Laura Kookt: Pulled pork sandwich met coleslaw

Gepost: 3 juni 2015 Laatst bewerkt: 12 juni 2024
Laura Kookt: Pulled pork sandwich met coleslaw

Pulled pork vind ik heerlijk, maar ik had er eerlijk gezegd nooit over nagedacht om het zelf te maken, dat duurt namelijk úren. Maar niet getreurd. Albert Heijn dacht dat er vast meer mensen zoals ik waren, want ze introduceren nu voorgegaarde pulled pork. Of procureur eigenlijk, zo heet het stuk vlees (varkensnek) dat hiervoor wordt gebruikt.

Hartstikke handig in ieder geval, want nu was mijn vlees in 30 minuten klaar omdat appie het voorwerk al heeft gedaan. Om nog een beetje culinair over te komen heb ik de coleslaw wel helemaal zelf gemaakt, dat hoort er nu eenmaal bij. 

Je ziet het eigenlijk al op de foto’s, deze broodjes pulled pork met coleslaw waren heerlijk! Zeker even zoeken naar de pulled pork bij AH 😉 . De hoeveelheid coleslaw is trouwens ook genoeg voor 8 broodjes, of je eet het restant gewoon zo op.

BAKTIP: Als je nog coleslaw over houdt, kan je deze nog 3 tot 4 dagen in een afgesloten vershouddoos bewaren in de koelkast.

pulled pork met coleslaw 2a
pulled pork met coleslaw 3a

Pulled pork sandwich met coleslaw maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Pulled pork sandwich met coleslaw

Een heerlijke pulled pork sandwich met pulled pork welke snel te maken is. Het vlees hoeft slechts een half uur in de oven en de coleslaw is ook zo klaar.
Porties: 4 sandwiches

Ingrediënten

  • 4 ciabatta broodjes
  • 1 verpakking pulled pork (AH)
  • halve spitskool
  • 2 grote bospenen, grof geraspt
  • 1 rode ui
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 el honing-mosterd saus

Instructies

  • Het is het lekkerst om de coleslaw al een paar uur eerder te maken. Snij hiervoor de spitskool en ui fijn en rasp de wortels. Doe dit in een kom bij elkaar en voeg de mayonaise en honing-mosterd saus toe. Meng goed door elkaar en zet de kom in de koelkast.
  • Bereid de pulled pork volgens de verpakking (of zoek een recept als je wel uren de tijd hebt ? ). In dit geval doe je het vlees in een ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte). Haal de ovenschaal uit de oven en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar tot je fijne sliertjes hebt.
  • Snij de broodjes horizontaal door en beleg ze met coleslaw en pulled pork. Voeg naar smaak de bijgeleverde bbq saus toe. Hij is lekker pittig, hou daar rekening mee.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Ik heb dit nog nooit gegeten en zal het recept bewaren om het een keer te gaan maken!

  2. Emily van Kampen schreef:

    Ik werd al helemaal enthousiast toen ik zag dat Albert Heijn pulled pork ging verkopen, maar nu ik dit zie weet ik het zeker: ik ga het snel halen!

  3. Margot schreef:

    Dat ziet er wel erg goed uit!

  4. Bas schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb het nog nooit gegeten, maar deze foto’s halen me zekers te weten over! Leuk recept en prachtige foto’s!

  5. Marja schreef:

    Het lijkt me zalig! Ik heb dit nog nooit gezien bij de AH, maar ik zal er eens op letten want zo’n broodje pulled pork gaat er wel in. Hmmm….ik krijg gelijk trek, oftewel lekkere trek. lol. Ik bewaar je recept en ga op zoek bij de AH. Mijn man zal dit helemaal geweldig vinden vleesliefhebber die hij is.
    Bedankt voor de tip en tot een volgende keer.
    Groetjes, Marja. 😀

  6. Heidy schreef:

    het ziet er inderdaad goed uit. En ik kan jullie vertellen ik werk bij de Aldi in Schijndel en wij verkopen ook Pulles pork. Je kunt het vinden in de koeling. Ik hoop dat ze het bij alle aldi’s verkopen want dat kan nog wel eens verschillend zijn.

  7. Diana schreef:

    Het water loopt me in m’n mond, ziet er heerlijk uit !

  8. Milou schreef:

    Ik had nog nooit gehoord van pulled pork en nu ben ik het deze week al twee keer tegen gekomen online! Haha. Ik ben niet echt groot fan van varkensvlees, maar zo af en toe eet ik het wel en ik moet zeggen dat dit er wel erg smakelijk uit ziet!

  9. Mary schreef:

    Ik het een keer bij AH gehaald, vond het waterig, er gaat niets boven zelf maken!
    Ik gebruik een slowcooker, en maak het met schouderkarbonaden, het is wel wat meer werk, maar het resultaat is geweldig!
    Recept staat ook culy.nl

  10. Mike schreef:

    Dit is yamyam! Maar de pulled pork van AH haalt ‘t in de verste verte niet bij zelfgemaakt. In een slowcooker of ‘crock-pot’ een eitje. Beslist aanschaffen dus, want ook voor rendang en andere stoofgerechten verrekte handig. Je mikt er ‘s ochtends alles in en ‘s avonds is het klaar. Je hoeft niet eens een keer te roeren…
    Toevallig eergister pulled pork klaargemaakt in de slowcooker. Op stand ‘laag’, tijd: 10 uur. Een homp doorregen varkensvlees van 1,8 kilo in kruidenrub op een bedje van uien en knoflook. Voorbereiding was zo klaar, daarna geen omkijken meer naar en na 10 uur kun je het vlees met 2 vorken met gemak uitelkaar trekken en de ontstane saus, helemaal uit zichzelf, is ook goddelijk!
    Hebben het de 1e keer met rijst en geroosterde paprika’s (uit eigen tuin) gegeten en gaan nu voor geroosterde broodjes met koolsla en de pulled pork met een beetje mayo en barbecue-saus er op. Mmmmmmm.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept