Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Hartige mini muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 januari 2016
in Allergenen, Borrelhapjes, Hartige recepten, Muffins, Suikervrij
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

hartige mini muffins 1a

Mijn mini muffinvorm draait overuren de laatste tijd. Ik heb vaak van die periodes waarin ik een bepaald ingrediënt vaak gebruik, maar dat heb ik dus ook met bakvormen. Door hem weer eens te gebruiken lijk ik mij te herinneren hoeveel leuke dingen je daar wel niet mee kunt maken en dan krijg ik dus weer allemaal lekkere ideeën. Daarnaast is de vorm natuurlijk ook gewoon ideaal als je kleine hapjes wilt maken. Ik maakte deze hartige mini muffins bijvoorbeeld voor het kerstbuffet. Het is nu eenmaal leuker om een schaal met kleine muffins op tafel te zetten dan een paar grote. Ik kan ze dus zeker aanraden als je een buffet met hapjes wilt maken, maar ook bij verjaardagen en borrels zullen ze het goed doen!

hartige mini muffins 2a

Recept afdrukken

Hartige mini muffins

Wie zegt dat muffins altijd zoet zijn? Deze hartige mini muffins zijn namelijk ook hartstikke lekker en ook nog eens simpel om te maken.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei (M)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper naar smaak
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 50 gram spekreepjes
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Doe het ei, de zonnebloemolie en de melk in een kom, klop met een garde door elkaar. Voeg het bloem en bakpoeder toe en mix met de garde tot een egaal mengsel.
  • Voeg kruiden, spekjes en kaas toe en spatel dit rustig door het beslag.
  • Vet een mini muffin vorm in. Van een stuk bakpapier knip je smalle strookjes die je in de muffin vorm legt. Zo kun je ze straks eenvoudig uit de vorm halen. Als alle vormpjes zijn voorzien van een strookje bakpapier, vul je de vormpjes met het beslag. Dat mag lekker vol, ik vulde ze bijna tot aan de rand.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin
Bewaren

Bewaar de muffins in een afgesloten trommel, daar blijven ze wel een paar dagen in goed. Je kunt ze ook goed invriezen. In de oven warm je ze eenvoudig weer op.

hartige mini muffins 3a

Vorige post

Volgende post

Mascarpone room
Appelcake met chocola en karamel

Related Posts

Wit brood

door Laura Kieft
20 januari 2021
2

Ik...

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
15

Alle...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft
08 januari 2021
8

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. ellouisa says:
    5 jaar geleden

    Wat schattig deze! Ik heb ook een mini muffinbakplaat gehad met kerst dus deze komen op mijn lijstje.

    Beantwoorden
  2. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Hmmm die zien er lekker uit! Zodra ik weer een oven heb ga ik eens aan de slag.

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Ik vind alles in muffinvorm te gek, maar heb me eigenlijk zelf nog nooit gewaagd aan een hartige versie. Daar ga ik eens werk van maken.

    Beantwoorden
  4. Corinne says:
    5 jaar geleden

    Mmmmmm heerlijk. Ik hou van muffins. En ik hou van hartig. Goeie combi :-).

    Beantwoorden
  5. Betsy says:
    5 jaar geleden

    1. Ontdooien in de koelkast of op een aanrecht ?
    2. Opwarmen op hoeveel graden en hoeveel tijd ?

    Beantwoorden
    • Betsy says:
      5 jaar geleden

      3. 180 graden is dit voor een gewone oven ?
      Ik heb ze in het “groot” gebakken (cupcake 3/4 vol) 35-40 minuten op 170 graden hetelucht.
      Ik heb echter nog nooit muffins gegeten of gemaakt.
      Van buiten voelen ze aan als brood van binnen zijn ze nog wat zacht.
      4. Zijn ze dan niet gaar of moet dit zo vanwege de olie die erin zit ?

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        Alle temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Grote muffins hebben langer nodig, steek er een prikker in om te checken of ze gaar zijn, deze moet er schoon uitkomen.

        Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      1. Kan beide
      2. ik heb ze zo’n 10 minuten op 200 graden gehad. Maakt niet heel veel uit (niet te lang uiteraard)

      Beantwoorden
  6. Marjan says:
    5 jaar geleden

    Bak je de spekreepjes eerst aan?

    Beantwoorden
    • Betsy says:
      5 jaar geleden

      Ik heb ze vandaag gemaakt in het “groot” (zie reactie hieronder) De spekblokjes kunnen er zo in.
      Ik had alles x 2,5 gedaan vanwege de 125 gram spekblokjes.
      Misschien kun jij mijn 4 vragen beantwoorden ?

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, die kunnen gewoon zo door het beslag.

      Beantwoorden
  7. Tineke says:
    5 jaar geleden

    ga ik komend weekend maken!! jammie!

    ik ontdekte wel iets verwarrends: bij ingredienten staat zonnebloemolie en bij bereiding olijfolie 🙂

    Beantwoorden
    • Betsy says:
      5 jaar geleden

      Dat had ik ook al gezien. Ik ga ze vandaag uitproberen met olijfolie omdat ik geen zonnebloemolie in huis heb.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ooh haha, dat moet zonnebloemolie zijn 😉 Maar olijfolie kan overigens ook 🙂

      Beantwoorden
  8. Sabine says:
    5 jaar geleden

    Wauw dat lijkt me superlekker, weer eens een andere snack voor een gezellige avond 🙂 Alleen een vraagje; ik heb wel minimuffin vormpjes in huis, maar geen speciale houder voor deze papiertjes.. Heeft iemand misschien een tip hoe je toch minimuffins kan maken met redelijke vorm zonder minimuffinbakvorm? :/

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Met alleen papiertjes behouden de muffins hun vorm niet goed, daar heb ik toch echt een muffinvorm voor nodig 🙂

      Beantwoorden
    • Peter says:
      3 jaar geleden

      Hoi Sabine, ik ben Peter en heb pas een siliconen mini muffin bakvorm in huis. besteld bij Aliexpres voor €2.38 inclusief verzendkosten. en daar kunnen ook papieren vormpjes in hoor, maar het hoeft niet.

      Beantwoorden
  9. Ingrid says:
    5 jaar geleden

    Ik bak ze in de mini muffinmuffin bakvorm. Maar zet daar eerst n mini papieren vormpjes in. Dat presenteert ook leuk

    Beantwoorden
  10. Leonie says:
    5 jaar geleden

    Hoelang zet je ze weer in de oven en hoe warm als je ze opwarmt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      zou 5-10 minuutjes op 180-200 graden proberen

      Beantwoorden
  11. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Moet je ze terug opwarmen of kan je ze ook koud opdienen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Beide is mogelijk

      Beantwoorden
  12. Marianne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil morgen de hartige mini muffins gaan maken maar ik kan maar in mijn oven een bakblik kwijt voor 12 muffins. Mijn vraag is of ik wel het beslag in 1x kan maken voor 24 of is het beter om het in tweeën te doen.

    Groetjes, Marianne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan je prima in 1 keer maken 🙂

      Beantwoorden
  13. Diana says:
    5 jaar geleden

    Zooo dat ziet er lekker uit!
    Ik ga ze vandaag maken met lente-ui erdoor!
    Ik heb 2 vragen.

    *Als je beslag moet bewaren omdat het niet allemaal in 1 x in de oven past, doe je dit dan in de koelkast of op het aanrecht?

    #Wanneer weet je of het ei in een recept op kamertemperatuur moet of uit de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het beslag kun je gewoon even op het aanrecht bewaren. Alle ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn als je bakt (tenzij anders vermeld).

      Beantwoorden
  14. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Klinkt lekker! Zou je deze ook als cakepops kunnen maken in een cakepopmaker? Heb deze week een babyshower met alleen maar hartige hapjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker!

      Beantwoorden
      • Rianne says:
        4 jaar geleden

        Ze zijn heerlijk geworden!! Dankjewel!

        Beantwoorden
  15. Monique says:
    4 jaar geleden

    En welke bloem gebruik je dan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      gewoon patent- of tarwebloem.

      Beantwoorden
  16. margriet says:
    4 jaar geleden

    hoi laura,
    ik heb geprobeerd om een reactie te plaatsen maar zie hem niet staan , mijn vraag was of ik de muffins ook met kipfilet kan maken ipv bacon (voor kerstdiner op school en er zitten kinderen in de klas die geen varkens vlees mogen hebben )

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken. Is meer de vraag of de smaak er goed uitkomt. zou het gewoon eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  17. Bianca says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gisteren gemaakt, maar ze werden niet zo mooi bruin en waren eigenlijk ook niet echt lekker..
    Ik vond ze na 20 minuten erg licht en heb ze er 5 minuten langer in laten zitten, maar kwam niks aan kleur bij..

    Ik heb ze gemaakt in m’n siliconen mini muffin vorm..
    Zou het daaraan kunnen liggen?
    Of misschien doordat ik halfvolle ipv volle melk heb gebruikt??
    *ik heb nooit volle in huis, vandaar de halfvolle*

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat ze niet kleuren ligt aan de vorm, baksels worden daarin altijd maar lastig bruin. En de andere melk heeft zeker invloed op de smaak.

      Beantwoorden
  18. Lya says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt Hartige mini muffin ik hoop dat ze lekker zijn !

    Beantwoorden
  19. Van den Broeck says:
    4 jaar geleden

    Kunnen die hartige mini muffins ook koud gegeten worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, ook heel lekker 🙂

      Beantwoorden
  20. van den Broeck says:
    4 jaar geleden

    Heb ze vandaag gemaakt, maar met zelfrijzende bloem. is dat ook goed?. Ze waren erg lekker. Maar vond de kaassmaak meer doorkomen als warm gegeten.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je had eigenlijk gewone bloem moeten gebruiken, of het bakpoeder weglaten als je voor zelfrijzend kiest.

      Beantwoorden
  21. Romy says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Lijkt me echt lekker deze muffins! Helaas heb ik geen muffinbakplaat.
    Kan je ze ook in papieren cupcakes doen?
    En dan moeten ze toch iets langer in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan, je hebt alleen wel kans dat ze dan uitzakken. Je bakt ze dan ongeveer 18-20 minuten

      Beantwoorden
  22. Romy says:
    4 jaar geleden

    Bedankt! Ga ik zeker maken met cake vormpjes. Helaas heb ik nog geen muffinhouder.
    Kun je de spekreepjes ook vervangen door zon gedroogde tomaat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeker, je kunt hier prima mee variëren

      Beantwoorden
  23. Carina says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraagje over de bakpoeder. Er staat 2 theelepels bakpoeder, maar ik dacht dat ik ergens op jouw site had gelezen dat je 1 zakje bakpoeder voor 500 gr bloem moet gebruiken. Maar 2 theelepels komen toch niet overeen met de helft van een zakje bakpoeder? Of zijn die verhouding alleen voor taarten enz?
    Hoeveel gram bakpoeder zijn jouw theelepels ongeveer? want wij hebben best kleine theelepels 🙂

    Ik heb de muffins gemaakt en ze waren wat steviger. Of zijn hartige muffins wat steviger door de spek en kaas.

    De muffins smaakten wel heerlijk! Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Carina

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Die verhouding is zo bij zelfrijzend bakmeel. In veel recepten wordt hiervan afgeweken door zelf bloem en bakpoeder te combineren. Hartige muffins kunnen iets steviger zijn ja, maar spatel vooral niet te lang, daar kunnen ze ook stevig/compact van worden.

      Beantwoorden
  24. Anita Top says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deze muffins zijn 1 van mijn favoriet, maar nu krijg ik bezoek met een glutenallergie, kan ik de bloem vervangen voor Amandelmeel?

    Alvast bedankt
    Anita

    ps je glutenvrij hoek is wel erg zoet

    Beantwoorden
    • anita says:
      2 jaar geleden

      Ohh gevonden tussen de vervangers

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dat zou ik niet doen, probeer eens een glutenvrije meelmix.

      Beantwoorden
  25. Karin says:
    3 dagen geleden

    Geweldige site Laura! En wat een heerlijk recept. Ik heb net hartige muffins gemaakt met als vulling, spinazie, boursin, stukjes tomaat en gewone kaas, kruiden en paprika. Bovenop de tomatenpuree en kaasstrooisel.

    Zometeen ga ik de roodfruit variant maken .. het water loopt al 2 uur uit mijn mond 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Appelcake met chocola en karamel

Appelcake met chocola en karamel

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-2

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan