Je wilt een taart bakken, maar ga je dan voor een biscuit of een cake als basis? Er wordt mij regelmatig gevraagd naar wat het best is, maar dat verschilt per geval. Ik heb er al eerder kort over geschreven, maar door alle vragen leek het mij handig om het wat uitgebreider te behandelen. Ten eerste is het goed om te weten wat nu precies het verschil is tussen een biscuit en een cake. Dan kun je waarschijnlijk al veel beter een keuze maken. Vaak maak je de keuze vooral op basis van smaak, structuur en voor hoeveel mensen de taart is. Maar er zijn ook een paar taartsoorten waarbij je wel weer beter kunt kiezen voor slechts een van de twee. Ik vertel je over mijn voorkeuren en probeer je een richtlijn te geven voor bij het maken van jouw keuze.
Verschil cake en biscuit
In dit artikel vertel ik je alles over de verschillen tussen cake en biscuit, lees dat zeker even goed door. Kort samengevat is een biscuit heel luchtig, maar heeft dat wel vullingen en toppings nodig om er een lekker geheel van te maken. Een cake is zwaarder en compacter en heeft van zichzelf al veel meer smaak. Bovendien is deze als basis ook makkelijker op smaak te brengen, iets wat bij een biscuit lastiger is.
Hallo,
Heb een vraag ivm fondant. Heb ergens eens gelezen als je met fondant hebt gewerkt om de rest eventueel uit te steken bv in bloemen of andere figuren. Nu vind ik dat een heel leuk idee maar hoelang kan je deze dan bewaren? Een maand of veel langer op voorwaarde dat ze heel droog zijn natuurlijk?
Alvast bedankt,
Mvg
Anna
Bij de smaak van biscuitdeeg dacht ik altijd aan een rol biscuitkoekjes.
Nu ik jouw artikel heb gelezen weet ik pas wat ermee bedoeld wordt.
Beleef altijd veel plezier bij het lezen van jouw weblog, waarvoor hartelijk dank bij deze.
Apart dat het beslag hier biscuit wordt genoemd. In de bakkerijwereld heet het namelijk kapselbeslag. Of is dit iets anders? Van kapselbeslag kun je prima hoge taarten maken
Hi!
Wat kan je het beste gebruiken als je een taart decoreert met fondant of buttercream. Gebruik je dan cake of biscuit? Ik heb het weleens met biscuit gedaan maar ik vond het wat lastiger decoreren (kan ook aan mij liggen, ben nog niet heel ervaren). Denk je dat bij cake de taart te machtig wordt als je er ook nog eens fondant of buttercream op doet?
Hoi ik heb een vraagje. Ik wil een cake bodem maken met banketbakkersroom vulling en taartvlaai kersentopping. De taart maak ik de ochtend met topping en al. Maar wordt pas 12 uur later gegeten. Kan ik dan het beste glazuur over de cake doen voordat ik kersentopping erop doe. Zodat de kersentopping de cake bodem niet te soft zompig maakt. Heeft u tips?
Laura, hoe ver vtv kan ik cakelagen maken? Hoe lang houdbaar in koelkast of vriezer? En hoe snel ontdooit zoiets? Dank je wel :).
Hoi Laura, ik probeer al een tijdje te zoeken naar een Mokka-taart recept die enigsinds lijkt op de Mokka-taart die mijn oude omaatje vroeger maakte. Als klein kind heb ik haar een paar keer geholpen deze taart te maken..en ik had ooit het recept opgeschreven en hem toen zelf voor mijn verjaardag op school gemaakt. Ik ben echter het recept in de loop der jaren kwijt geraakt(waar ik erg van baal.. het word dus uitproberen ..)
Maar het begint al met de cake/biscuit… en aangezien jij er een heel artikel aan besteed hebt, dacht ik; misschien kun jij mij helpen…
Mijn oma d’r taart was wel zo stevig als een cake, maar niet zo zoet als een cake. Ik denk dus dat het de smaak van een biscuit had maar de structuur van een cake .. kan dat? Zo ja, zou je mij met een Recept kunnen helpen? Alvast bedankt . Groetjes Tamara
Wat lastig zeg! Ik zou in jouw geval proberen een cake te bakken met iets minder suiker. In principe worden mokkataarten zowel met biscuit als met cake gemaakt, beide kan goed het geval zijn geweest.
Ok dankjewel!
Als ik een biscuit taart bak komt er altijd een bolletje op waardoor die taart nooit helemaal recht en strak wordt. Heb jij een tip hoe ik dit kan voorkomen!
Hmm, dat zou verschillende oorzaken kunnen hebben. Lastig om vanaf hier te bepalen. Je ovenstand, hoe lang je mixt etc. heeft hier invloed op. Met dit recept heb ik altijd succes: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/