Eerder deze maand reisde ik af naar het mooie Rijssen om met de mannen van Baktotaal te kletsen over leuke en lekkere receptideeën voor op Laura’s Bakery.
Toen ze mij vertelden dat ze een vorm hadden laten maken voor de cake cerise, was ik gelijk enthousiast. Het eerste recept was bedacht, dat wilde ik namelijk wel eens proberen! Misschien ken je deze cake wel als je het laatste seizoen van Heel Holland Bakt hebt gezien. Ik kon niet wachten om met hun recept aan de slag te gaan.
De vorm lijkt een beetje op een sloffenring, alleen is deze bakring iets kleiner en hoger. En er zitten natuurlijk gaatjes in zodat je de kersen met een prikker mooi op één lijn kunt houden. Wat ik ook erg lekker vind aan deze cake is het laagje glaceerfondant bovenop. Dit is niet zomaar rolfondant en al helemaal geen simpel glazuur. Nee, dit kun je vergelijken met de topping van roze koeken en tompouces. Twee van mijn favoriete gebakjes, je begrijpt dat deze cake dus ook wel in de smaak viel bij mij.
Wat ziet dat er heerlijk zoet uit!
Ziet er heerlijk uit!
En Bouwhuis is leuk hè! Ik woon er redelijk dichtbij en het is zo leuk om daar even te snuffelen. Top zaak.
Ik heb deze van de week gemaakt met een zelf gemaakt bakblikje (zelf gaatjes in gemaakt) maar het duurde erg lang voordat de binnenkant gaar was… Lekker was hj zeker!
Oh wat verrukkelijk!
Leuk dat ze deze vorm hebben bij Bouwhuis! Vond het namelijk een heel leuk cakeje toen ik heb bij HHB zag!
Kun je dit ook met ander fuit doen dan kersen? Lijkt me heel erg lekker met perzik of abrikoos!
Moet zeker lukken, gewoon wat blokjes fruit op de prikker rijgen 🙂
Sorry, ik krijg het recept van de cerisecake niet te voorschijn, alleen de reacties,.
Wat doe ik verkeerd? Dank voor de moeitevr. groeten
Dan heb je een adblocker aanstaan, als je deze uitschakelt voor Laura’s Bakery kun je gewoon alle recepten goed zien.
Hoi Laura,
Ik heb het recept aangehouden hij staat nu in de oven maar het loopt onder deling door?? Balen? misschien de 2e keer beter?? Nog tips….
Groetjes Irma
Misschien is je bakplaat niet helemaal recht?
En die sate prikker dan. Die kun je niet opeten ;).
Die haal je er natuurlijk uit voordat je de vorm kunt verwijderen 😉
Wat een super leuk recept laura! Vraagje, hoe doe je dat met die sateprikker? Blijft ie erin zitten? ik denk dat ik hem met frambozen ga maken, moet ook kunnen toch?
Die prikker verwijder je voordat je de vorm van de cake haalt (anders gaat hij er ook niet af 😉 ). Frambozen kun je zeker proberen.
Ik heb de cake gemaakt en hij is heel goed gelukt. Kan ik hem ook invriezen?
Zeker: https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/
tip: Hele goede amarena kersen kun je kopen bij de Lidl tijdens de Italiaanse weken. Die waren toevallig 2 weken terug weer dus ik heb 4 potten ingeslagen. Echt heerlijk zijn die.
Is er ook een alternatief voor die link naar glaceerfondant? Dat is meteen een pot van een kilo 😀 Wellicht wat veel
Is he mogelijk om kokosspijs te gebruiken ipv amandelspijs?
Dat kan zeker!