Komkommer limoen ijsjes

Gepost: 25 juli 2016 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
16

komkommer limoen ijsjes 1a

Al tijden wilde ik eens ijsjes maken met komkommer en limoen. Ik had namelijk wel eens water gedronken dat samen met deze ingrediënten in een tap zat. Dat wat heerlijk verfrissend! Extra verfrissend als ijsje dacht ik zo. Dus vorige week met die warmte trok ik mijn nog ongebruikte ijsjesvorm uit de kast en ging aan de slag met deze komkommer limoen ijsjes. Het recept is doodeenvoudig en je hebt maar twee ingrediënten nodig. Juist ja, die komkommer en de limoenen uiteraard. Ik geef je de verhoudingen zodat jij ook aan de slag kunt!

BAKTIP: In dit recept gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvorm. Dit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.

komkommer limoen ijsjes 2a

Recept afdrukken

4.41 van 5 stemmen

Komkommer limoen ijsjes

Het is misschien niet een combinatie waar je snel aan zou denken, maar die van komkommer en limoen is ontzettend lekker en verfrissend. Deze komkommer limoen ijsjes zijn daarom ook zeker een aanrader.
Porties: 5 ijsjes

Ingrediënten

 • 1 komkommer
 • 2 limoenen

Instructies

 • Snij een paar dunne plakjes van de komkommer, dit is ter decoratie. Schil de rest van de komkommer en snijd deze in blokjes. Doe ze in een maatbeker en knijp de limoenen uit, voeg dit sap ook toe.
 • Met een staafmixer (of blender) maak je er een gladde massa van.
 • Steek de schijfjes komkommer in de ijsjesvorm en druk deze tegen de kant. Giet het komkommer-limoen mengsel erbij tot iets onder de rand. Steek de stokjes in de vorm en zet de ijsjes zo’n 4-6 uur in de vriezer.
Tips

Je kunt de ijsjes natuurlijk ook in een Zoku ijsmaker maken, dan zijn ze met ongeveer 7 minuten al klaar!
Bewaren

Verpak de ijsjes per stuk in de vriezer, hier blijven ze wel 3 maanden goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Rianne schreef:

  Hey wat grappig, deze liggen al bij mij in de vriezer. Ik maak vaak komkommer/limoen ijsjes.
  Heerlijk als het bloedheet is!

 2. Kelly schreef:

  Dit ziet er heel erg leuk uit!

 3. Jamey schreef:

  Klinkt heerlijk verfrissend!

 4. Nienke schreef:

  Klinkt erg lekker, ga ik eens proberen!

 5. Anne schreef:

  Vandaag ga ik de ijsvormpjes halen hoor!

 6. Mirte schreef:

  Hoi! Lekker fris en simpele combi, ga ik snel eens proberen! Waar heb je deze ijsjesvorm gekocht? Ik ben al een tijdje op zoek maar kom niet ver (in de Nederlandse webshops 🙂 )

  1. Linda schreef:

   Ik heb zoiets in deze vorm van de ikea.

  2. Laura's Bakery schreef:

   Geen idee wat het merk is, maar de shop waar ik het destijds kocht bestaat niet meer. Vaker naar gezocht nog maar in NL niet te vinden helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *