Zelfgemaakte ijsjes bewaren

2

Zelfgemaakte ijsjes bewaren

De tijd van zelf ijsjes maken is aangebroken! Mijn fijne Zoku staat weer standaard in de vriezer te wachten tot ik een lekker recept bedenk. Maar, ik maak er natuurlijk altijd meer dan ik op dat moment kan opeten. De rest bewaar je uiteraard in de vriezer. Voorheen deed ik ze altijd in een grote bak bij elkaar, maar het wilde wel eens voorkomen dat ze dan aan elkaar vast gingen zitten. IJsjes bewaren doe ik tegenwoordig dus met boterhamzakjes, ideaal!

IJsjes bewaren

Simpeler kan het eigenlijk niet, maar het is wel erg handig. Als ik ijsjes heb gemaakt verpak ik ze per stuk in een boterhamzakje en leg ze zo in een la van de vriezer. Wanneer ik trek heb in een ijsje, pak ik er eentje uit de vriezer. Neemt ook een stuk minder ruimte in dan wanneer ik ze in een bak bewaar.

Ik maak mijn ijsjes met de Zoku, maar voor ieder ander ijsvormpje kun je deze bewaartruc natuurlijk ook prima hanteren. Zo kun je je ijsvormpjes gewoon weer gebruiken, terwijl je ook nog een voorraadje ijsjes hebt liggen. Moet je natuurlijk wel extra stokjes hebben, of gewoon de houten ijsstokjes 😉 .

Maak jij ook wel eens zelf ijsjes?

Op zoek naar het recept van de ijsjes op bovenstaande foto? Die vind je op Laura’s Bakery: Sinaasappel-yoghurt ijsjes

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Anita schreef:

    Bedankt voor deze geweldige tip!

  2. iefke Mijnders schreef:

    Echt goede tips !
    Ik ga vandaag
    Zelf ijsjes maken aarbeien ijsjes

    Nodig :
    Vorkje en/of ijsstokjes
    1 aardbei ranje
    doe ranja in een plastic bekertje die kunt knippenals het ijsje bevroren is
    Snijd het kroontje van de aardbei af en was hem en doe bij de ranje in zorg dat de platte kant op de bodem ligt
    doe een stuk vershoudfoliie om het mengsel heen en doe het vorkje en /of stokje er in en laat het 5 uren rusten in de vriezer en smullen maar !

  3. Adriana schreef:

    Ja, leuk ijsjes zelfmaken, maar dan heel simpel met een pak Coolbest aardbei 🙂 Zijn ze hier dol op. Heb ook wel eens een restje smoothie gebruikt…

  4. Daan schreef:

    Heb je ook een alternatief voor houten stokjes? Krijg altijd braakneigingen als ik bij het stokje aankom

  5. Femke schreef:

    Hi laura,
    Laatst heb ik ijsjes gemaakt met de blender fruit en kwark. Het gaat alleen zo crystaliseren heb jij dag ook? Wat kan ik hier tegen doen dat ze lekker romig blijven?
    Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *