Zo kun je het best taart bewaren

Gepost: 30 oktober 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

taart bewaren

Hoe kan ik (overgebleven) taart het best bewaren?

Of je nu een hele taart van tevoren maakt omdat je vast voorbereidingen treft voor een verjaardag, of je houdt nog een gedeelte van de taart over na die verjaardag. Het komt wel eens voor dat je taart nog even wil bewaren.  Gelukkig is dat in de meeste gevallen geen enkel probleem. Handig dus om een taart van tevoren te kunnen maken, of juist een dag later nog even na te genieten. Met taarten bedoel ik overigens geen cakes, die bewaar je namelijk vaak op een andere manier.

Taart bewaren in de koelkast

Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten door zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten, dat is niet lekker.

Taart bewaren in de vriezer

Zo’n grote taart gemaakt dat hij niet op gaat? Je kunt de meeste taarten ook invriezen. Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed.

Ook losse taartbodems kun je goed invriezen. Bewaar ze in een afgesloten zak, dan blijft hij zo’n 4 maanden goed.

Taart met slagroom bewaren

Een slagroomtaart zorgt bij velen voor twijfel. Kun je die nu ook invriezen? De meningen hierover zijn verdeeld. De één zegt dat dit prima kan, de ander zegt van niet. Ik zelf zou het niet aanraden om een verse slagroomtaart in te vriezen. De slagroom droogt uit in de vriezer en je taart wordt er niet lekkerder van.

Slagroomtaarten kun je dus het best in de koelkast bewaren, maar eet deze wel binnen 2-3 dagen op.

Op zoek naar het recept van de foto? Die staat op Laura’s Bakery: MonChou taart

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

46 reacties

  1. Marjolein schreef:

    Erg handig!

  2. Marianne schreef:

    Vanavond de aardbeien sinaasappel tiramisu gemaakt
    Heel erg lekker
    Kan je dit ook invriezen?
    Groetjes van Marianne

  3. Tamara schreef:

    Einde van de maand ben ik jarig en geef ik een groot BBQ feest. Nu wil ik 3 verschillende toetjes maken. En ben opzoek naar dingen die goed van te voren gemaakt en ingevroren kunnen worden.
    Ik lees vaak dat slagroom niet ingevroren kan worden, maar geld dit alleen voor de geklopte slagroom? Een mokkataart met Koffiebavarois (500ml slagroom) bijv. Kan die goed ingevroren worden? Ook als er gelatine in zit?
    Groetjes Tamara.

  4. miranda schreef:

    Hoi, ik heb je biscuit gemaakt en er een lekkere taart van gemaakt. Hij is nu klaar en is voor zaterdagmiddag/avond bedoeld. Kan ik hem gewoon in de koelkast bewaren of moet ie ingevroren worden. Er zit trouwens geen slagroomvulling in, stracciatellamousse en kersenvulling met een dijkje erom. Wel fondant erop, maar dat maakt niets uit toch of blijft het dan wat langer goed in de koelkast

  5. Lise schreef:

    Hoi! Komend weekend ga ik een ronde appelcake maken, dus in een taartvorm. Hoe kan ik zo’n taart nu het beste bewaren, nadat ie is afgekoeld en dus nog niet is aangesneden. Moet het dan in een taartdoos in de koelkast of in een taartdoos op kamertemperatuur bewaard worden?

  6. Floor schreef:

    Hoi mijn opa en oma hadden voor mij een appeltaart gemaakt, omdat ik die nodig had voor een project op school. Ze hebben hem vandaag gemaakt (14 december) maar helaas valt mijn vak uit morgen waardoor ik hem pas volgende week dinsdag nodig heb (20 december). Is er een manier dat ik dat bewaard kan houden tot die dag of is dat echt te lang?

  7. miranda schreef:

    gewoon goed verpakken, aluminiumfolie en diepvrieszak of grote boodschappentas en invriezen. Maandagavond eruit halen, dinsdagmiddag is ie echt wel ontdooid en net zo lekker.

  8. Lise schreef:

    Hoi Laura,
    Daar ben ik weer met een andere vraag. Ik wil morgenmiddag een Sachertorte maken en deze zaterdag eten. Nu vraag ik mij alleen af of deze taart nu wel of niet in de koelkast bewaard moet worden. Ik twijfel namelijk of het er dan lekkerder op wordt….

  9. Nynke schreef:

    Hoi,

    Ik moet voor zondag een cheesecake klaar hebben maar maak deze het liefst woensdagavond al, kan een (kinderbueno-)cheesecake ingevroren worden?
    En dezelfde vraag over millionaire shortbread, kan dat ingevroren of is dat onnodig voor 4 dagen?

    Bedankt!

  10. Sofie schreef:

    Ik heb een aardbeienbavarois met slagroom bovenop gemaakt. Hoelang denk je dat ik deze in de koelkast kan bewaren?
    Alvast bedankt

  11. Marjolein schreef:

    Hoi Laura, ik ga een regenboogtaart maken die ik pas over een paar weken nodig heb. Ik wil hem dus eigenlijk invriezen. Gaat dat met een afgesmeerde taart? Of is het slimmer hem later pas af te smeren (met botercreme)?

  12. Stefanie schreef:

    Ik wil mijn trouwtaart graag namaken en invriezen het gaat om cake, met vulling van witte chocolade mousse en verse aardbeien en gedecoreerd en bekleed met marsepein, kan ik deze dan invriezen

  13. Evi schreef:

    Hallo, ik zou graag een zwarte woud taart maken, en die zou even mee moeten reizen (zeg maar een 3 uurtjes ongeveer)
    Kan ik deze meenemen in een koelbox, of wordt ie dan slecht?
    Hoe pak ik dit best aan?

  14. Hilde schreef:

    Hallo. Een plattekaas- of monchoutaart (dus met platte kaas, kwark noemen jullie dat of monchou, opgeklopte room erdoor, aardbeien, gelatine) zonder slagroom erop, kan je die invriezen?

  15. Rosalie schreef:

    Waar bewaar je appeltaart het beste? Wat betreft de houdbaarheid van de appels zou ik voor de koelkast kiezen. Maar ik heb me wel eens laten vertellen dat het deeg/koek dan snel uitdroogt en dat je het daarvoor beter buiten de koelkast kunt bewaren.

  16. Ramona schreef:

    Goedenavond,

    Ik heb zojuist een sachertorte gebakken. Nog geen vulling. Nog geen toppen. Kan deze -afgekoeld- in de oven oid bewaard worden? Of liever koelkast? Ik maak m morgen af en heb geen ruimte in de diepvries…

    Met vriendelijke groet,
    Ramona

  17. Marjolein schreef:

    Hoi Laura,
    Ik ga dit weekend voor het eerst een stapel fondant taart maken en heb net de biscuit lagen gebakken om ze morgen af te smeren en te bekleden. Hoe kan ik ze het beste bewaren tot morgen? In de koelkast of er buiten?

  18. Daniëlle schreef:

    Hallo, ik moet voor aankomende donderdag een red velvet taart maken. Omdat ik woensdag geen tijd heb om hier alvast aan te beginnen moet ik er dus wel morgen aan beginnen. Hoe kan ik de cakes het beste bewaren? Heeft het zin om ze voor 1 dag in te vriezen?

    Alvast bedankt!

  19. nathalie schreef:

    Morgenvroeg ga ik een smurfentaart, chocomousetaart en een witte chocolade/philadelphia taart maken ( fruit op de laatste taart zal ik er wel zaterdag op doen)
    Hoe kan ik deze het best bewaren zodat ze zaterdag nog echt lekker zijn en vers smaken?
    Of kan ik beter het deeg morgenavond bakken en de vullingen zaterdagvoormiddag.

    Alvast bedankt voor je antwoord

  20. Mariska schreef:

    Ik wil graag de lemon curd merinque cake maken hoe lang en hoe bewaar ik die?

  21. Mj schreef:

    Dank je wel!

  22. zijderveld schreef:

    kan ik een sachertorte invriezen

  23. Areke schreef:

    Hoi ik heb op vrijdag een worteltjestaart, nog zonder crèmetopping, gemaakt. Dinsdagochtend wordt deze gegeten. Vries ik hem dan het beste in? Of zet ik hem op een koele plaats?

  24. Joke schreef:

    Yo
    Joke hier, ik heb je biscuit gemaakt, aan het begin ging het best goed, maar ik heb net de biscuit in magnetron gedaan, en toen kwamen er allemaal stroom schokken, Moet het er nu uithalen?
    Ik wacht op antwoord, maar ik denk dat het wel goed komt.

    Vriendelijke groet

    Joke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf het niet te zeggen, misschien kun je beter de magnetron fabrikant daarvoor contacten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *