Amandel chocolate chip koekjes

Gepost: 20 september 2014 Laatst bewerkt: 8 maart 2023
Amandel chocolate chip koekjes

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om deze koekjes te maken. Ik was al helemaal niet van plan om ze met jullie te delen. Ze zijn ontstaan uit wat koekdeeg dat overbleef. In de kast vond ik nog een restje chocolate chips en een bakje amandelen. Ik was benieuwd naar deze smaakcombinatie en besloot het door het deeg te kneden. Ik kon het uiteraard niet laten om de balletjes deeg te decoreren met de overgebleven amandelen. Gewoon, even kijken wat voor een effect het zo hebben. Nou, naast dat ik dat effect best leuk vond moet ik zeggen dat ik de koekjes echt heerlijk vind! Te lekker eigenlijk om niet te delen. Geen stap voor stap foto’s van dit spontane baksel, maar wel een heel lekker recept voor amandel chocolate chip koekjes!

chocolate chip amandel koekjes 2a

Chocolate chip amandel koekjes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Amandel chocolate chip koekjes

Een snel en eenvoudig recept voor lekkere amandel chocolate chip koekjes. Maak zelf heerlijke koekjes voor bij de thee wanneer je visite hebt!
Porties: 15 koeken

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram pure chocolade chips
  • 75 gram grof gehakte amandelen
  • extra amandelen ter decoratie

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Voeg de chocolate chips en gehakte amandelen toe en kneed goed door het deeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat. Vorm dan balletjes van het deeg en druk ze een heel klein beetje platter. Plaats de hele amandelen ter decoratie bovenop de balletjes deeg.
  • Bak de koeken in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar met een goudbruin randje.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

chocolate chip amandel koekjes 3a

Het zijn vaak de leukste en lekkerste baksels als ze zo spontaan ontstaan. Heb jij ook wel eens iets heel lekkers gebakken terwijl je dat eigenlijk helemaal niet van plan was (of had verwacht)?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. MySimplySpecial schreef:

    Wat zien ze er goed uit! Ik heb gister toevallig ook koekjes gebakken.

  2. janine borgerink schreef:

    ze lijk me erg lekker ga ze zeker maken.

  3. Haanappel Ria schreef:

    Hallo Laura,
    Ik heb een basis koekjesdeeg gemaakt en daar de bewerkte deegrol met Baked by gebruikt Helaas na het bakken zie je niets meer ervan wat doe ik fout?
    Bij voorbaat dank,
    Ria

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het deeg goed gekoeld? Ik koel ze ook wel eens na het stempelen en als het warm is zet ik ze zelfs even in de vriezer voordat ze de oven ingaan.

  4. sonya schreef:

    heb pas Laura’s Bakery ontdekt 🙂 heb al gelijk wat recepten opgeslagen en vandaag ga ik de amandel chocolate chips cookies maken.
    bedankt voor je recept!!!

  5. Natascha schreef:

    Ik doe zelf ook wel eens spontaan wat in elkaar “knallen” met het deeg wat ik van je blog heb.
    De laatste keer heb ik een deel gemaakt met een vulling van stukjes appel, kaneel en suiker.. Errug lekker moet ik zeggen..
    En uiteindelijk een gekke combinatie gemaakt.. Ik had wat café noirs over.. Daar heb ik er een aantal van in stukken gehakt en stukjes ervan als vulling voor de koekjes gebruikt.. Je begrijpt het al.. Ik heb redelijk dikke koekjes haha.. Van een aantal cafénoirs heb ik de mokkalaag afgeschrapt en de koekjes die gevuld waren met deze noirs heb ik bevochtigd met wat ei en daar de mokkapoeder overheen gestrooid… Jammieeeeee. Héééél erg lekker.. Het was een probeersel, en die is goed geslaagd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept