneeuwvlokken maakte ik met witte icing waar ik wat fijne kristalsuiker over strooide. Dat geeft een extra mooi effect. Deze koekjes staan nu in een glazen pot bij mij op tafel mooi (en lekker) te zijn, maar hoe leuk is het als je je boom ermee decoreert? Klein gaatje er in maken, lintje erdoor en ophangen maar!
BAKTIP: Ik gebruikte deze sneeuwvlok uitstekers voor deze koekjes. Vanwege de vorm is het lastig om dit zelf uit het koekjesdeeg te snijden.
Zien er leuk uit!
Hallo Laura,
Blijven deze koekjes net zo mooi in vorm als je ze bakt in de oven als de suikerkoekjes?
Deze behouden hun vorm inderdaad ook goed.
Ooeh deze zijn leuk! Ga t proberen!
Voor de royal icing gebruik je een half recept zie ik. Heb je nog goede tips om met royal icing te beginnen? Ik heb er altijd moeite mee als niet iets schrijft zoals een pen, maar er ‘vertraging’ in zit.
Ik test eerst altijd even op een keukenpapiertje, ik begin niet op een koekje.
Hallo,
Kan je met dit recept ook een gingerbread huis maken?
Zou in principe moeten kunnen!