Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Botercrème bewaren

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 april 2017
in bewaren, Handige Baktips, soort gebak, vullingen en toppings
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Zelfgemaakte botercrème kun je voor zoveel verschillende soorten recepten gebruiken. Als toef op een cupcake bijvoorbeeld, of als vulling in een mooie taart of zelfs bij een cakerol. Verder kun je er ook nog voor kiezen om je botercrème een smaakje te geven of hem gewoon lekker zo laten volgens het basisrecept. Je snapt het, de toepassingen zijn eindeloos en het is dus nooit verkeerd om wat van deze luchtige crème op voorraad te hebben. Ik vind het zelf bijvoorbeeld erg handig om de crème van tevoren te maken vervolgens de botercrème te bewaren tot ik hem nodig heb. Ik vertel je meer over het bewaren van deze crème.

Botercrème bewaren

Je zou denken dat het logisch is om een crème op basis van boter die verder niet verhit is te bewaren in de koelkast. Toch doe ik dat eigenlijk nooit. Wel als ik hem een paar dagen wil bewaren, maar over het algemeen maak ik mijn botercrème maximaal een dag van tevoren. Dan bewaar ik de crème buiten de koelkast, maar wel op een zo koel mogelijke plek.

Bij mijn ouders was het in de keuken koud, dus stonden de kommen meestal daar. Bij mij thuis is de hal meestal het koelst, dan staan de kommen afgedekt daar.

In de koelkast

Wil je de botercrème langer bewaren voordat je hem gaat verwerken? Dan zet je hem wel in de koelkast, daar is botercrème maximaal een week houdbaar. Houd er wel rekening mee dat de boter in de koelkast weer hard wordt, je kunt de crème dus niet gelijk verwerken als je hem uit de koelkast haalt.

Haal de crème dus minimaal een paar uur van tevoren uit de koelkast. Voordat je hem verwerkt roer je de botercrème ook even goed door. Hierbij zou het wel kunnen gebeuren dat het gaat schiften, dat komt door het temperatuurverschil. Je haalt hem natuurlijk uit een koude koelkast en dan moet hij weer op kamertemperatuur komen. In dit artikel lees je hoe je het schiften kunt verhelpen.

In de vriezer

Botercrème is ook prima in te vriezen. Je kunt het hier in een afgesloten bakje tot wel 3 maanden bewaren. Haal een dag voor gebruik het bakje uit de vriezer en laat dit in de koelkast ontdooien. Een paar uur voor gebruik zet je het buiten de koelkast. Om het als het ware geleidelijk laten te ontdooien verklein je de kans op schiften, als is die na het invriezen toch wel vrij groot. Gelukkig heb je daarvoor dan het eerder genoemde artikel.

Verwerkt in een baksel

Baksels met botercrème bewaar ik over het algemeen niet in de koelkast, maar ook op een koele plek hierbuiten. Je wilt niet dat (cup)cakes uitdrogen en een koude en harde hap botercrème is nu ook niet heel erg lekker. Het kan overigens wel, maar dan kun je het best de baksels ook weer op kamertemperatuur laten komen voordat je ze serveert.

Toch zul je misschien soms baksels hebben die wel in de koelkast moeten, maar dat hangt dan helemaal af van verder gebruikte ingrediënten.

Op deze pagina vind je een overzicht met nog veel meer bewaartips per soort gebak, daar kun je dus ook altijd nog een kijkje nemen om het zeker te weten.

Vorige post

Volgende post

Paasei brownies
Hamburgerbroodjes

Related Posts

Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft
07 april 2021
1

Zoals...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 52

  1. Elly says:
    4 jaar geleden

    Als ik de botercreme een uur vantevoren uit de koekast haal om te spuiten zakt decreme helemaal in. Ik heb botercrememixvan Funcakes.
    Heb je een oplossing voor me?

    Beantwoorden
  2. Ilse says:
    4 jaar geleden

    Ik vries mijn botercreme vaak in,evenals biscuit taarten. Even met de mixer er doorheen en klaar voor gebruik. Ideaal voor je bake-time-planning. ?

    Beantwoorden
  3. Sabine says:
    3 jaar geleden

    Jouw recept voor botercreme..zou ik daar lemoncurd door kunnen doen? Of is het dan te dun denk je
    Groetjes sabine

    Beantwoorden
  4. Belinda says:
    3 jaar geleden

    Kan ik mijn taart nu al insmeren met botercreme en hem vanavond pas opmaken met fondant?

    Beantwoorden
  5. Claudia says:
    2 jaar geleden

    Kan je de avond voor een traktatie alvast de botercreme toef op de cupcakes doen of beter in de ochtend?

    Beantwoorden
  6. Kelsey says:
    2 jaar geleden

    Hoe lang kan ik de cupcakes met botercrème buiten de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
  7. Inge says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Vandaag wil ik de traktatie voor mijn dochter maken.
    Ik vraag me af of dat ik de cupcakes al met botercréme kan maken en goed kan houden met deze temperaturen. Ons huis is wel koel maar de hitte zit er natuurlijk na deze dagen wel al in ons huis.
    Kan ik ze dan het beste in of uit de koelkast bewaren en blijft het dan mooi?

    Beantwoorden
    • Bert Keijl says:
      8 maanden geleden

      Hoi Laura,
      Ik heb de botercreme nu 2 weken in de koelkast bewaard en haal m er zojuist uit om hem weer op temperatuur te laten komen. Jij schrijft maximaal 1 week koelkast kan. Wat denk je, zou ik die botercreme (met witte chocolade) nog kunnen gebruiken? En hoe zou ik kunnen testen of ie nog ‘goed’ is?
      Ben benieuwd… hopelijk is het nog bruikbaar.
      Groetjes, Bert

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Hi Bert, dit zou ik niet meer gebruiken.

        Beantwoorden
        • Bert says:
          8 maanden geleden

          Ik had m weer even terug in de koelkast gezet, maar dan gaat ie straks regelrecht de prullenbak in, helaas.. Dacht al wel te lang; beetje vergeten maar hij was wel lekker (2 weken geleden)! Dank voor je reactie, Laura. Ga gauw weer wat nieuws proberen 🎂 en vlugger gebruiken als er iets overblijft!

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            8 maanden geleden

            Een volgende keer is invriezen ook een goed idee! 🙂 Dan is het wel tot drie maanden houdbaar.

          • Claudia says:
            7 maanden geleden

            Ik heb altijd begrepen dat je botercreme net zo lang kunt bewaren als de maximum houdbaarheidsdatum op de verpakking van de roomboter. Tenzij je melk of slagroom erdoor hebt verwerkt dan is het inderdaad korter houdbaar. Of klopt het niet wat ik zeg?

  8. D says:
    2 jaar geleden

    Hallo.
    Kan ik de witte chocolade botercreme ook invriezen?

    Beantwoorden
  9. Rabia says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ziet er lekker uit. İk wou vragen of je deze creme ook kunt gebruiken om gateaus te decoreren? Grtjs
    Rabia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat voor een gateaus bedoel je?

      Beantwoorden
  10. Rita Polman says:
    1 jaar geleden

    Gdmgn. Alle vragen over botercreme zie ik onbeantwoord. Vandaag is de cake gebakken en donderdag wordt de cake/taart gegeven. Wanneer kan de botercreme ertussen???? Help, ik weet het niet!!!! Om teleurstelling voor mijn kleindochter te voorkomen aub vandaag antwoord. Bij voorbaat dank.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      De botercrème kan er al prima tussen hoor, maar het kan ook donderdag pas. Wat jou uitkomt!

      Beantwoorden
      • Rita polman says:
        1 jaar geleden

        Dank voor je reactie!

        Beantwoorden
  11. Laura says:
    1 jaar geleden

    Hallo!

    Ik zou heel graag mijn cake willen afsmeren met een echt super witte botercreme, met witte kleurstof lukt het niet echt. Heb je eventueel tips voor een spier witte botercreme? Grtjs laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat ga ik uitzoeken, leuke vraag!

      Beantwoorden
      • Kim says:
        11 maanden geleden

        Ik heb het antwoord op deze vraag: Paarse kleurstof! Toen ik het las bedacht ik me dat het best logisch was aangezien je ook paarse zilvershampoo gebruikt tegen de gele gloed, haha!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Wat een goed idee zeg! Heb je dit al uitgeprobeerd?

          Beantwoorden
          • Kim says:
            11 maanden geleden

            Ja, heb ik. En het werk! Niet zo wit als een A4-tje, maar wit genoeg om kleurstoffen te gebruiken zonder dat de kleur veranderd. Het schijnt ook met blauwe vloeistof te kunnen werken, maar dit heb ik niet geprobeerd. Heb zelf geel en blauw gemengd, maar misschien krijg je met andere tinten paars (violet) een spierwit resultaat?! Zal volgende keer eens proberen en bij een witte chocolade ganache

          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Top! Bedankt voor de tips 😀

  12. Isabel says:
    12 maanden geleden

    Haii Laura,

    Even een vraagje.
    Kun je ook smaakstoffen zoals aardbei in de botercrème verwerken.

    -x isabel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Je leest het hier: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-een-smaakje-geven/

      Beantwoorden
  13. Kelly says:
    9 maanden geleden

    Hooiii

    Hoe kan het dat na dat ik een taart aangesmeerd heb met botercreme
    De creme doet scheuren.
    Had een baverwase vulling dus de taart was voor het aansmeren bevroren.

    Uit de vriezer gehaald. Toen aangesmeerd. En de deco erop gemaakt.

    En in de koelkast gezet 12 uur later flinken scheuren in de taart!
    Help

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi Kelly, je bedoelt baveroise denk ik? En had je op de lagen wel een dijkje van botercrème gespoten? Heb je de taart met fondant/marsepein gedecoreerd?

      Beantwoorden
      • Kelly says:
        9 maanden geleden

        Ja dat bedoel ik idd.
        Nee alleen cake en baveroise. En dat herhalen.
        En dan aansmeren met botercreme
        Geen laag fondant of marsepein.

        Beantwoorden
  14. Iris says:
    9 maanden geleden

    Hoi!
    Je geeft aan dat wanneer je de botercreme van te voor willen bereiden voor een later moment, je deze op een zo koel mogelijke plek bewaard buiten de koelkast. Aan welke temperatuur moet ik dan denken? Ik wil de botercreme zaterdagochtend gebruiken en hem het liefst vrijdag al maken. Ik hoor graag😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Geen specifieke temperatuur in gedachten, maar niet in een warme keuken/woonkamer. Je kunt het ook gerust in de koelkast bewaren hoor, maar dan wel weer even op temperatuur laten komen erna en doormixen.

      Beantwoorden
  15. Hade says:
    9 maanden geleden

    Ik zou graag een biscuit maken gevuld en omstreken met jouw botercrème. Kan ik de biscuit vandaag al insmeren met botercrème en dan morgen afwerken met een ganache (dripcake)? Zo ja, hoe bewaar ik deze dan best tot morgen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Mijn reactie is helaas te laat voor jou vrees ik, maar dat kan zeker. Als je het biscuit volledig afsmeert (dus niet zoals een naked cake) dan kun je het goed afgesloten in de koelkast of op een koele plek bewaren.

      Beantwoorden
  16. Anne says:
    7 maanden geleden

    Vraagje… Je zegt dat je de botercrème buiten de koelkast kan bewaren. Maar dat is dan zeker niet het recept waar melk in zit? Dat kan toch niet buiten de koelkast??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik vermeld dat je het nog steeds op een koele plek moet bewaren, in de koelkast mag ook maar dan wordt het een stuk harder.

      Beantwoorden
    • Claudia Boon says:
      7 maanden geleden

      Nee als er melk of slagroom in zit kan het niet buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  17. Fien en Loes says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Wij hebben al een paar keer jouw botercreme gemaakt. Hij is heerlijk, maar hij schift bij ons elke keer ondanks het feit dat we proberen alle ingrediënten op kamertemperatuur (in kleine beetjes) toe te voegen. Daarom hebben we geprobeerd de schift eruit te krijgen door de botercreme au bain mairie te verwarmen. De kom heeft echter wel even in het water in plaats van erboven gestaan. De schift is er helemaal uit, het is mooi glad, maar de botercreme is nu vrij dun. Voor het maken van een “dijkje”, om te voorkomen dat de banketbakkersroom het fondant raakt, is het niet stevig genoeg. Weet jij hoe het kan komen dat onze botercreme niet stevig is? En is er nog een manier om het alsnog wat steviger te maken?

    Beantwoorden
  18. Yentl says:
    5 maanden geleden

    Ik ben van plan om een red velvet taart te maken met als vulling en omranding de botercreme met witte chocolade smaak. Ik zou hem een dag op voorhand maken, bewaar ik die dan het best in de koelkast om hem dan de volgende dag een uur op voorhand uit te halen?
    Of zet ik die best afgedekt op een koele plaats, de garage bijvoorbeeld?
    Alvast bedankt, groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Beide kan eigenlijk prima, maar ik zou voor de zekerheid toch voor de koelkast kiezen.

      Beantwoorden
  19. Sarah says:
    4 maanden geleden

    als ik op bewaartips voor soorten gebak klik kan ik er niet in. Het zelfde bij schiften kunt verhelpen. Kan daar een oplossing voor zijn?
    Alvast dank

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Bedankt voor je bericht! Ik heb de links allemaal aangepast, dus nu kun je weer lekker doorklikken 🙂

      Beantwoorden
  20. Sarah says:
    4 maanden geleden

    bedankt

    Beantwoorden
  21. Sabine says:
    4 maanden geleden

    Ik ga morgen het recept uitproberen. De taart wordt er ook mee afgesmeerd en versierd met merengue snoepjes. Kunnen die er al een dag van te voren op of smelten ze dan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ik zou de meringue inderdaad pas last minute toevoegen!

      Beantwoorden
  22. Fien en Loes says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Als je ons nog een tip kan geven n.a.v. ons eerdere bericht (bijgevoegd), heel graag! Alvast bedankt!

    Hoi Laura,
    Wij hebben al een paar keer jouw botercreme gemaakt. Hij is heerlijk, maar hij schift bij ons elke keer ondanks het feit dat we proberen alle ingrediënten op kamertemperatuur (in kleine beetjes) toe te voegen. Daarom hebben we geprobeerd de schift eruit te krijgen door de botercreme au bain mairie te verwarmen. De kom heeft echter wel even in het water in plaats van erboven gestaan. De schift is er helemaal uit, het is mooi glad, maar de botercreme is nu vrij dun. Voor het maken van een “dijkje”, om te voorkomen dat de banketbakkersroom het fondant raakt, is het niet stevig genoeg. Weet jij hoe het kan komen dat onze botercreme niet stevig is? En is er nog een manier om het alsnog wat steviger te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Het is niet stevig omdat je het te ver hebt teruggesmolten. Dan smelt de boter. Het moet dan weer opnieuw opstijven en losgemixt worden.

      Beantwoorden
  23. Lotte says:
    2 weken geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb je boter crème meerdere keren uitgeprobeerd maar ben er niet tevreden over. Als ik de crème invries, dan is het volledig in de schift. Ik heb alles al geprobeerd, opwarmen met de föhn enzovoorts.
    Nu gebruik ik crème met een mix en dat loopt vlekkeloos, ook na het invriezen.
    Helaas heb ik nu nog 1 kilo aan botercreme in de vriezer liggen die ik niet kan gebruiken.
    Heb je nog wat tips? Anders moet ik het alsnog weg gooien.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Hi Lotte, wat vervelend om te horen! Dit zijn mijn tips tegen schiften: https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/ en https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan