Meringue kerstkransjes

Gepost: 23 december 2015 Laatst bewerkt: 18 juni 2024
Meringue kerstkransjes

Dit jaar ben ik in december nog volop bezig met het maken van kerstbaksels voor de advent. Één van de laatste dingen die ik wilde bakken waren meringues. Heel toevallig kreeg ik een dag voordat ik hiermee aan de slag wilde gaan, een pakketje met alle benodigdheden om meringue kerstkransjes te maken van Two Chicks.

Mijn originele plan voor schuimpjes schoof ik aan de kant, want ik wilde wel eens schuimkransjes maken! En natuurlijk hing ik die ook met het meegestuurde lint in de boom. Daar hangen ze nu trouwens niet meer, ik heb er al lekker van gesmikkeld.

BAKTIP: Voor het spuiten van deze schuimpjes gebruik ik wegwerp spuitzakken en een glad spuitmondje.

meringue kerstkransjes 2a
meringue kerstkransjes 3a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

Meringue kerstkransjes

Wist je dat die leuke meringue kerstkransjes hartstikke makkelijk zelf te maken zijn. Ze zijn lekker én een leuke versiering voor jouw kerstboom.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (133 gram)
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • spuitzak
  • ronde spuitmond
  • lintjes
  • sprinkles

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Doe de ronde spuitmond in de zak en vul hem met de meringue.
  • Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je de kransjes. Ik spoot ze zelf uit de losse pols, maar als je het handig vindt kun je met potlood cirkels op het papier tekenen. Draai dit dan even om zodat de betekende kant naar beneden ligt. De kransjes maak je door kleine toefjes in de vorm van een cirkel naast elkaar te zetten. Je kunt deze natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt.
  • Strooi sprinkles naar keuze over de kerstkransjes en bak ze dan in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken laat je ze afkoelen en dan kun je er lintjes aan maken, nu kun je ze ook in de kerstboom hangen.
Tips

Ik gebruikte vloeibaar eiwit van Two Chicks, dit vind ik heel fijn om mee te werken. Je kunt natuurlijk ook verse eiwitten gebruiken. Wil je nog wat lekkers maken met de dooiers? Hier vind je wat lekkere recepten!
Bewaren

Lees hier hoe je de meringues het best kunt bewaren.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Laurien schreef:

    Goeiemorgen laura,

    Net een recept wat ik nodig heb. Alleen 1 vraag: in je bereidingswijze heb je het over maïzena maar dat staat niet bij de ingrediënten. Hoeveel maïzena heb je nodig?

    Alvast bedankt. Groetjes Laurien

    1. Laura schreef:

      Helemaal vergeten erbij te zetten. 10 gram is voldoende, ga het gelijk even aanpassen 🙂

      1. Laurien schreef:

        Dank je wel…?
        Vanavond gelijk maar eens proberen.
        Fijne feestdagen

  2. Margot schreef:

    Wat zijn ze leuk geworden! Dit wil ik ook eens proberen!

  3. Nicole schreef:

    Dit staat ook hoog op mijn lijstje om te maken. Ik heb laatst kerstkransjes van pretzels gemaakt. Ook erg leuk om te doen.

  4. Emma schreef:

    Ze zijn echt ongelofelijk goed gelukt!

  5. Jessi schreef:

    Meringues en koekjes in de kerstboom hangen, het komt er maar nooit van hier. Volgend jaar weer proberen want het is zooo leuk!

  6. Mandy schreef:

    Oh, wat is dit een leuk én ontzettend makkelijk recept. Ik heb ze gisteren gemaakt. Gewoon het recept gevolgd en ik heb kleine kransjes gespoten. Ik spoot drie bakplaten helemaal vol. Ze hangen niet allemaal in de kerstboom maar het geeft een super effect! Bedankt voor het delen!

  7. susan schreef:

    Ze zijn heel lekker
    maar ze kleven nog een beetje
    durf ze niet in de kerstboom te plaatsen
    heb ik iets verkeerd gedaan

    1. Laura schreef:

      Misschien is de luchtvochtigheid hoog bij jou in huis? Je kunt proberen ze nog even te drogen in de oven

  8. Jolanda81 schreef:

    Ziet er goed uit.. ga ze zeker proberen.
    Ik hoor wel eens dat de oven een klein beetje open moet staan tijdens bakken anders verbranden ze.
    Klopt dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat doe ik zelf nooit. Hier staan al mijn tips voor schuimpjes: https://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept