Candy Cane koekjes

Gepost: 23 december 2013 Laatst bewerkt: 18 februari 2024
Candy Cane koekjes

Deze candy cane koekjes zijn ideaal voor degene die koekjes versieren leuk vindt, maar geen zin heeft in ingewikkelde toestanden. Ik wilde zeggen dat dit ook niet veel tijd kost, maar met de droogtijd tussendoor heb je toch wel wat geduld nodig. Al kun je prima allerlei voorbereidingen doen voor het kerstdiner natuurlijk terwijl de icing aan het drogen is. Een kerstdiner waarbij iedereen zo’n gezellig koekje op zijn of haar bord heeft liggen misschien? Het is namelijk echt niet moeilijk, hoe je ze maakt laat ik zien in deze how to. Durf jij het aan?

BAKTIP: Met deze set kerstuitstekers kan je kerstbel koekjes maken, maar nog veel meer vrolijke kerstkoekjes!

candy cane koekjes 2a
candy cane koekjes 3a
candy cane koekjes 4a

 

CANDY CANE KOEKJES maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Candy cane koekjes

Een duidelijke how to voor het maken van candy cane koekjes. Een feestelijk koekje voor Kerst.
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 1 portie basisrecept voor koekjes
  • Royal Icing (recept)
  • 2 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 2 spuitzakken + adapters
  • Rode glitters (jewel fire red – Rainbow Dust)

Deze kleuren icing heb je nodig

  • Wit
  • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Voor wie het lastig vind om gelijk uit de losse hand een vlakverdeling te maken met icing kan het best met een cocktailprikker of een naald aangeven waar de lijntjes moeten komen, dit kras je er eenvoudig in. Begin met de witte icing, vul om en om een vakje op met de icing. Laat helemaal opdrogen voordat je verder gaat.
  • Eenmaal uitgehard vul je de overige vlakken met rode icing. Nu deze nog nat is strooi je hier gelijk wat glitters overheen. Laat opdrogen voordat je met een kwastje de overtollige glitters verwijdert.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Trudy schreef:

    Leuk dat je ze op de foto met 5 stuks, ook om-en-om gekleurd hebt laten zien.

  2. Kim schreef:

    Je hebt weer echt leuke dingen gemaakt, mijn complimenten. Fijne feestdagen!

  3. Tanya schreef:

    Wat mooi en verzorgd weer!

  4. Joke schreef:

    Zo leuk deze vrolijke candy canes.
    Ik blijf het apart vinden om glitters te eten 🙂

    Liefs, Mam ♥

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept