Pizza tortilla chips

Gepost: 8 juli 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Pizza tortilla chips 1a

Een tijdje terug was ik tortizza’s aan het maken en in gedachten stond ik een afgescheurd stukje van de tortilla in de tomatensaus te dippen. Het plan was om met de overgebleven tortilla’s weer wat chips met Parmezaanse kaas te maken, maar de tomatensaus bracht me op een ander idee. Ik zou er natuurlijk ook pizza tortilla chips van kunnen maken. Ik was erg benieuwd of dit zou lukken en ging na het eten gelijk aan de slag. Wat denk je? Je kunt op deze manier dus heel makkelijk pizza chips maken!

Pizza tortilla chips 2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Pizza tortilla chips

Wist je dat je zelf erg eenvoudig tortilla chips kunt maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn tortilla’s en een lekkere topping zoals voor deze pizza tortilla chips.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 3-4 kleine tortilla’s
  • paar eetlepels tomatensaus (ik gebruikte gewoon een pot pastasaus)
  • Italiaanse kruiden
  • 2 handjes geraspte kaas

Instructies

  • Snij de tortilla’s in punten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik een bakkwastje om de tortilla puntjes in te smeren met een dun laagje tomatensaus.
  • Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden en geraspte kaas overheen. Als je echt wilt uitpakken kun je ook een paar plakjes salami heel fijn snijden en deze erover strooien.
  • Bak de tortilla chips in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Wanneer ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht, tijdens het afkoelen worden ze krokanter.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 dagen te bewaren.

Pizza tortilla chips 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Eva schreef:

    Het is vrijdag!
    Een goede reden om deze vanavond te maken!
    ziet er lekker uit!

  2. Margot schreef:

    Wat een goed idee! Zo simpel, maar vast heel erg lekker!

  3. Ooohhh, wat een lekker idee! Leuk! We krijgen vrienden over dit weekend, leuk om te maken voor bij de borrel!

  4. jans schreef:

    je kan het ook eerst helemaal klaar maken en dan in puntjes snijden. minder morsen….

  5. Bianca schreef:

    Bij mij waren ze na 12 minuten zwart haha..
    Geen succes…!!
    Met 6 minuten waren ze perfect, hier genieten ze er allemaal van!!!!

    1. Laura schreef:

      Oh nee! Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur lager namelijk 🙂

  6. Maaike schreef:

    Ok dit is dus briljant! De simpelste dingen zijn meestal de beste en dit is een super idee, ga ik zeker proberen.

    1. Laura schreef:

      Haha thanks, ben benieuwd hoe je ze vindt smaken 😀

  7. Lianne schreef:

    Wat een leuk en simpel idee! Ze komen op mijn lijstje. 🙂

  8. Laura schreef:

    Heel makkelijk te maken en erg lekker!
    Ze waren zo snel op dat ik nog bij heb gemaakt..
    Bedankt!
    Groetjes Laura

  9. Cynthia schreef:

    Ze staan dus nu bij mij in de oven.. again .. heb ze dus al vaker gemaakt, een populaire snack bij ons thuis!

  10. Els schreef:

    Wat is de beste manier om ze een dagje te bewaren en dat ze krokant blijven?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou ik ze luchtdicht verpakken, maar deze kun je toch echt het best vlot opeten voor het beste resultaat.

  11. Jitte schreef:

    5 sterren
    geweldig idee, ik ga het nu proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept