Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Botercrème een smaakje geven

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 februari 2017
in Handige Baktips, soort gebak, vullingen en toppings
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Soms wordt een vraag niet tot nauwelijks gesteld, en dan ineens krijg je hem meerdere keren per week. Alsof iedereen ineens dezelfde ingeving heeft. Ik vind dat altijd een erg bijzonder iets. In dit geval heb ik het over botercrème een smaakje geven. Ik vind mijn basisrecept voor botercrème zo al erg lekker, maar het fijne aan een basis is natuurlijk dat je er zo goed mee kunt variëren. En bij een botercrème varieer je dan in kleuren en smaken. Voor een kleurtje kun je een kleurstof gebruiken, dat is niet zo ingewikkeld. Maar je kunt er ook andere ingrediënten voor gebruiken, dat zijn dan gelijk ook smaakmakers. Het is niet moeilijk om een smaak te geven aan botercrème, maar toch zijn er soms wel een paar dingen om rekening mee te houden. Ik zal je er wat meer over vertellen.

Waar moet je op letten?

Er is heel erg veel mogelijk als het gaat om verschillende smaken botercrème, maar toch zijn er wel bepaalde punten waar je op moet letten. Je loopt namelijk het risico dat je botercrème gaat schiften door het toevoegen van ingrediënten, dat wil je niet natuurlijk.

De belangrijkste twee dingen om rekening mee te houden zijn vocht en temperatuur. Boter gaat niet goed samen met (te vloeibaar) vocht, daarmee een botercrème dus ook niet. In kleine hoeveelheden kan het nog, zeker als je het in delen toevoegt. Ook de temperatuur is belangrijk, je smaakmaker moet dezelfde temperatuur hebben als je crème. Als je te hete of te koude smaakmakers toevoegt loop je ook het risico op schiften.

Toch geschift? In dit artikel lees je hoe je dat kunt verhelpen.

Chocoladesmaak

Chocolade botercrème is simpel te maken en het kan op twee manieren. Het makkelijkst is het toevoegen van cacaopoeder. Voeg de poeder naar smaak toe en mix tot dit helemaal is opgenomen.

Een andere mogelijkheid is het smelten van chocolade, deze af laten koelen tot kamertemperatuur (net als de crème) en dan door de crème heen mixen. Zo kun je dus ook een witte chocoladecrème maken. Of je favoriete chocoladereep gebruiken, niets is te gek!

Fruitsmaakjes

Fruit gebruiken om smaak te geven aan je botercrème kan ook heel goed, maar kan soms wel iets lastiger zijn. Je kunt stukjes fruit door de crème spatelen, dat is simpel (en lekker!). Maar wanneer je geen stukjes fruit wilt, maar wel een fruitsmaak moet je iets meer uitkijken. Je pureert je fruit dan, waarmee ik weer op het puntje vocht kom. Om schiften zoveel mogelijk te voorkomen kun je je gepureerde fruit inkoken. Vocht verdampt dan en je houdt een dikkere vloeistof over die meer geconcentreerd is van smaak. Hiermee kun je je botercrème op smaak brengen.

Een alternatief is het gebruiken van jam, ook hiermee kun je botercrème goed op smaak brengen. Wel geldt het volgende: voeg niet te veel toe. Er komt nu eenmaal zo’n omslagpunt waarop je mengsel schift en het is lastig te voorspellen wanneer dat precies is. Voeg daarom steeds kleine delen toe en proef tussendoor om te kijken of de smaak goed is.

Meer smaken

Ik heb je tips gegeven voor de soorten smaken waar ik het meeste vraag naar krijg, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Gebruik karamelsaus voor een karamel botercrème, spatel er stukjes koek doorheen of neem gewoon de chocoladecrème met stukjes vers fruit. Er is heel veel mogelijk, dat is het leuke!

En dan misschien nog wel het belangrijkst: hier vind je mijn basisrecept voor botercrème! Deze basis kun je gebruiken voor allerlei smaakcombinaties. Deze smaakcombinaties maakte ik tot nu toe al:

  • Witte chocolade botercrème
  • Citroen botercrème
  • Karamel botercrème

Vorige post

Volgende post

Chocolade muffins
Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 45

  1. Diane says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik maak mijn overheerlijke botercrème op een andere manier in de keukenrobot en ook helemaal geen botersmaak. Echter zou ik graag weten hoe je de hazelnootsmaak maakt. Of moet je hazelnootpasta toevoegen? Waar is die in België verkrijgbaar en liefst in kleine hoeveelheden.
    Dank je wel
    Diane

    Beantwoorden
  2. Carina says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik gebruik de zakjes botercreme van Dr. Oetker
    Ik doe er roomboter voor gebruiken en als smaak
    voeg ik nutella en dit keer een kleintje jam waar je een snee brood
    mee kan smeren.
    Ik vind dat t zo gauw zacht is en dan moet t vlug weer in de koelkast.
    Weet jij hoe t komt? Want roomboter bewaren is bij mij
    altijd hard in de koelkast en nu dus niet.
    Hoop dat jij t weet. De botercreme is wel heeel lekker.
    Groetjes Carina van Hout.

    Beantwoorden
  3. martine says:
    4 jaar geleden

    hai laura,

    heb jij een goede tip voor een botercreme met limoen of citroensmaak maar wel zo dat hij stevig blijft.

    Beantwoorden
  4. twm says:
    4 jaar geleden

    je kan er ook droge poeder van kloppudding bijdoen ,dan heb je een heerlijk smaakje ,heb ik al heel vaak gedaan en werkt perfect
    je doet er poeder naar smaak bij

    Beantwoorden
  5. Jenneke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Welke verhouding raad je aan voor een witte chocolade crème, hoeveel gram gesmolten chocolade kan ik het beste toevoegen op 1 recept botercreme?

    Ps: je recept voor red velvet cupcakes, kan ik die ook gebruiken voor een grotere cake en dan halveren? Ik dacht eraan om die na het bakken te vullen en afsmeren met deze witte chocolade botercreme en wat rood fruit ?

    Groet van Jenneke

    Beantwoorden
    • Elise says:
      10 maanden geleden

      lekker Jenneke ik vind het een super goede combinatie!

      Beantwoorden
  6. Corine says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Moet de roomboter op kamertemperatuur zijn of gekoeld om er botercréme van te maken?

    Beantwoorden
  7. marijke says:
    3 jaar geleden

    heerlijk recept! zou je ook mergpijpjes erdoor kunnen doen?

    Beantwoorden
  8. Chantal says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om het met bokkepootjes te maken? Hoe zou ik dat het beste kunnen doen?

    Groetjes Chantal

    Beantwoorden
  9. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi hoi

    Kan je ook kaneelpoeder door de botercreme mengen?

    Beantwoorden
  10. Amanda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als je een smaakje toevoegd, doe je die in plaats van de vanille of gewoon extra.

    Groetjes Amanda

    Beantwoorden
  11. Dick says:
    2 jaar geleden

    Kun je voor mokkabotercream er moccakoffiepoeder (oplossen in beetje warm water) toevoegen met poedersuiker en dan bij de botercream doen?

    Beantwoorden
  12. Cindy says:
    2 jaar geleden

    Als ik pindakaas botercreme wil maken met als basis je botercreme recept met melkpapje, wanneer voer ik dan de pindakaas toe? Bij de boter en poedersuiker of als het melkpapje erbij is gekomen?
    Moet ik dan nog poedersuiker minderen of blijft dat verder gelijk?

    Beantwoorden
  13. Pingback: Verschil tussen botercrème en cream cheese frosting - Laura's Bakery
  14. Bianca says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan jouw basisrecept botercreme ook ingevroren worden? En zoja hoe lang blijft het goed in de vriezer?
    En hoe behandel je het eenmaal ondooit? En kun je er dan nog een ander smaakje aan toevoegen ( dus na de vriezer).

    Groetjes,
    Bianca

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat kan! Hier staat het allemaal: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-bewaren/

      Beantwoorden
  15. Renske de Jong says:
    1 jaar geleden

    Hoi,

    Kan je ook bij de melk en de bloem al wat sinaasappel sap toevoegen? Bijv 40 ml sinaasappelsap en dit haal je dan van de ml van de melk af.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo heb ik het nog niet geprobeerd, ik hoor graag of het succesvol was 🙂

      Beantwoorden
  16. Shavalley says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik zou graag bij mijn botercrème kinderchocolade willen toevoegen, raad jij dit aan? Aangezien kinder chocolade een andere samenstelling heeft dan normale chocolade weet ik het niet zo goed.
    Alvast bedankt en groetjes!!

    Beantwoorden
  17. Lega.anita@hotmail.com says:
    1 jaar geleden

    Zouw je zo vriendelijk willen zijn om mij op de hoogte te houden aub al vast bedank als jij dit wil doen veel groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Anita, je kunt je abonneren op mijn nieuwsbrief 🙂

      Beantwoorden
  18. Aylin says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb namelijk kleurstof Gel Kleur roze van merk pme gekocht. Hoeveel kleurstof Gel moet ik erin doen?

    Thanks

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat hangt er helemaal vanaf hoe roze je botercrème moet worden. Voorzichtig beginnen en op het oog blijven toevoegen.

      Beantwoorden
  19. Minke says:
    1 jaar geleden

    Ik zou graag een M&M vulling willen maken samen met een andere smaak maar ik weet niet echt hoe!? En met welke andere smaak zou je dit het beste kunnen combineren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bijvoorbeeld je M&M’s in de blender gooien en deze door een vanille botercrème of chocolade botercrème mengen?

      Beantwoorden
  20. marjolein says:
    12 maanden geleden

    kan je ook jam op bij de botercreme doen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat bedoel je precies? En heb je het artikel gelezen?

      Daarin staat: Een alternatief is het gebruiken van jam, ook hiermee kun je botercrème goed op smaak brengen. Wel geldt het volgende: voeg niet te veel toe. Er komt nu eenmaal zo’n omslagpunt waarop je mengsel schift en het is lastig te voorspellen wanneer dat precies is. Voeg daarom steeds kleine delen toe en proef tussendoor om te kijken of de smaak goed is.

      Beantwoorden
  21. Madhavi Kanhai says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Na lang vragen en zoeken heb vandaag eindelijk jou recept van botercreme gevonden en gelijk gemaakt. Het is supergoed gelukt !
    Maar heb een vraag : als ik een smaakje wil toevoegen bijv om moccacreme te maken , waar en hoe moet ik die toevoegen. Ben namelijk bang dat de creme te slap wordt als ik een koffie mensel toevoeg. Kijk uit naar uw reactie.
    Alvast bedankt!
    Gr, Madhavi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Ik heb een apart recept voor mokkacrème online staan, hopelijk heb je daar wat aan: https://www.laurasbakery.nl/mokkacreme/

      Beantwoorden
  22. Anke says:
    9 maanden geleden

    Heeft iemand al eens aardbeidenpoeder ge(vries)droogde aardbeien gebruikt?

    Beantwoorden
  23. Judith says:
    9 maanden geleden

    Ik doe er de poeder door van kloppudding, droog dus minder kans op schiften, geeft een lekkere smaak en ook gelijk een kleurtje.
    Als ik bv bananansoesjes maak doe ik ook een beetje kloppudding poeder door zowel de slagroom als de galzuur.
    Glazuur smaakt dan ook naar banaan en wordt gelijk ook mooi lichtgeel. Je hebt maar weinig nodig.

    Beantwoorden
    • Anke says:
      9 maanden geleden

      Thx!!! Dan ga ik dat eerst proberen. Stuk minder werk, tijd en geld haha

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat een leuke tip!

      Beantwoorden
  24. Sophie says:
    8 maanden geleden

    Ik heb boterroom gemaakt met boter (haha) en poedersuiker. Ik heb er gepureerde aardbeien onder gemixt. Heeeeerlijk, maar veel te veel. Denk je dat dat lang in de koelkast kan blijven en/of ingevroren kan met verse fruitpuree erin?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Het kan niet lang in de koelkast blijven (na een paar dagen vergaan de aardbeien) en met invriezen heb ik op die manier geen ervaring nog.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?

Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan