Biscuit voorbereiden en bewaren

27

Nooit gedacht dat ik zoveel artikelen zou schrijven over biscuits, maar aangezien dit baksel de nodige vragen oproept vind ik het tijd voor een nieuw artikel over deze basis voor taarten. Wie een taart op de bakplanning heeft staan trekt daar de nodige tijd voor uit, en soms red je het niet om de taart zo vers mogelijk te maken. Dan wil je vast iets voorbereiden. En dat kan gelukkig prima met een biscuit. Ik vertel je meer over het voorbereiden en bewaren van een biscuit tot gebruik.

Voorbereiden en bewaren

Eenmaal gebakken en afgekoeld verpak je je biscuit goed in vershoudfolie, zorg dat het luchtdicht verpakt is zodat je taart niet kan uitdrogen. Je bewaart een biscuit buiten de koelkast, ga er wel binnen 2-3 dagen mee aan de slag. Nog een optie is je biscuit invriezen. In de vriezer blijft hij wel 3 maanden goed. Paar uur voordat je hem nodig hebt haal je hem uit de vriezer en laat je hem buiten de koelkast ontdooien. Sommige mensen vriezen hun biscuit overigens altijd in omdat hij dan prettiger door te snijden is. Ikzelf doe dit niet, maar je kunt het natuurlijk altijd eens proberen 😉 .

Eenmaal ontdooid kun je je taart tremperen, vullen, afsmeren, bekleden, decoreren of wat je er dan ook maar mee van plan bent. Houd er wel rekening mee dat wanneer je je biscuit al enkele dagen buiten de koelkast hebt bewaart, je uiteindelijke taart minder lang houdbaar is. Het biscuit wordt er immers niet beter op. Ik zou hem dan zeker binnen 1-2 dagen opeten.

Meer over biscuits

Ik schreef al meer artikelen over biscuit, daar lees je hier meer over:

Op zoek naar een recept?

Zit je nog met vragen? Stel ze gerust 🙂

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

23 reacties

  1. Lorentia Veppi schreef:

    Hoi! Kan ik de biscuit maken, laten afkoelen en dan met folie een dagje in de koelkast bewaren?

  2. Linda schreef:

    hoi hoi,
    Wat als je bij biscuit vullig gebruikt die wel in de koelkast moet. kan ik dan de taart in een taartdoos in de koelkast bewaren? of moet die perse luchtdicht zijn?

    groetjes Linda

  3. Leon schreef:

    Hoe lang is biscuit meel goed als het in de verpakking zit wat nog niet open is geweest

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat staat op de verpakking.

    2. Kizzy schreef:

      Ik heb de biscuit luchtdicht bewaard, maar nu lijkt de onderkant “hard” te zijn geworden? Wat heb ik fout gedaan? Heb de taart nodig voor morgen

      1. Laura's Bakery schreef:

        Wat vervelend zeg, dan klinkt het toch alsof het niet luchtdicht is geweest.

  4. Gert Kamphuis schreef:

    Geachte Laura.

    Hoe kan ik voorkomen dat de bovenkant bol gaat staan tijdens het bakken? want dan moet ik er altijd een stukje vanaf halen later zodat het weer vlak wordt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het op een lagere temperatuur kunnen bakken en dan iets langer in de oven zetten.

      1. Gert Kamphuis schreef:

        Dankjewel Laura

  5. Carlijn de Bruin schreef:

    Hoi!

    Ik bak zelf wel eens taarten maar ik blijf merken dat de biscuit altijd plakt bij mij, vooral de bovenkant. Heb je toevallig tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! In dit recept staan een hoop tips: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/

  6. Ann schreef:

    Dag Laura,

    Nuttige tips heb je hier opgelijst!

    Toch nog een vraagje hierbij: Hoe verpak je je biscuit het best indien je hem wil invriezen?

    Bedankt!

    Ann

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat staat in het artikel vermeld, op dezelfde manier luchtdicht verpakken.

      1. Ann schreef:

        Oh, sorry. Ik had niet door dat de werkwijze voor koelkast en diepvries dezelfde was 😊

  7. ZEY schreef:

    Hallo!

    Heeft u ook een recept voor een nAKED CAKE?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er staan meerdere naked cakes online! Deze bijvoorbeeld: https://www.laurasbakery.nl/honeycomb-chocoladetaart/

  8. Jolanda schreef:

    Hoi Laura mijn bisquit stort tijd is en is heel kruimelig luchtig heb je tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je iets veranderd aan het recept? Zie de tips in mijn recept: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/

  9. Sabine schreef:

    Hoi laura,
    Echt een heel fijne recept. Ik heb je recept voor biscuit gebruikt voor een springvorm van 22 cm. Gebakken op 180 graden en 25 minuten. Klopt het dat hij een klein beetje inzakt in het midden als die een minuut of 5 uit de oven is? Hoe kan je dan evt. De biscuit bekleden met fondant, want hij is dan niet helemaal gelijk/strak.

    1. Sabine schreef:

      Nog even een aanvulling op mijn vraag van hierboven. Mijn biscuit komt ook uit de oven met een krokante korst. Als ik dan het bakpapier aan de onderkant verwijder dan breekt de bovenkant. De binnenkant was nog heel licht plakkerig, du korter bakken lijkt ij geen optie.
      In bak in een combi magnetron/oven en dan conventioneel. Moet ik de temperatuur/ tijd aanpassen. Ik hoor graag van je.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat klinkt in principe alsof de temperatuur te warm was, inderdaad niet korter bakken als de binnenkant nog niet gaar genoeg was. Eerder iets langer op een lagere temperatuur en wellicht een bakje water in de oven erbij zetten om de krokantheid van de bovenkant te voorkomen.

  10. jamy schreef:

    Hi laura,

    Hoe bewaar jij je biscuit in? in zo’n taarten trommel of vershoud folie?
    Ben heel benieuwd! 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Alleen een los biscuit wikkel ik in folie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *