Best bekeken baktips van 2017

Gepost: 31 december 2017 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
Best bekeken baktips van 2017
1

Ik weet nog precies wanneer het idee ontstond voor Handige Baktips. Ik zat aan de keukentafel vragen te beantwoorden die lezers van Laura’s Bakery stelden en vertelde mijn ouders dat er zo ontzettend vaak dezelfde vragen werden gesteld. Met mijn bakblog kan ik namelijk heel goed zien op welke punten mensen meer hulp of informatie nodig hadden. ‘Eigenlijk zou er gewoon een site met allemaal van dit soort baktips moeten zijn’ dacht ik toen. Ik ging zoeken via Google en kwam erachter dat zo’n site nog niet bestond, binnen een kwartier had ik de domeinnaam handigebaktips.nl vastgelegd en de eerste ideeën in grove lijnen op papier gezet. Dat is nu ruim 3,5 jaar geleden. In november 2014 lanceerde ik de site en sindsdien zijn er vele baktips en andere informatieve artikelen online gekomen. In dit artikel zet ik de best bekeken baktips van 2017 op een rij. Leuk om te zien naar welke informatie jullie het meest zoeken.

Handige Baktips is mijn blog naast Laura’s Bakery en soms is het bijhouden van twee blogs best pittig. In drukke tijden kwamen er geen tot weinig artikelen online en wanneer ik de tijd wel had stond er elke week op zondag een nieuwe tip live. Inmiddels is Handige Baktips niet meer een blog voor erbij (soms voelt het wel nog zo in drukke tijden) en trekt de site ruim 100.000 unieke bezoekers per maand. Wauw, iets dat ik nooit had verwacht. Voor het nieuwe jaar zit ik bomvol ideeën voor de site en gaat de indeling een beetje op de schop. Ik wil het zoeken van tips en onderwerpen makkelijker en overzichtelijker maken. En de regelmaat waarin artikelen online komen moet niet van drukte afhankelijk zijn. Daar ga ik dus hard aan werken. Jullie zullen de verschillen vanzelf opmerken ;).

Dit artikel schreef ik in 2017. Inmiddels vind je alle handige artikelen en tips van Handige Baktips terug bij Laura’s Bakery.

BTS juli 1-4

En nu door naar de top 10 van best bekeken artikelen! Leuk om te zien dat vooral bloem een onderwerp is dat regelmatig terugkomt in artikelen waar jullie naar zoeken. Maar ook het bewaren en de ovenstand is een belangrijke, net als het omrekenen van recepten. Stiekem had ik het zo ongeveer ook wel verwacht als ik kijk naar alle vragen die ik krijg, al was ik wel verbaasd dat er niets over baking soda in deze top 10 zit. Daar krijg ik namelijk ook veel vragen over.

Als je klikt op onderstaande titels ga je gelijk door naar het artikel.

 1. Boven- en onderwarmte of hetelucht
 2. Bladerdeeghapjes bewaren
 3. Bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel
 4. Droog of plakkerig deeg werkbaar maken
 5. Verschil tussen meel en bloem
 6. Vervangers voor bloem
 7. Verschillende soorten bloem
 8. Cake bewaren
 9. Taart bewaren
 10. Recepten omrekenen naar een grotere of kleinere vorm

Heb jij bepaalde onderwerpen waar je meer over wil lezen, of ben je op zoek naar een specifieke baktip? Laat het dan vooral weten! Wie weet maken we daar in het nieuwe jaar dan een handig artikel van.

Een hele mooie jaarwisseling allemaal! Dat 2018 maar het jaar mag worden van goed gelukte baksels 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Rebecca schreef:

  Hallo Laura,

  Tips wb een goede weegschaal zou ik fijn vinden. Heb nu een goedkoop digitaal model die exht zn beste tijd gehad heeft, maar wat maakt een goede keukenweegschaap goed? Zijn er nog specifiek tips voor een hobby bakker of is een weegschaal gewoon een weegschaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *