Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Choco praline pops

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 november 2012
in Cake Pops, Cupcakes, How To, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Had ik al verteld dat ik erg blij ben met mijn cakepop maker en alle mogelijkheden die het apparaat heeft? Ook deze lekkere choco praline pops waren hier thuis een succes, het zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat ze snel op waren. De combinatie van luchtige cake met de lekkere smeuïge praline vulling in een knapperig laagje chocolade… ja, die smaakte erg goed!

Bak met de cakepop maker lekkere balletjes cake. Ik gebruikte vanille cake, voor echte choco bommetjes zou je ook chocoladecake kunnen gebruiken. De praline kocht ik in een handig bakje van Funcakes. Wel even goed doorroeren voor gebruik, maar dan heb je ook een héérlijke praline vulling voor je pops. Vul een spuitzak met de praline en zet hier een lang, smal spuitmondje op, ik gebruikte nummer 230 van Wilton. Steek het spuitmondje in het cake balletje, iets verder dan de helft, en vul deze met de praline.

Smelt chocolade in een chocolade smelter of in de magnetron en doop hier alle gevulde cake balletjes in. Leg ze te drogen op een stuk bakpapier voordat je ze gaat decoreren. Wanneer alle chocolade goed is uitgehard kun je beginnen met decoreren.

Vul een spuitzakje met witte chocolade, knip het puntje eraf en spuit met een zigzaggende beweging lijntjes over de cake balletjes. Geen spuitzak in de buurt? Je kunt ook met een lepeltje chocola dit effect krijgen. Gewoon de chocola eraf laten lopen en de zigzaggende beweging maken.

En dan een doorsnede van deze overheerlijke choco praline pops! De meeste praline vulling is er hier al afgebeten, maar ik denk dat jullie het idee wel snappen 😉

Wat hebben jullie al van lekkers gemaakt met de cakepop maker? Of wat zou je graag nog willen maken?

Vorige post

Volgende post

Review: Het Koekboek (Winactie!)
How to: Praline bonbons maken

Related Posts

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
4

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Kaneelsterren koekjes

door Laura Kieft
05 december 2019
13

Jaaaa, een recept voor een van mijn favoriete kerstkoekjes! Ieder jaar koop ik verschillende pakken met kaneelsterren, heerlijk...

Pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen

door Laura Kieft
04 december 2019
10

De pavlova's die ik meestal maak zijn voorzien van fruit. Heerlijk vind ik ze. Ik maakte wel al...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 12

  1. Anonymous says:
    7 jaar geleden

    Nog maar een keertje dan! Ik wilde dus zeggen dat ik dit echt superleuk vind! Ik lust zelf alleen geen praliné dus ik zou voor ganache gaan. Zelf maak ik de cakepops altijd volgens de bakerella manier. Jou manier van dippen van de balletjes vind ik wel superhandig met die vork, dat ga ik ook eens proberen 🙂

    Anouk!

    Beantwoorden
  2. Tanya says:
    7 jaar geleden

    Wat zien ze er mooi en lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Anonymous says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet dat er lekker uit!
    Liefs,
    MrsP.

    Beantwoorden
  4. Joke says:
    7 jaar geleden

    Lekkerrrrrrrr !!!!!!!!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  5. Nayra says:
    7 jaar geleden

    Ik maak ze ook volgens de Bakerella manier, heb het overigens ook maar twee keer gedaan (wat een werk zeg!) Dus zit echt te overwegen zo’n popmaker te kopen (lijkt iig veel eenvoudiger!)
    Gr! Nayra.

    Beantwoorden
  6. anja says:
    7 jaar geleden

    oh jij bent zo verkeerd voor mijn lijn ,hahahahah maar o zo lekker.
    ik weet wat ik vraag voor kerst is een leuk kadootje.ziet er top uit.
    en dames wat is de bakerella manier??
    lieve gr Anja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De bakerella manier is cake verkruimelen en dan met bijv. botercreme wat plakkeriger maken zodat je er balletjes van kunt draaien.

      Beantwoorden
  7. Nikolien van den Boom says:
    7 jaar geleden

    O, ik ben ook zo blij met dat apparaat. Heb alleen nog niet geprobeerd om het zonder stokje te doen omdat ik het idee heb dat het mij zou storen als de chocolade niet helemaal rondom zit. Maar goed, als je de balletjes netjes laat liggen zie je daar natuurlijk niks van. En als ze op zijn al helemaal niet 😀

    Het ziet er iig hartstikke lekker uit weer!

    Beantwoorden
  8. Cynthia says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura, het beslag wat jij gebruikt van funcakes, krijg je daar lekkere luchtige cakejes mee? Niet te droog?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik vin dat je met funcakes heerlijk luchtige cakejes krijgt, totaal niet droog!

      Beantwoorden
  9. Nancy says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb ook een cakepop maker. Hoe lang bak jij de cakepops? Ik ben daarin nog zoekende en mijn pops zakken een beetje in. De smaak is echter wel goed en ze zijn niet plakkerig van binnen. Ik zie dat die van jou ronder zijn.

    Ik hoor graag van je.
    Met vriendelijke groetjes! Nancy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hier leg ik uit hoe ik mijn cakepops bak: http://www.laurasbakery.nl/review-babycakes-cakepop-maker/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
How to: Praline bonbons maken

How to: Praline bonbons maken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer