Frambozen cupcakes

Gepost: 6 september 2014 Laatst bewerkt: 16 mei 2024
Frambozen cupcakes

Het is jammer dat je deze frambozen cupcakes niet mee kan tellen als onderdeel van je dagelijkse twee stuks fruit. Als dat toch eens zou kunnen, dan zou het een makkie zijn om aan deze aanbevolen norm te voldoen! Maar helaas, zo’n feest is het niet. Daarom bewaren we deze frambozen cupcakes gewoon voor de feestelijke momenten, maar ook voor de momenten met lekkere trek!

Is het je al opgevallen dat deze cupcakes ook nog eens een gezellig roze kleurtje hebben? Daar komt geen flesje kleurstof aan te pas. Door het beslag gaat frambozen puree wat het een heerlijke frisse smaak geeft en zorgt voor gekleurde cupcakes! Ik combineerde de cupcakes met een heerlijke vanillecrème, maar je kunt deze crème ook eenvoudig een ander lekker smaakje geven. Mogelijkheden zat dus!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

frambozen cupcakes 2a
frambozen cupcakes 3a

FRAMBOZEN CUPCAKES maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Frambozen cupcakes

Maak zelf frambozen cupcakes volgens recept. Met dit recept maak je heerlijke frisse cupcakes die je smaak geeft met gepureerde frambozen.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 gram frambozen (gepureerd en gezeefd)
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 ml melk
  • 1 portie vanillecrème (voor de toeven)
  • extra frambozen ter decoratie

Instructies

  • Doe de boter en de suiker in een kom en klop dit romig en luchtig. Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa. Voeg de frambozenpuree toe en mix tot dit helemaal is opgenomen.
  • In een aparte kom voeg je de vanillesuiker, bloem en bakpoeder bij elkaar. Voeg dit mengsel, afwisselend met de melk, beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles is opgenomen en je een mooi luchtig beslag hebt.
  • Verdeel het beslag over de baking cups. Bak de cupcakes in 20 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen vast de vanillecrème volgens het recept.
  • Zodra de cupcakes en de crème volledig zijn afgekoeld, kun je toeven spuiten. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond (Wilton 1M) met de crème en spuit toeven op de cupcakes, decoreer de toeven met een framboos.
Tips

Kun je geen verse frambozen vinden? Diepvries frambozen kun je ook prima laten ontdooien om deze vervolgens te pureren. Voor het decoreren van de toeven zou ik wel verse frambozen gebruiken, deze zijn toch altijd wat mooier. Of gebruik vrolijke sprinkles, dat staat ook hartstikke gezellig ?
Bewaren

Alles over het bewaren van cupcakes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

23 reacties

  1. MySimplySpecial schreef:

    Wat zien ze er mooi en lekker uit!

  2. Rianne schreef:

    In veel recepten gebruik je zelfrijzend bakmeel, hier bloem. Wanneer of met welke reden gebruik bloem of zelfrijzend bakmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Verschilt per recept en hoeveel bakpoeder je in verhouding nodig hebt. Dat zit er bij zelfrijzend bakmeel natuurlijk al in terwijl je het aan bloem nog toe moet voegen (als je wilt dat het rijst).

  3. Annelies schreef:

    Hoi Laura,
    Dit ziet er heerlijk uit! Klopt het dat er in dit recept maar 1 ei gebruikt wordt? In je andere cupcake recepten worden steeds 4 eieren gebruikt…
    Groetjes,
    Annelies

    1. Laura schreef:

      Dat klopt, dit is een heel ander recept dan mijn basisrecept waar ik de meeste variaties op baseer.

  4. Lilly schreef:

    Zou je ipv frambozen ook frambozenjam door het beslag kunnen doen?

  5. Femmie schreef:

    Op hoeveel graden moet de oven met een heten lucht oven?

  6. Diane schreef:

    Beste Laura,
    Zo enorm bedankt voor uw heerlijke recepten! Ik heb u en uw website nog maar pas leren kennen maar ik heb alvast de zalige cupcakes met frambozen gemaakt en dit met, voor de eerste keer een botercrème topping met vanille én citroen. Een testje dat mijn zus eventueel moest goedkeuren voor een toekomstige babyborrel. De cupcakes zijn met zoveel enthousiasme onthaalt, het was echt fijn. Wij waren nooit gek van botercrème, tot nu dan! Ook uw recept van de cupcakes met de bosbessen waren een groot succes. Ik mag deze beide nog eens herhalen voor het feestje 🙂 Dank u! Dank u! Voor die fijne recepten. Ik ga zeker uw boeken aanschaffen. Enthousiaste bakgroetjes van Diane 🙂

  7. Anoniem schreef:

    Onze is helemaal mislukt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat meen je niet, wat vervelend! Niks aan het recept of de ingrediënten veranderd?

  8. Saskia schreef:

    Hai! Hoelang kun je de cupcakes ongeveer bewaren?

  9. Gerjanne schreef:

    Misschien is het een lastige vraag, maar hoeveel caloriën zitten er in deze cupcake?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bereken geen calorieën.

  10. Elke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik vroeg me af of je de frambozen eerst kookt en dan zeeft, of dat je de frambozen rauw pureert en dan zeeft?

  11. Geeske Visch schreef:

    Weeg je de frambozen af voor of na het pureren en zeven?

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor het pureren

  12. Sjanne schreef:

    Zou je ook de frambozen kunnen vervangen door aardbeienjam?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me geen probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept