Het is jammer dat je deze frambozen cupcakes niet mee kan tellen als onderdeel van je dagelijkse twee stuks fruit. Als dat toch eens zou kunnen, dan zou het een makkie zijn om aan deze aanbevolen norm te voldoen! Maar helaas, zo’n feest is het niet. Daarom bewaren we deze frambozen cupcakes gewoon voor de feestelijke momenten, maar ook voor de momenten met lekkere trek!
Is het je al opgevallen dat deze cupcakes ook nog eens een gezellig roze kleurtje hebben? Daar komt geen flesje kleurstof aan te pas. Door het beslag gaat frambozen puree wat het een heerlijke frisse smaak geeft en zorgt voor gekleurde cupcakes! Ik combineerde de cupcakes met een heerlijke vanillecrème, maar je kunt deze crème ook eenvoudig een ander lekker smaakje geven. Mogelijkheden zat dus!
BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.
Wat zien ze er mooi en lekker uit!
In veel recepten gebruik je zelfrijzend bakmeel, hier bloem. Wanneer of met welke reden gebruik bloem of zelfrijzend bakmeel?
Verschilt per recept en hoeveel bakpoeder je in verhouding nodig hebt. Dat zit er bij zelfrijzend bakmeel natuurlijk al in terwijl je het aan bloem nog toe moet voegen (als je wilt dat het rijst).
Hoi Laura,
Dit ziet er heerlijk uit! Klopt het dat er in dit recept maar 1 ei gebruikt wordt? In je andere cupcake recepten worden steeds 4 eieren gebruikt…
Groetjes,
Annelies
Dat klopt, dit is een heel ander recept dan mijn basisrecept waar ik de meeste variaties op baseer.
Zou je ipv frambozen ook frambozenjam door het beslag kunnen doen?
Dat kan zeker.
Op hoeveel graden moet de oven met een heten lucht oven?
10-20% lager
Beste Laura,
Zo enorm bedankt voor uw heerlijke recepten! Ik heb u en uw website nog maar pas leren kennen maar ik heb alvast de zalige cupcakes met frambozen gemaakt en dit met, voor de eerste keer een botercrème topping met vanille én citroen. Een testje dat mijn zus eventueel moest goedkeuren voor een toekomstige babyborrel. De cupcakes zijn met zoveel enthousiasme onthaalt, het was echt fijn. Wij waren nooit gek van botercrème, tot nu dan! Ook uw recept van de cupcakes met de bosbessen waren een groot succes. Ik mag deze beide nog eens herhalen voor het feestje 🙂 Dank u! Dank u! Voor die fijne recepten. Ik ga zeker uw boeken aanschaffen. Enthousiaste bakgroetjes van Diane 🙂
Onze is helemaal mislukt
Dat meen je niet, wat vervelend! Niks aan het recept of de ingrediënten veranderd?
Hai! Hoelang kun je de cupcakes ongeveer bewaren?
Je leest het hier: https://www.laurasbakery.nl/cupcakes-bewaren/
Misschien is het een lastige vraag, maar hoeveel caloriën zitten er in deze cupcake?
Ik bereken geen calorieën.
Hoi Laura,
Ik vroeg me af of je de frambozen eerst kookt en dan zeeft, of dat je de frambozen rauw pureert en dan zeeft?
Ik doe dat rauw.
Weeg je de frambozen af voor of na het pureren en zeven?
Voor het pureren
Zou je ook de frambozen kunnen vervangen door aardbeienjam?
Dat lijkt me geen probleem!
Hoi Laura,
wij hebben zojuist de cakejes gemaakt. De sateprikker komt schoon uit de cakejes, maar de cakejes zijn heel klef van binnen. Is dit de bedoeling?
In principe is dat niet de bedoeling. Smeuïg wel, maar heel klef niet. Heb je wellicht diepvries frambozen gebruikt? Daar kan het wel een stuk vochtiger van worden namelijk (zeker als ze niet helemaal goed zijn uitgelekt).