Wat een heerlijke koekjes zijn dit, deze chocolade-amandel shortbread swirl koekjes. Voor deze koekjes begin je met het maken van een simpel shortbread koekjesdeeg, dat je vervolgens in twee deegballen opdeelt om de extra smaken er aan toe te voegen.
Door het chocoladedeeg mengde ik cacaopoeder en vanille-extract en door het amandeldeeg zitten stukjes knapperige amandelen en wat amandel aroma om de koekjes een extra lekkere smaak te geven. Het uitgerolde deeg leg je vervolgens op elkaar en rol je op! En zo ontstaat die mooie swirl.
Ik vind de combinatie van chocolade en amandel ontzettend goed bij elkaar passen. Daarom maakte ik al eerder chocoladeschotsen met amandelen en gevriesdroogde aardbei, maar ook deze onwijs lekkere chocolate chip koeken met amandelen vielen onwijs in de smaak.
Goede reden dus om opnieuw een lekker koekje met deze smaakcombinatie te maken. Ik heb dankzij het maken van deze chocolade-amandel shortbread swirl koekjes meteen al een stuk meer inspiratie gekregen voor nieuwe koekjesrecepten met mooie patronen erin.
Ziet er lekker uit maar kan ik de amandel aroma vervangen voor amandel likeur?
Dat kun je doen, alleen dat is niet hetzelfde qua intensiteit (en als je meer vocht toevoegt kan dat invloed hebben op het eindresultaat).
Gebruik je ongebrande of gebrande amandelen in dit recept?
Ik heb blanke ongebrande amandelen gebruikt 🙂
Dankjewel voor je snelle reactie!
In het recept wordt het zout verder niet genoemd in de werkwijze, daardoor vergat ik het toe te voegen. En het vormen van de rol was ook nog best lastig, dus voor mij was het niet een hele geslaagde poging. Gelukkig vinden de kinderen ze wel heel lekker, dat scheelt 😉
Je hebt helemaal gelijk, dat hoort in het recept, ik ga het toevoegen. Wat jammer dat je het verder als lastig hebt ervaren, maar gelukkig was het lekker. Daar gaat het natuurlijk uiteindelijk vooral om 🙂