Confetti shortbread koekjes

27 juni 2020
Confetti shortbread koekjes
151

Simpeler kan het bijna niet met deze confetti shortbread koekjes, maar je tovert er een lach mee op ieders gezicht. Ik heb de pot met koekjes hier meerdere keren op tafel gezet en iedere reactie was hetzelfde: “Oh, wat zijn deze koekjes leuk zeg!”. En dat ze dan ook nog eens hartstikke lekker zijn wanneer je je tanden erin zit is natuurlijk helemaal fantastisch. Shortbread koekjes zijn heerlijk bros van structuur, maar ook heel fijn. Dat komt doordat je poedersuiker gebruikt in plaats van (fijne) kristalsuiker. Probeer ze maar eens uit zou ik zeggen!

Confetti shortbread koekjes

Deze brosse confetti shortbread koekjes zijn superleuke koekjes voor elke gelegenheid. De koekjes toveren bij iedereen een glimlach op het gezicht.
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 gram bloem
  • 40 gram sprinkles naar keuze

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg het vanille-extract en mix er vlot doorheen.
  • Als laatst voeg je de bloem en de sprinkles toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. De rol was bij mij ongeveer 5-6 cm in doorsnede. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  • Snij de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 14-16 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Tips

Benieuwd welke sprinkles je het best kunt gebruiken om mee te bakken, ik schreef er dit artikel over.

Bewaren

Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

29 reacties

  1. Rebecca schreef:

    Kan je ze ook in de witte chocolade dopen ?? Dat is denk ik wel lekker

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker!

    2. Ellis van Gils schreef:

      Hoi Laura,
      Wil graag de confetti shortbread koekjes bakken. Maar waar kan ik die sprinkles het beste kopen? Bij AH zag ik ze niet.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Liefst online of in kookwinkels, ik heb zelf die van CK products gebruikt.

  2. Chantal schreef:

    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wat een feest was dit gisteren! Super goed gelukt! Zagen er ultra feestelijk uit! En lekkerrrrrrr! Niet normaal lekker! Bros, fijn, en dat knakje van de confetti erin: mjammie! Op… natuurlijk…. geen kruimeltje meer over. 7 kids vroegen of het vandaag weer op het koekjesmenu kon…. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat superfijn zeg, heel leuk om te lezen 😀

  3. Willeke schreef:

    ziet er feestelijk uit! het deeg ligt in de koelkast voor als mn meisje uit school komt. kunnen we bakken! kunnen er ook vormpjes van gemaakt worden of lopen ze uit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Ze lopen iets uit.

  4. Susan schreef:

    Kun je hier ook een chocolade versie van maken met cacao? Zo ja, hoeveel cacao moet er dan bij en moet er van een ander ingrediënt dan iets minder?

  5. Lilian schreef:

    Gisteren geprobeerd deze te maken, ook de eerste keer dat ik koekjes maak. Ik moet m’n oven dus nog leren kennen. Ik gebruikte onder- en bovenwarmte en ik deed ze er langer in omdat ze nog niet goed leken te zijn maar na 22 minuten heb ik ze eruit gehaald (het randje was nog niet goudbruin), ik twijfelde maar moest toch een keuze maken. Na afkoelen werden ze harder maar ze bleken helaas nog niet gaar.
    Had ik het er nog langer in moeten doen? Kan de tijd zoveel afwijken? Of misschien iets niet goed gedaan met het deeg?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou eigenlijk denken dat het misschien aan je oven lag, heb je wel eens vaker deze problemen? Koekjes zouden normaliter nooit zo lang in de oven hoeven.

      1. Lilian schreef:

        Nee, de andere recepten die ik van jou heb geprobeerd gingen allemaal goed, het enige verschil is dat ik nu de bakplaat in plaats van het rooster gebruikte, misschien dat de onderwarmte dan teveel moeite heeft.

        1. Laura's Bakery schreef:

          He wat gek! En was de oven wel goed voorverwarmd?

          1. Lilian schreef:

            Ja die was de goede temperatuur.
            Ik zal binnenkort een ander soort koekje proberen, kijken hoe dat gaat en misschien op hetelucht.

  6. Jasmijn schreef:

    Ze zien er misschien niet zo mooi uit als die van jou, maar wel heel feestelijk! En lékker dat ze zijn!! Heb er alleen wel meer bloem aan toegevoegd, het deeg was heel zacht en plakkerig, maar dat kan ook komen door mijn (misschien iets te) zachte boter hihi!

  7. Esther schreef:

    Zijn in de maak 🙂
    Kun je dit deeg ook als rol invriezen?

  8. Lisanne schreef:

    Ik lees regelmatig in recepten dat de boter met suiker geroerd moet worden in de mixer. Kun je in dit recept het deeg ook maken gewoon met de hand en koude boter? Ik wil het op de bso een keer doen, maar daar hebben we geen mixer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, moet je gewoon wat langer kneden.

  9. Lisa schreef:

    Hoii
    Waar haal je van zulke leuke disco spikkels?

    1. Esther schreef:

      Bij de Xenos zijn ze nu in de aanbieding 🤩

    2. Laura's Bakery schreef:

      Liefst online of in kookwinkels, ik heb zelf die van CK products gebruikt.

  10. Rosa schreef:

    Zn leuk en makkelijk recept! ik ben ze nu met mij broertje aan het maken hij kan niet wachten 🥰

  11. Britte schreef:

    Kan je hier ook in stempelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar gebruik ik het liefst dit recept voor: https://www.laurasbakery.nl/recept-suikerkoekjes/ (daar kun je ook eetbare confetti doorheen mengen)

  12. Leonore schreef:

    Kan je de koekjes ook met margarine maken? De roomboter is op… 🙂🙂

    Groetjesss,

    Leonore

    1. Laura's Bakery schreef:

      Met harde margarine lukt dat vast.

  13. anoniem schreef:

    kan je ze ook zonder bloem bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vanwaar deze vraag? Ik neem aan dat je de bloem ergens door wilt vervangen? Anders is het antwoord nee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *