Griekse hotdogs

24 augustus 2015
21

Griekse hotdogs

Bij de Griekse keuken zul je misschien niet heel snel denken aan hotdogs. Ikzelf ook niet, maar toen ik laatst in de Foodhallen een hotdog met tzatziki proefde wist ik gelijk dat ik zelf ook Griekse hotdogs wilde maken. Met inspiratie van mijn bezoekje aan de Foodhallen ging ik aan de slag met een eigen versie.

Griekse hotdogs

Deze Griekse hotdogs zijn lekker snel te maken zodat je vlot aan tafel kunt. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai deze hotdogs.
Porties: 4 hotdogs

Ingrediënten

  • 4 pistolets
  • 4 kalfssaucijzen (of ander worstje naar keuze)
  • ijsbergsla, zeer fijn gesneden
  • tzatziki (recept)
  • sap van een halve citroen
  • 1-2 stengels lente-ui

Instructies

  • Maak een paar uur van tevoren de tzatziki, voeg hier nog het sap van een halve citroen aan toe. Roer goed door en laat rusten in de koelkast.
  • Bak de worstjes gaar, met mooi weer kun je dat natuurlijk ook prima op de barbecue doen!
  • Snij de pistolets open en leg wat fijngesneden sla in het broodje. Leg hier het worstje op en schep er wat tzatziki over. Over deze tzatziki strooi je nog wat lente-uitjes.
  • Serveer de hotdogs gelijk en geniet!
Tips

Ik serveerde de hotdogs met de Griekse salade, dan heb je aan één hotdog per persoon wel genoeg, maar je kunt er natuurlijk zoveel maken (en eten) als je zelf wilt.

Bewaren

De hotdogs zelf zijn tot 2 dagen te bewaren in de koelkast. De broodjes zijn vers het lekkerste.

Griekse hotdogs

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Margot schreef:

    Dit vind mijn vriend vast een goed idee!

  2. Mariette schreef:

    JAMMIE! Het water loopt me in de mond Laura! Vijf september maken deze? 😉 Of lekker hapje doen in de Hallen..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zelf maken lijkt me een goed plan! 😀 (Alhoewel de Hallen ook heel verleidelijk klinken 😀 )

  3. Mira schreef:

    Wat leuk, deze heb ik laatst ook op in de Foodhallen, zo leuk om thuis te experimenteren:)

  4. Trudy schreef:

    Wat gaaf, kalfssaucijzen. Dat ken ik niet. Kan je die gewoon bij de slager kopen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik kocht ze bij Albert Heijn 🙂

  5. Trudy schreef:

    Vergeet ik nog te zeggen dat ik het omrekenen van recepten handig vind. Heb er een snelkoppeling van gemaakt!
    Kan je dat ook eens doen voor lepels?
    Want is een eetlepel nu een soeplepel of een dessertlepel? Ik bedoel maar….

    1. Laura's Bakery schreef:

      De maatvoering gaat meestal alleen in eetlepels (15ml) en theelepels (5ml).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *