Candy cane koekjes

Gepost: 9 december 2014 Laatst bewerkt: 18 februari 2024
Candy cane koekjes

Je hebt van die dingen die gewoon echt bij Kerst horen, candy canes zijn daar een goed voorbeeld van. Ik heb ze al vaker gebruikt bij mijn baksels omdat ik ze gewoon ontzettend leuk vind staan. Voornamelijk ter decoratie, want echt heel erg lekker vind ik ze niet. Het rode heeft vaak een aardbeismaak, dat vind ik heel lekker. Maar niet in combinatie met de mint smaak van het witte gedeelte. Met deze candy cane koekjes heb ik daar geen last van, die eet ik met plezier in hun geheel op. Je maakt ze van gekleurd koekdeeg en hoe je dat doet laat ik natuurlijk zien!

BAKTIP: Om het koekjesdeeg te kleuren, werk ik het liefst met deze kleurstoffen op gelbasis.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
candy cane koekjes 2a
candy cane koekjes 4a
candy cane koekjes 5a

 

CANDY CANE KOEKJES recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Candy cane koekjes

Bij Kerst horen natuurlijk candy canes! Ik maakte ze een beetje anders, namelijk als koekjes. De candy cane koekjes zijn heel lekker en leuk om te maken.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 1 portie basisrecept voor koekjes
  • Rode kleurstof (Americolor – Tulip red)
  • Witte kleurstof (Americolor – Bright White)

Instructies

  • Maak het koekjesdeeg volgens recept en deel het in tweeën. Kleur de ene helft rood. De andere helft deeg kun je eventueel nog wat witter maken, dat hoeft niet per se.
  • Rol het gekleurde deeg uit tot lange slierten, leg een witte en rode sliert van dezelfde lengte naast elkaar.
  • Draai de deegslierten in elkaar en rol deze tot een doorsnede van ongeveer 1 centimeter. Wanneer jij denkt dat de kleuren te weinig draaien kun je dit eenvoudig oplossen door de uiteindes in tegengestelde richting te draaien.
  • Vorm dan candy canes van de deegslierten. Dit kan bijvoorbeeld door de streng deeg in de vorm van een ‘S’ te leggen. Snijd hem in het midden door, zo ontstaan er twee candy cane koekjes.
  • Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de candy canes in 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken te bewaren.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Matilde schreef:

    Deze zijn gaaf.
    Dit is leuk om met mijn neefje en nichtjes te doen

  2. Linda schreef:

    Ach wat leuk! Ik heb binnenkort kerstfeest op het KDV van de kindjes, daar ga ik deze zeker voor bakken 🙂 Voor die tijd ook nog even oefenen met royal icing, heb je instructies daarvoor ook al bekeken. Ik ben echt dol op je site!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je ze gaat maken voor het KDV! met royal icing gaat het ook zeker goedkomen 😉

  3. Dinja schreef:

    Wat een leuke candy cane koekjes!

  4. Margot schreef:

    Wat zijn ze leuk!

  5. Emma schreef:

    Het ziet er zo leuk uit!

  6. Renata schreef:

    Superleuk idee weer!

  7. Carlijn schreef:

    Super leuk!
    Ik ga deze wss maken voor de kerstcarousel op school 😉

  8. Laura schreef:

    Hey Laura, moet je de kleurstof voor het rusten of na het rusten toevoegen?
    Grtjs Laura?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept