Behind the scenes: juli 2017 #1

Gepost: 16 juli 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Ik dacht dat de laatste twee weken niet zo druk waren, maar nu ik het allemaal zo opschrijf zie ik dat er toch behoorlijk wat bergen werk zijn verzet. Rondom het boek was ik vooral druk bezig met correctierondes en verschillende afspraken. Lian kwam een weekend langs waarin we video’s opnamen en een kerstplanning maakten. Verder was ik vooral druk bezig met het afronden van werkzaamheden zodat ik lekker van mijn vakantie kan gaan genieten.

Het eerste weekend van juli plande ik gelijk een bakdag in, eentje met heel veel fruit. Aan het eind kon ik 8 recepten van mijn lijstje afstrepen en had ik een goed begin gemaakt met het vooruit werken voor mijn vakantie.

Maandag ontving ik de allereerste drukproef van mijn boek, zo gaaf! Dit vond ik vorige keer ook zo tof, ineens krijgt het boek vorm. Alle losse teksten en foto’s worden een geheel. Maandagmiddag was ik druk bezig om deze proef door te nemen en de nodige correcties aan te brengen. ’s Avonds ging ik naar de bioscoop waar we de nieuwste Despicable Me film bekeken. Ik vond hem leuk, maar niet zo leuk als de eerste (twee). Dinsdag ging ik weer verder met de correcties voor mijn boek.

Woensdagochtend ging ik eventjes naar de stad om wat spullen voor mijn vakantie te kopen. Het to do lijstje voor mijn vakantie wordt steeds korter zo. ’s Middags werkte ik weer verder om mijn werklijst ook wat korter te maken.

Donderdag kon ik jullie eindelijk de cover laten zien van mijn nieuwe boek! En wat zijn jullie reacties tof zeg, dat blijft altijd weer spannend. Velen van jullie hebben ook al laten weten het boek gereserveerd te hebben. Nog even geduld, dan ligt hij bij jullie als eerste op de mat! Mocht je dit nieuws gemist hebben, in dit artikel vertel ik over de inhoud van het boek en over wat praktische dingen als verkrijgbaarheid.

Vrijdagochtend stond Lian met baby Zoë voor de deur! Na een uitgebreide knuffelsessie met Zoë ging ze slapen en konden Lian en ik een proefvideo opnemen. Het zou zomaar kunnen dat je op de achtergrond hier en daar een babygeluidje hoort haha, Zoë liet graag van zich horen.

Zaterdag moest ik even vlot naar de dierenarts met Lotje voor haar jaarlijkse controle en vaccinaties. Daarna namen Lian en ik nog een video op voor onze ijsjes woensdag en maakten daar toffe foto’s van. Die zie je binnenkort ook online verschijnen. Eind van de middag kwam Lian haar man aan met de fiets. Die was vanuit Limburg naar Haarlem komen fietsen. Je moet er maar zin in hebben 😉 (mij niet gezien haha). Samen met Lian werkten we ’s avonds nog even door. We bedachten een heel tof project/plan waar jullie later dit jaar meer van gaan zien en we gingen ook aan de slag met de planning voor Kerst. Ik heb zelf al allerlei dingen gemaakt, maar nu hebben we de rest ook vastgelegd en kunnen we daarmee aan de slag.

Zondagochtend gingen we naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Na een wandeling door de duinen kwamen we aan op het strand waar we neerstreken bij Ubuntu Beach voor een drankje. Daarna gingen we weer terug door de duinen en aten een heerlijke pannenkoek bij de Duinrand. Toen gingen we weer terug naar huis en was het tijd voor Lian, Nicky en Zoë om weer naar huis te gaan. Wat was het een gezellig weekend!

Maandag ging ik naar Amsterdam voor een afspraak met de vormgever van mijn boek. We liepen samen door alle beelden heen zodat ik kon aangeven hoe ik precies wil dat ze in het boek komen. ’s Middags werkte ik aan artikelen en in de avond stapte ik op de fiets naar mijn boekhouder om de administratie af te geven van het laatste kwartaal.

Dinsdag had ik wederom een afspraak op de planning, nu bij de uitgever. We bespraken toffe promotieplannen en ik kan niet wachten tot we alles gaan uitvoeren. In de trein naar huis werkte ik nog even door aan wat artikelen en eenmaal thuis deed ik hetzelfde. ’s Avonds kwam vriendinnetje Chanou eten en struinden we het internet af voor een leuk huisje op Texel waar we in september een weekende naar toe gaan. Nu al zin in!

Woensdag was het idee dat ik ’s ochtends gelijk de keuken in zou duiken voor de laatste twee baksels die ik voor mijn vakantie nog wilde maken. Maar het regende en was zo ontzettend donker in huis. Baktechnisch ideaal weer, fototechnisch wat minder helaas. In plaats daarvan ging ik dus aan de slag met het schrijven van artikelen.

Donderdag was het weer wel beter, en dan bedoel ik vooral dat het lichter was in huis. Ik dook ’s ochtends dus de keuken in voor de laatste recepten die in en vlak na mijn vakantie online moeten komen. Dat waren er nog maar 2, maar ik maakte uiteindelijk 3 lekkere recepten. Onder andere eentje met kersen. In de middag had ik kort overleg met Lian om wat laatste dingen voor mijn vakantie door te nemen. Dit is voor het eerst sinds jaren dat ik echt even vakantie ga vieren en niet om hoef te kijken naar het werk. Zalig, maar ook zo gek. Ik ga in ieder geval met een gerust hart weg omdat ik weet dat alles bij Lian in goede handen is. In de avond zocht ik nog een berg foto’s uit zodat ik alleen nog maar hoef te schrijven voor de laatste artikelen.

En dat schrijven is precies wat ik vrijdag deed. ’s Ochtends besteedde ik aan het schrijven van artikelen voor het blog. In de middag begon ik aan de correctieronde van de tweede drukproef van mijn boek. Ik werkte ’s avonds door om het af te krijgen en was hier uiteindelijk om 9 uur mee klaar. Daarna ging ik nog even door met het schrijven van artikelen voor het blog. Ik zat er lekker in en ik wilde op zaterdag zo min mogelijk hoeven te doen. Hoe eerder ik klaar was, hoe eerder mijn vakantie begon namelijk 😉 .

En dat was dan alweer de eerste helft van juli. Dit weekend ben ik druk bezig met de laatste vakantievoorbereidingen en dan ga ik maandag op vakantie. Heerlijk, heel erg veel zin in. Alles is geregeld rondom de blogs en wat nog gedaan moet worden neemt Lian allemaal op zich. Oppas voor Lotje en mijn huis is geregeld zodat ze niet alleen zit en lekker haar beentjes kan blijven strekken. Ik kan met een gerust hart op vakantie dus. Hoe mijn reis door Zuid-Afrika was kunnen jullie lezen in de volgende behind the scenes. Of je volgt me alvast op Instagram, daar zal ik vast ook wel wat kiekjes delen 🙂 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Nou lieverd, keurig alles op tijd klaar om op vakantie te gaan.
  Heerlijk genieten van je reis waar je al jaren naar uit hebt gekeken.
  Maak maar veel mooie foto’s zodat wij thuis ook nog een beetje mee kunnen genieten.
  Liefs, mam ❤️

 2. Ria schreef:

  Fijne vakantie

 3. Mieke schreef:

  Gisteren jouw boterkoek gemaakt die altijd mislukte.
  Mijn moeder heeft het recept in haar graf meegenomen.
  Nu zag ik het op internet van jou.
  Zij deed er nooit een ei in.
  Heb ik ook niet gedaan.Hij is prachtig geworden.
  Ik heb wel jouw basisboek maar daar staat het niet in.F
  Fijne vakantie en ik kijk uit naar het nieuwe boek.

 4. Antoinette schreef:

  Lieve Laura,
  Hele fijne vakantie
  !geniet ervan !
  en heel leuk om later te lezen hoe je het gehad hebt.
  Veel liefs x x x
  Antoinette

 5. Carla schreef:

  Hoi Lieverd,

  Ik wens je nogmaals een superfijne vakantie!!!!!!!
  Xus,
  Car

 6. Yvonne schreef:

  Ha Laura,
  Heeel fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *