
Flammkuchen is iets wat ik wekelijks zou kunnen eten. Of misschien wel vaker. Ik doe het niet, maar o wat vind ik dit lekker zeg. De klassieke flammkuchen met spekjes en rode ui vind ik zalig, maar omdat ik het met enige regelmaat maak probeer ik ook iets meer te variëren. Dit keer probeerde ik een caprese flammkuchen uit, een heerlijke knapperige flammkuchen met mozzarella en tomaat. De basis van de bodem en de crème fraîche liet ik hetzelfde, dat vulde ik verder aan met groene pesto, tomaatjes en mozzarella. Wil jij flammkuchen maken? Probeer dan zeker dit recept eens uit!
Ik zou nog wat Italiaanse kruiden als tijm en oregano door het beslag doen. Ik vind flammkuchen zoveel lekkerder dan een pizza 😀
Kan heel goed inderdaad. Heb ik wel eens gedaan en dat is heerlijk 😀
Dit moet ik snel eens maken! Lekker!
Ziet er heerlijk uit! Gaat op het to-do lijstje!
ik vroeg me af hoe groot de flammkuchen is?
Zoals een ovale pizza.
Zou je het overgebleven deeg een paar dagen in de koelkast kunnen bewaren?
Nee, door het gist blijft het rijzen, ook in de koelkast (al is het dan langzamer). Je zou dan beter de flammkuchen al kunnen bakken en deze bewaren.
Hoi! wat een heerlijk recept. Waar zou ik de creme fresh mee kunnen vervangen? Ik hoor het graag.
zure room, of misschien roomkaas.
Heel goed gelukt, dankje voor het recept!
Als ik het goed zag staat dit onder histamine arme recepten maar dit zou ik niet histamine arm noemen, gist, varkensvlees en tomaat zijn voor veel mensen met een histamine intolerantie echt af te raden.
Ik weet niet waar je dat hebt gezien, maar niet hier op het blog, ik heb mijn recepten dat label nooit gegeven.