Een tijdje terug was ik tortizza’s aan het maken en in gedachten stond ik een afgescheurd stukje van de tortilla in de tomatensaus te dippen. Het plan was om met de overgebleven tortilla’s weer wat chips met Parmezaanse kaas te maken, maar de tomatensaus bracht me op een ander idee. Ik zou er natuurlijk ook pizza tortilla chips van kunnen maken. Ik was erg benieuwd of dit zou lukken en ging na het eten gelijk aan de slag. Wat denk je? Je kunt op deze manier dus heel makkelijk pizza chips maken!
Pizza tortilla chips
Ingrediënten
- 3-4 kleine tortilla’s
- paar eetlepels tomatensaus (ik gebruikte gewoon een pot pastasaus)
- Italiaanse kruiden
- 2 handjes geraspte kaas
Instructies
-
Snij de tortilla’s in punten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik een bakkwastje om de tortilla puntjes in te smeren met een dun laagje tomatensaus.
-
Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden en geraspte kaas overheen. Als je echt wilt uitpakken kun je ook een paar plakjes salami heel fijn snijden en deze erover strooien.
-
Bak de tortilla chips in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Wanneer ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht, tijdens het afkoelen worden ze krokanter.
Het is vrijdag!
Een goede reden om deze vanavond te maken!
ziet er lekker uit!
Wat een goed idee! Zo simpel, maar vast heel erg lekker!
Ooohhh, wat een lekker idee! Leuk! We krijgen vrienden over dit weekend, leuk om te maken voor bij de borrel!
je kan het ook eerst helemaal klaar maken en dan in puntjes snijden. minder morsen….
Bij mij waren ze na 12 minuten zwart haha..
Geen succes…!!
Met 6 minuten waren ze perfect, hier genieten ze er allemaal van!!!!
Oh nee! Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur lager namelijk 🙂
Ok dit is dus briljant! De simpelste dingen zijn meestal de beste en dit is een super idee, ga ik zeker proberen.
Haha thanks, ben benieuwd hoe je ze vindt smaken 😀
Wat een leuk en simpel idee! Ze komen op mijn lijstje. 🙂
Heel makkelijk te maken en erg lekker!
Ze waren zo snel op dat ik nog bij heb gemaakt..
Bedankt!
Groetjes Laura
Leuk om te horen!
Ze staan dus nu bij mij in de oven.. again .. heb ze dus al vaker gemaakt, een populaire snack bij ons thuis!
Wat is de beste manier om ze een dagje te bewaren en dat ze krokant blijven?
Dan zou ik ze luchtdicht verpakken, maar deze kun je toch echt het best vlot opeten voor het beste resultaat.
geweldig idee, ik ga het nu proberen.