Kerstkransjes: ik ben er dol op! Of ze nu van koek, schuim of chocolade zijn, ik kan er geen genoeg van krijgen. Aangezien zelf maken toch altijd lekkerder is dan de gekochte uit de supermarkt ben ik zelf aan de slag gegaan. Resultaat: heerlijk romige chocolade kerstkransjes. Mét drie soorten chocola! Die heb ik in de winkel nog niet eerder gezien. Probeer hier maar eens wat van over te houden voor de kerstvisite!
BAKTIP: Om chocoladekransjes met drie soorten chocolade te maken, heb je vier wegwerp spuitzakken, een kartel spuitmondje (1M) en een grote coupler (adapter) nodig.
Wat leuk! En wat slim om die drie zakken in 1 vierde zak te doen!! Ik ga deze ook zeker proberen, maar nu nog niet, anders is er idd niks van over met de kerst 😉
Groetjes Wendy Jansen
Wat een leuk idee! Ziet er geweldig uit! 😀
Heel apart! Nog nooit eerder gezien. Ongetwijfeld zijn heel erg lekker! Een banketbakker kan nog wat van je leren!
Xus,
MrsP.
Weer zo’n superleuk idee, ga ik zeker maken :).
Groetjes Marian
Dat ziet er HEERLIJK uit Laura.
Ik krijg echt trek.
Liefs Riet.
goed uit gelegd,toppie.gr Anja
Bedankt allemaal 🙂
Ik sla ook dit recept weer dapper op, en ga het van de week uitproberen 🙂 De kerstboompjesschuimpjes waren hier overigens heel goed gelukt, en zo mijn moeder zei; Ja, dit zijn ze, zo waren ze ‘vroeger’ ook! Dus ook namens mijn moeder; Dank je wel! 🙂
Wat leuk om te horen! Zou je misschien een foto van het resultaat willen mailen? Dan komen ze in het overzicht te staan met alle resultaten van de advent van iederen 🙂
Wat heerlijk om bij jou in het testpanel te zitten Laura ♥.
Lieve mensen, ik kan alleen maar zeggen ze waren ZALIG !!!
Een aanrader om te maken voor de kerst.
Lau, wat ben je toch leuk bezig met de advent. Zoveel lekkers en leuks al gezien. Mijn complimenten hoor!
Liefs, Mam ♥
Hooi,
Miss een domme vraag, maar hoe klop je de roomboter luchtig?
Groetjes!
Helemaal niet erg hoor, daar leren we alleen maar van 🙂 boter klop je luchtig met een mixer (gardes) en je blijft kloppen totdat de boter bijna wit is. Dit duurt enkele minuten.
Oke, en de roomboter is dan gewoon kamertemperatuur? Want smelten lijkt me geen optie toch?
Groetjes!
Klopt helemaal, de boter moet inderdaad op kamertemperatuur zijn.
Wat een fantastisch idee!!! Ik heb deze ook nog niet in de winkel gezien 🙂
En wat een goed idee om de spuitzakken in een andere spuitzak te doen! Dit ga ik onthouden!
mjam mjam wat een goed idee! Zo kan ik mijn eigen kransjes maken zónder melk! Worden dan weliswaar geen 3 kleuren kransjes maar dat maakt niet uit : )
Echt waar, geniaal, hoe kom je erop
Leuke site! En je logo is ook echt fantastisch!!!!! Keep up the good work!
Hallo Laura
Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb ze vandaag proberen te maken, wat aardig goed lukte. Alleen, de witte chocola schiftte toen ik deze met de boter mengde. De melkchocolade en pure chocolade ging wel goed. Weet jij toevallig hoe dit komt (of vooral, hoe ik dit kan voorkomen)?
Dankjewel!
groet, Katja
Waarschijnlijk is het temperatuurverschil tussen je chocola en boter te groot geweest, als dit (vrijwel) gelijk is zou dit niet moeten kunnen. Door het mengsel au bain marie een beetje te verwarmen en te kloppen zou het ook weer goed moeten komen 😉
wij hebben het ook geprobeerd alleen de witte chocolade zak ontplofte en toen kwamen ze er als een misvormt chocolaatje uit. 🙁
Hoi Laura, hoe lang zijn de kransjes eigenlijk houdbaar?
Groeten,
Peter
Als je ze luchtdicht bewaart kun je ze zeker een maand bewaren!
Bedankt! 🙂
Ziet er goed uit ik ga ze donderdag maken voor het kerst ontbijt voor de klas van mijn dochter.
Als ze gelukt zijn stuur ik een foto.
En als je geen magnetron hebt, dan au bain marie smelten? Of lukt dat niet denk je en kan ik beter voor 2 smaken tegelijk gaan ipv 3?
au bain marie kan zeker hoor.
leuk,ik maak met kerst de choclade letters met kerst versieersels ,omdat de kids te ver weg wonen en ik maak er een traditie -letters met kerst en vorig jaar ook zlef gemaakt-dit jaar met jou recept,dank je wel
Wat een leuk recept! Meteen inspiratie gekregen voor kerst dit jaar.
Misschien een wat domme vraag maar moet je 90 gram boter per 100 gram chocola hebben of 90 gram voor alle drie (dus 30 gram boter op 100 gram chocola)?
30 gram boter op 100 gram chocolade! Zie stap 1.
Bedankt voor de snelle reactie! Ik zag het na het plaatsen ook ? maar kon de reactie niet meer verwijderen.
Die chocolade kransen zien er heel lekker uit. Kun je mij het webadres van de macro geven om chocolade te bestellen?
Als je even googlet op Makro dan kom je er meteen, ik weet alleen niet of je er online kunt bestellen.
Tnx, ga het proberen?
Het spuiten lukte goed, maar ze worden niet hard
Ojee, heb je iets aan het recept of de ingrediënten veranderd?