Dit jaar ben ik in december nog volop bezig met het maken van kerstbaksels voor de advent. Één van de laatste dingen die ik wilde bakken waren meringues. Heel toevallig kreeg ik een dag voordat ik hiermee aan de slag wilde gaan, een pakketje met alle benodigdheden om meringue kerstkransjes te maken van Two Chicks. Mijn originele plan voor schuimpjes schoof ik aan de kant, want ik wilde wel eens schuimkransjes maken! En natuurlijk hing ik die ook met het meegestuurde lint in de boom. Daar hangen ze nu trouwens niet meer, ik heb er al lekker van gesmikkeld.
Meringue kerstkransjes
Ingrediënten
- 4 eiwitten (133 gram)
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maïzena
Extra nodig
- spuitzak
- ronde spuitmond
- lintjes
- sprinkles
Instructies
-
Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Doe de ronde spuitmond in de zak en vul hem met de meringue.
-
Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je de kransjes. Ik spoot ze zelf uit de losse pols, maar als je het handig vindt kun je met potlood cirkels op het papier tekenen. Draai dit dan even om zodat de betekende kant naar beneden ligt. De kransjes maak je door kleine toefjes in de vorm van een cirkel naast elkaar te zetten. Je kunt deze natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt.
-
Strooi sprinkles naar keuze over de kerstkransjes en bak ze dan in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
-
Na het bakken laat je ze afkoelen en dan kun je er lintjes aan maken, nu kun je ze ook in de kerstboom hangen.
Ik gebruikte vloeibaar eiwit van Two Chicks, dit vind ik heel fijn om mee te werken. Je kunt natuurlijk ook verse eiwitten gebruiken. Wil je nog wat lekkers maken met de dooiers? Hier vind je wat lekkere recepten!
Lees hier hoe je de meringues het best kunt bewaren.
Goeiemorgen laura,
Net een recept wat ik nodig heb. Alleen 1 vraag: in je bereidingswijze heb je het over maïzena maar dat staat niet bij de ingrediënten. Hoeveel maïzena heb je nodig?
Alvast bedankt. Groetjes Laurien
Helemaal vergeten erbij te zetten. 10 gram is voldoende, ga het gelijk even aanpassen 🙂
Dank je wel…?
Vanavond gelijk maar eens proberen.
Fijne feestdagen
Wat zijn ze leuk geworden! Dit wil ik ook eens proberen!
Dit staat ook hoog op mijn lijstje om te maken. Ik heb laatst kerstkransjes van pretzels gemaakt. Ook erg leuk om te doen.
Ze zijn echt ongelofelijk goed gelukt!
Meringues en koekjes in de kerstboom hangen, het komt er maar nooit van hier. Volgend jaar weer proberen want het is zooo leuk!
Oh, wat is dit een leuk én ontzettend makkelijk recept. Ik heb ze gisteren gemaakt. Gewoon het recept gevolgd en ik heb kleine kransjes gespoten. Ik spoot drie bakplaten helemaal vol. Ze hangen niet allemaal in de kerstboom maar het geeft een super effect! Bedankt voor het delen!
Ze zijn heel lekker
maar ze kleven nog een beetje
durf ze niet in de kerstboom te plaatsen
heb ik iets verkeerd gedaan
Misschien is de luchtvochtigheid hoog bij jou in huis? Je kunt proberen ze nog even te drogen in de oven
Ziet er goed uit.. ga ze zeker proberen.
Ik hoor wel eens dat de oven een klein beetje open moet staan tijdens bakken anders verbranden ze.
Klopt dat?
Nee, dat doe ik zelf nooit. Hier staan al mijn tips voor schuimpjes: https://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/