Bij de Griekse keuken zul je misschien niet heel snel denken aan hotdogs. Ikzelf ook niet, maar toen ik laatst in de Foodhallen een hotdog met tzatziki proefde wist ik gelijk dat ik zelf ook Griekse hotdogs wilde maken. Met inspiratie van mijn bezoekje aan de Foodhallen ging ik aan de slag met een eigen versie.
Griekse hotdogs
Ingrediënten
- 4 pistolets
- 4 kalfssaucijzen (of ander worstje naar keuze)
- ijsbergsla, zeer fijn gesneden
- tzatziki (recept)
- sap van een halve citroen
- 1-2 stengels lente-ui
Instructies
-
Maak een paar uur van tevoren de tzatziki, voeg hier nog het sap van een halve citroen aan toe. Roer goed door en laat rusten in de koelkast.
-
Bak de worstjes gaar, met mooi weer kun je dat natuurlijk ook prima op de barbecue doen!
-
Snij de pistolets open en leg wat fijngesneden sla in het broodje. Leg hier het worstje op en schep er wat tzatziki over. Over deze tzatziki strooi je nog wat lente-uitjes.
-
Serveer de hotdogs gelijk en geniet!
Dit vind mijn vriend vast een goed idee!
JAMMIE! Het water loopt me in de mond Laura! Vijf september maken deze? 😉 Of lekker hapje doen in de Hallen..
Zelf maken lijkt me een goed plan! 😀 (Alhoewel de Hallen ook heel verleidelijk klinken 😀 )
Wat leuk, deze heb ik laatst ook op in de Foodhallen, zo leuk om thuis te experimenteren:)
Wat gaaf, kalfssaucijzen. Dat ken ik niet. Kan je die gewoon bij de slager kopen?
Ik kocht ze bij Albert Heijn 🙂
Vergeet ik nog te zeggen dat ik het omrekenen van recepten handig vind. Heb er een snelkoppeling van gemaakt!
Kan je dat ook eens doen voor lepels?
Want is een eetlepel nu een soeplepel of een dessertlepel? Ik bedoel maar….
De maatvoering gaat meestal alleen in eetlepels (15ml) en theelepels (5ml).