Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Planning bij een taart decoreren

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 juni 2015
in cake en taart, decoreren, Handige Baktips, soort gebak, tips en trucs
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Planning bij een taart decoreren

Wie met enige regelmaat taarten decoreert weet dat er heel wat werk bij komt kijken. Er gaat meer tijd in zitten dan je vaak denkt, een beetje mooie taart van één of twee lagen kost mij toch echt wel zo’n 8 uur. Van het bakken van de biscuits tot het plakken van de laatste decoratie op de taart. Een goede planning is daarom onmisbaar, zeker als je taarten op bestelling maakt en de klant om 10:00 uur op de stoep staat of je de taart op tijd moet bezorgen.

Veel dingen kun je voorbereiden, maar je kunt zeker niet te vroeg beginnen met alle onderdelen. De taart moet immers wel vers zijn op het moment dat deze geserveerd wordt. In dit artikel probeer ik wat tips te geven voor het maken van een planning van een gedecoreerde taart. Of dit nou een verjaardagstaart is of een bruidstaart, plannen is hierbij belangrijk.

Welke taart ga je maken?

Bepaal eerst wat voor soort taart je wilt maken. Bak je een biscuit of een cake voor de basis, waarmee ga je hem vullen en natuurlijk hoe wil je hem decoreren? Denk de taart al helemaal uit van A tot Z. Kijk hoeveel tijd je hebt in de dagen voor de deadline. Kun je alles vers bakken, of ben je druk en bak je de cakes al eerder die je tot die tijd in de vriezer bewaart? Ditzelfde geldt voor het maken van decoraties. Heb je decoraties die moeten uitharden? Dan kun je die al ruim van tevoren maken, begin daar niet op het laatste moment mee.

planning bij een taart decoreren

Taart en vulling

De cakes of biscuits kun je al ruim van tevoren maken en in de vriezer bewaren. Doe dit maximaal 2-3 maanden van tevoren. Ook een botercrème kun je nu al maken en invriezen. Hou er rekening mee dat deze wel een tijdje nodig heeft om te ontdooien en dat je misschien nog wel even moet opkloppen in verband met schiften. Haal de cakes, biscuits en/of vullingen een avond voordat je begint uit de vriezer en zet in de koelkast. Zo kan het rustig ontdooien en is het de volgende dag klaar voor gebruik.

Genoeg tijd? Je hoeft het natuurlijk niet in te vriezen, je kunt het ook kort van tevoren maken. Bepaal hoeveel tijd je hiervoor nodig denkt te hebben en wanneer je wilt starten met vullen, bekleden en decoreren.

Decoraties

Sommige decoraties kun je prima van tevoren maken. Alle decoraties die moeten/mogen uitharden kun je al een paar weken van tevoren maken. Bewaar deze decoraties in luchtdicht afgesloten bakjes. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

Het maken van de taart

Begin maximaal 2 dagen van tevoren met het vullen en decoreren van de taart, een dag van tevoren kan natuurlijk ook. Dat hangt maar net af van hoeveel tijd je nodig hebt. Op de tweede of derde dag voor de deadline haal je ’s avonds de taarten en vullingen uit de vriezer. Heb je ze niet van tevoren gemaakt? Bak ze dan op deze dag. Dan kunnen ze goed afkoelen wanneer je op de volgende dag begint met vullen en decoreren.

In de twee dagen (of één dag) voor de deadline kun je de biscuits of cakes in lagen snijden en vullen. Smeer ze netjes af en laat even opstijven in de koelkast. Bekleed de taart daarna met fondant of marsepein. Meerdere lagen? Stapel de taart dan gelijk. Je kunt nu ook gaan decoreren. Maak alle decoraties die je nog moest maken en bevestig deze gelijk op de taart. Ook de decoraties die je van tevoren hebt gemaakt kun je nu bevestigen.

Op de dag zelf wil je nog zo min mogelijk hoeven doen. Bevestig een mooie taarttopper pas op het laatst. Wordt de taart opgehaald? Geef hem dan los mee. Bezorg je de taart? Bevestig hem dan op locatie. Dit geldt voor alle decoraties die lastig te vervoeren zijn.

Nog wat extra tips

  • Maak je een taart in opdracht? Zorg dat je weet wat je doet. Je hebt immers een betalende klant, dit is niet het moment om te experimenteren met nieuwe technieken en smaken met de kans dat er iets mislukt. Wil je iets nieuws proberen? Zorg dat je het van tevoren al een keer geoefend hebt.
  • Hou rekening met het soort vullingen. Weet je dat de bruidstaart minstens 2 uur buiten een koeling zal staan en het is daar warm? Gebruik dan geen slagroom of andere vullingen die koel moeten blijven. Hier vind je lekkere recepten voor vullingen.
  • Moet je een taart op locatie bezorgen? Vraag of daar ter plekke een koeling is. Is die niet aanwezig, hou hier dan rekening mee qua vullingen!
  • Maak je een speciale taarttopper of andere decoratie die belangrijk zijn in het ontwerp? Maak er dan voor de zekerheid twee. Je wilt niet het risico lopen dat een mooie taarttopper een aantal dagen heeft liggen drogen en breekt op het moment dat je hem op de taart zet, dan heb je in ieder geval nog een reserve.
  • Lees in dit artikel hoe je een gedecoreerde taart het best kunt bewaren.

Vorige post

Volgende post

Foodnieuws #6
Leeftijd cupcakes

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 46

  1. chucky1012 says:
    6 jaar geleden

    Zeer handige tips voor een goede voorbereiding om een taart die men zelf bakt op tijd klaar te hebben.

    Beantwoorden
  2. Lianne says:
    6 jaar geleden

    Dus als ik het goed begrijp kan ik gewoon mijn marsepeinen en/of fondant decoratie gewoon een paar dagen van te voren maken, luchtdicht verpakken en op de dag voor aflevering op de taart plakken?

    Beantwoorden
  3. ria says:
    5 jaar geleden

    Ik heb van mijn nichtje weleens gehoord dat zij bv. een afbeelding die op een taart moest komen van te voren maakte en in de diepvries bewaarde tot de avond van te voren en dan pas de taart af ging maken.

    Beantwoorden
  4. Maaike says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag voor 1ste en 2de paasdag een fondant taart maken.
    Nu wil ik even checken of ik het goed heb begrepen.

    Ik kan beide taarten zaterdag avond bakken en zondag ochtend decoreren?
    De ene word dan zondag al gegeten en de andere is voor maandag.
    Hoe kan ik deze het beste bewaren? Wel in de koelkast?

    Bedankt,
    groetjes Maaike

    Beantwoorden
  5. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, een vraagje: Voor een taart van 30 cm doorsnee, kan ik daar het beslag van 9 eieren voor het biscuit in één keer in de machine doen en word het dan wel luchtig, is de kom dan niet te vol? En zo niet hoe doe jij dat dan, twee keer een beslag van 4 eieren maken en bij elkaar doen in een vorm of bak je dan twee lage taarten en stapel je die later op elkaar als zijnde 1 taart? Ben er niet helemaal uit en het is voor de bruidstaart voor mijn ouders die 50 jaar getrouwd zijn eind van de week dus het moet wel perfect zijn natuurlijk. 🙂 Alvast bedankt.

    Marjolein

    Beantwoorden
  6. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Hij is al klaar ennn………gelukt! 🙂 mocht jij het ook een keer moeten maken; er kunnen 6 eieren maximaal in, dus ik heb een beslag van 5 gemaakt en één van 4, en die heb ik gelijk gebakken, dus eerst die van 5 in de vorm en toen gelijk die van 4 gedraaid en daar bovenop gedaan.

    Groetjes,

    Marjolein

    Beantwoorden
  7. Nienke says:
    4 jaar geleden

    Hoi, ik ga een stapeltaart maken vam 4 lagen, die wil ik de dag voor het feest vullen, afameren en met fondant bekleden. Decoraties op de dag zelf aanbrengen. Maar nu mijn vraag; hoe bewaar ik een 4laags stapeltaart bekleed met fondant ik de koelkast? Hoe dek ik dat af?

    Beantwoorden
  8. mandy says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Ik heb mijn bisciutdeeg in de vriezer en vraag me af hoe lang het na het ontdooien goed is.

    Kan ik mij bisciutdeeg donderdagavond uit de vriezer halen, in de ijskast laten ontdooien, vrijdagochtend vullen en bekleden/decoreren en zaterdag opeten?
    En kan ik mijn 2de bisciutdeeg donderdagavond uit de vriezer halen, in ijskast laten ontdooien, vrijdag vullen bekleden/decoreren en zondag pas opeten?

    Ik maak voor de verjaardag van mijn dochter twee fondant taarten, verjaardag wordt gevierd op zaterdag en zondag vandaar mijn vragen.

    De taarten worden gevuld met botercreme (roomboter, poedersuiker, 2 el Nutella) en aardbeienjam, het wordt bekleed met fondant en een eetbare print. Kan ik de taarten in de ijskast bewaren of liever er buiten?

    Beantwoorden
  9. Linda says:
    4 jaar geleden

    Ik heb voor mijn babyshower een super mooie taart gehad. Nu wil ik de draak van fondant graag bewaren. En in de vitrinekast plaatsen. Maar hoe doe ik dit het beste. Ik hoorde dat dit met haarlak erover heen sprayen kan???
    Heeft iemand tips?

    Beantwoorden
  10. Christa Meijer says:
    4 jaar geleden

    Ik moet dinsdag, een taart afleveren en daar ter plekke stapelen en bloemen er op zetten. Hij is 4 hoog. 30,25,20,en 15 cm.
    Ik wilde morgen (zaterdag)met het bakken beginnen , en zondag vullen en afsmeren, en maandag marsepein er om doen en de decoratie om de taart voor zo ver dat kan. Vraag is: is deze planning goed?
    Groeten Christa Meijer

    Beantwoorden
  11. Wim says:
    4 jaar geleden

    Hallo mijn naam is Maria ik ga een Bruidstaart maken voor mijn dochter nu wil ik de taart decoreren met parelranden van rolfondant kan ik die ook vooruit maken mvg Maria

    Beantwoorden
  12. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik moet voor morgen een Naked taart maken heb vandaag de botercreme al gemaakt de taart is zonder fruit, hoelang blijft de naked taart vers en wanneer is het beste om het te smeren, droog het niet uit?

    Beantwoorden
  13. Karin says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ga voor mijn zoontjes verjaardag een taart maken en nu zit ik een beetje met de planning. Ik wil een taart maken met 2 lagen vulling, 1 laag met Zwitserse room en een laagje aardbeienjam eronder en 1 laag met aardbeien botercreme met een laagje aarbeienvlaaivulling erop. We vieren zijn verjaardag op een zaterdag, maar ik moet de dag ervoor gewoon werken. Kan ik de taarten donderdag al bakken, vullen en afsmeren, dat ik vrijdag alleen de fondant nog maar hoef te doen? Ik heb al wel begrepen dat ik eventuele decoraties van fondant wel eerder al kan maken, als ik ze maar luchtdicht verpak om te bewaren.
    Groeten Karin

    Beantwoorden
  14. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuke en interessante site is dit! Ik heb echter nog wel een vraag waarvan ik hoop dat u mij net het antwoord kunt geven die ik nog zoek.

    Ik wil vrijdag een biscuit taart maken ( twee ) die op elkaar gezet worden. Ik ga de biscuit taart bakken, vullen met o.a. botercrème en banketbakkersroom. De onderste taart wordt met botercrème afgesmeerd en versierd met sprinkels. De bovenste taart wordt met fondant bekleed.

    De taart is dan vrijdag klaar, hooguit zaterdagochtend de laatste details aanbrengen, maar kan ik dit dan nog goed bewaren tot zondag? Kan ik de taarten dan beter apart in de koelkast bewaren in huishoudfolie of juist buiten de koelkast in een luchtdichte trommel? Ik heb namelijk te maken met fondant en botercrème met sprinkels. Gaat dit niet zweten als ik het in de koelkast doe én wordt het juist weer niet te droog als ik het buiten de koelkast bewaar?

    Ik hoor heel graag van u! Alvast erg bedankt!

    Anouk

    Beantwoorden
  15. Vanessa says:
    4 jaar geleden

    Zeer goed artikel!

    Beantwoorden
  16. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Even een extra check…

    Ik wil op dinsdag een biscuitbodem maken en deze op donderdagavond vullen en decoreren met fondant.
    Nu wordt deze taart pas op zondagmiddag opgegeten, hoe kan ik deze het beste bewaren?
    En welke vulling kan ik het beste gebruiken?

    Hartelijk bedankt!

    Beantwoorden
  17. Saar says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik moet over 3 weken voor cupcakes en een 3 tier taart een hoop fondant versieringen hebben.
    Kan ik deze nu al maken en in een luchtdichte doos bewaren zodat ik ze over 2.5 week alleen maar erof hoef te decoreren?

    Beantwoorden
  18. An says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb voor aanstaande zaterdag al mijn cakes gebakken, doormidden gesneden en in de vriezer gestopt. Nu vraag ik me af, had ik het eerst liever kunnen crumb coaten en dan in de vriezer kunnen zetten of pas decoreren als ik ze heb laten ontdooien?
    Nog een vraagje zaterdagmiddag wordt de taart aangesneden, wanneer kan ik het beste de cakes decoreren? ik decoreer het met buttercream icing.

    Ik woon waar het lekker warm is en de vochtigheidsgraad ook hoog is. Het liefst wil ik het vrijdag decoreren, zodat ik zaterdag alleen hoef weg te brengen en de caketopper erop te zetten.

    nog een laatste vraag, hoe lang kan je een cake/taart, die ontdooit is, buiten de koeling bewaren gekeken mijn klimaat?

    Beantwoorden
  19. Maryam says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb over een aantal weken een bruidstaart op de planning staan en ben in die periode ook erg druk. Ik wil de taart het liefst gevuld en afgesmeerd met chocoladeganache invriezen. Kan dit? En hoe lang moet de taart dan ontdooien? Na het ontdooien wil ik de taart bekleden met fondant en decoreren. Kan ik eventueel ook afsmeren én bekleden en dan invriezen?

    Beantwoorden
  20. Brenda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik moet voor morgenavond twee biscuits bakken. Kan ik deze vanavond al bakken om morgen te vulllen en te versieren? Bewaar ik de gebakken bescuits best in de ijskast of buiten de ijskast onder een stolp?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  21. Trien says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik de taart met fondant bekleed in de koelkast bewaren tot de andere dag? En waar kan ik de decoratie mee vastzetten?

    Beantwoorden
  22. Cocky says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik moet Zaterdag al vroeg een taart met fondant afleveren , kan ik die Vrijdag al maken en kan ik hem dan buiten de koelkast op een koele plaats bewaren en moet ik hem dan nog ergens mee afdekken

    Beantwoorden
  23. Saskia says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb een bruidstaart op de planning staan voor een dinsdag, hij is bekleed met marsepein en ik decoreer met uitgeharde fondant bloemen en blaadjes, hij is 3 lagen. Ik ga hem de zondag ervoor vullen en bekleden, afzonderlijk in de koeling zetten en wat raad jij aan? Op locatie stapelen de dinsdag of gestapeld afleveren de avond ervoor?

    Beantwoorden
  24. Corrie says:
    3 weken geleden

    Ik zie heel veel vragen, maar geen enkel antwoord. Jammer!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Laura heeft niet altijd tijd om alle vragen te beantwoorden, nu heeft ze daar gelukkig een uitgebreider team voor. Heb je dus een vraag Corrie?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Leeftijd cupcakes

Leeftijd cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan