Granola kwarkyoghurt ijsjes

Gepost: 14 maart 2016 Laatst bewerkt: 28 juli 2024
Granola kwarkyoghurt ijsjes

Ik ben een echt toetjesmens. Zeker wanneer ik uit eten ga, maar ook thuis geniet ik bijna dagelijks van een heerlijk toetje na het eten. Al zijn die toetjes meestal wel anders natuurlijk. Wanneer ik uit eten ga kies ik voor desserts als sticky toffee pudding, crème brûlée en ander lekkers. Desserts die je zelf niet zo één, twee, drie maakt. Thuis houd ik het dus iets simpeler. Een schaaltje yoghurt, vla of kwark waar dan meestal een handje granola of cornflakes doorheen gaan. Eenvoudiger misschien, maar zeker niet minder lekker.

Melkunie heeft nu iets nieuws waarmee je het dagelijkse toetjesmoment nóg lekkerder kunt maken: kwarkyoghurt in frisse fruitsmaken. De naam zegt het al, het is een combinatie tussen romige kwark en frisse yoghurt met stukjes fruit. In totaal zijn er drie smaken: appel-kaneel, perzik-passievrucht en aardbei-framboos. Hoewel ik ze stuk voor stuk ontzettend lekker vind, besloot ik met de perzik-passievrucht kwarkyoghurt een lekker verfrissend toetje te maken: granola kwarkyoghurt ijsjes! Het is een zomerse versie van mijn favoriete toetje geworden: yoghurt of kwark met granola en vers fruit.

Granola kwarkyoghurt ijsjes 2a
Granola kwarkyoghurt ijsjes 3a

 

Kwark yoghurt ijsjes met granola

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Granola kwarkyoghurt ijsjes

Deze granola kwarkyoghurt ijsjes in muffinsvormpjes zijn een super leuke manier van ijsjes maken. Natuurlijk kun je er ook een stokje in steken.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 el zelfgemaakte granola (volgens recept)
  • Melkunie Kwarkyoghurt, perzik-passievrucht
  • handje bosbessen

Instructies

  • Schep een lepel granola in ieder cupcake vormpje. Giet de kwarkyoghurt tot iets onder de rand in de vormpjes. Tik een paar keer met het vormpje op je werkblad, de kwarkyoghurt komt nu meer tussen de granola te zitten waardoor het in de vriezer straks één geheel wordt (en dat niet alle granola gelijk van je ijsje valt).
  • Strooi was bosbessen bovenop de ijsjes en zet ze in de vriezer. Als je stokjes in de ijsjes wilt, steek je die erin nadat ze ongeveer een uurtje in de vriezer hebben gestaan. Dan blijven ze goed rechtop staan. Na 3-4 uur zijn de ijsjes klaar.
Tips

Ik gebruikte siliconen cupcakevormpjes, maar je kunt in principe ieder soort ijsvormpje gebruiken. Om de kwarkyoghurt ijsjes nog makkelijker op te eten, kun je er ook een stokje in steken.
Bewaren

Verpak ze in losse zakjes in de vriezer om te bewaren, ze zijn zo uiterlijk 3 maanden te bewaren (al denk ik niet dat ze daadwerkelijk zo lang blijven liggen).

Trek gekregen? De Melkunie Kwarkyoghurt is vanaf maart verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Tot 4 april loopt er een geld-terug actie waarmee je je geld terug kunt vragen via de Melkunie website. Zo wordt het wel heel interessant om te proeven!

Dit artikel is een samenwerking met Melkunie, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Nicole schreef:

    Hmmm dat ziet er lekker uit

  2. Wat gek, ik kan deze post helemaal niet zien? Het bovenste van de pagina is meteen “Over Laura” terwijl ik het normaal wel allemaal kan bekijken… Is dit een foutje? (of doet mijn browser ineens raar!)

    1. Laura schreef:

      Dan heb je een adblocker aanstaan, als je hem uitschakelt kun je het gewoon zien. (Zou het tof vinden als je hem uit laat staan, zo kan ik namelijk al die recepten voor jullie gratis online blijven zetten 🙂 )

  3. Je@net schreef:

    Fijn dat lekker ook gezond kan zijn.
    Ziet er heerlijk uit, Laura. Dit ga ik binnenkort eens uitproberen!

  4. Lekker zeg! Ziet er goed uit!

  5. Anneke schreef:

    Dit ziet er erg lekker uit en wil ik zondag maken als ’taart’ voor de verjaardag van mijn dochter.
    Vraagje, kun je dit eten zodra het uit de vriezer komt of is het dan te hard?

    Groetjes Anneke

    1. Laura schreef:

      Het is bedoeld als ijsjes en dus wel echt hard als het uit de vriezer komt. Het is niet echt bedoeld om punten van te snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept