Banoffee tartelettes

27 augustus 2021
Banoffee tartelettes
28

Ook al hou ik zelf totaal niet van banaan, toch ging ik voor jullie aan de slag met dit recept voor banoffee tartelettes. Dat jullie maar even weten wat ik over heb voor al die bakverzoeken van jullie 😉 . Grapje natuurlijk, want ik probeer graag nieuwe dingen uit. En wat bleek? Banaan is een stuk beter te verdragen in combinatie met een knapperige tartelettes, smeuïge dulce de leche en romige slagroom. ‘Banoffee’ is natuurlijk niet voor niets een hele populaire smaakcombinatie.

Ik ben benieuwd of banoffee als smaakcombinatie bij jullie favoriet is? Zo ja, dan is het onderstaande recept voor banoffee tartelettes meteen een mooi bakproject voor aankomend weekend. En voor wie liever aan de bak gaat zonder banaan heb ik nog heel veel andere lekkere tartelettes in petto:

Banoffee tartelettes

Gaat jouw hart sneller kloppen van karamel, bananen en slagroom? Dan zijn deze banoffee tartelettes écht wat voor jou!
Porties: 8 tartelettes
8 tartelette vormpjes (10 cm)

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de tartelettes af volgens het recept; ik gebruikte gekartelde tartelette vormpjes van 10 cm doorsnede. Bereid ook de dulce de leche volgens het recept. Laat zowel de tartelettes bodems als de dulce de leche volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Mix de roomkaas los met de vanillesuiker en de kristalsuiker. Voeg dan terwijl je blijft mixen in een dunne straal de slagroom eraan toe. Blijf mixen tot je een mooie volle room hebt. Zet daarna even in de koeling.
  • Vul elke tartelette bodem met een lekkere laag dulce de leche (tip: wees niet zuinig 😉). Leg hier vervolgens 2 lagen aan plakjes banaan overheen en schep er één tot twee eetlepels room op. Top eventueel nog af met wat geschaafde chocolade (of hagelslag).
Tips

Heb jij een andere soorten tartelettevormpjes in huis? Het maakt niet uit welke grootte je gebruikt voor de ingrediënten, maar je zult enkel een ander aantal tartelettes als resultaat krijgen.

Bewaren

De tartelettes zijn twee dagen luchtdicht te bewaren in de koelkast, maar je hebt wel kans dat de bodem wat slof wordt door de room. Ik zet ze daarom het liefst vlak voor serveren in elkaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *