No bake frambozen cheesecake tartelettes

27 maart 2019
113

De maand zit er bijna op, dat betekent ook dat er nog maar een paar dagen zijn om jouw tartelettes in te zenden om mee te doen met De Bakstrijd. We willen jullie zo op de valreep nog een lekker recept en daarmee wat inspiratie geven. Wat dachten jullie van deze no bake frambozen cheesecake tartelettes? We maakten deze tegelijk met de passievrucht-meringue tarteletes en waar ik verwacht had dat ik die met passievrucht lekkerder zou vinden, hebben deze cheesecake tartelettes me echt verrast. Het waren misschien maar een paar happen, maar ik heb er wederom volop van genoten. Waarom ik maar een paar happen nam? Nou, omdat je op een bakdag met 14 soorten baksels echt niet van alles hele punten op kunt. Ik niet in ieder geval 😉 . Kon het maar, want het is echt geen straf om meer te eten van deze heerlijke frambozen tartelettes.

No bake frambozen cheesecake tartelettes

Met een aantal ingrediënten kan je heel wat lekkere baksels op tafel zetten. Wat dacht je van deze fruitige no bake frambozen cheesecake tartelettes. Hiervan blijf je eten!
Porties: 10 tartelettes

Ingrediënten

  • 10 tartelettes (volgens recept)
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 120 ml slagroom
  • 125 gram frambozen

Instructies

  • Bak de tartelettes volgens recept. Laat de tartelette bodems volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Doe voor de no bake cheesecake vulling de roomkaas, suiker en slagroom in een kom. Klop tot een stevig en glad mengsel, dit kan enkele minuten duren voordat het al mixend opstijft.
  • Houd enkele frambozen achter ter garnering. Prak de rest van de frambozen grof en roer door de cheesecake vulling. Vul de tartelettes bodems met de vulling en decoreer met de achtergehouden frambozen.
  • Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Tips

  • Bewaren: De bodems blijven in een afgesloten trommel zeker twee weken goed. Eenmaal gevuld bewaar je de tartelettes 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

18 reacties

  1. Kim schreef:

    Lijkt me heerlijk!
    Twee vragen: voeg je de slagroom ongeklopt toe aan de roomkaas? En is de roomkaas dan al op kamertemperatuur?

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt de ingrediënten gewoon samen ongeklopt in een kom doen. Direct uit de koelkast is het beste voor de slagroom. Een andere optie is om de roomkaas eerst los te kloppen en de slagroom met de suiker stijf te kloppen en de twee dan door elkaar te roeren, maar persoonlijk vind ik (Lian) de alles in een kom en goed doormixen tot het een geheel is fijner werken. Stijft prima op voor deze tartelettes en scheelt tijd en afwas 😉

  2. Tessa Berg schreef:

    Wow, om te smullen! Ziet er fantastisch!

  3. Nelly schreef:

    Het ziet er lekker uit.
    Maar er wel 1 grote MAAR…
    No Bake houdt wat mij betreft bakken zonder oven in, dit geldt dan voor het hele baksel.
    Dus als je op vakantie bent dat je dit ook kunt maken zonder oven.

    1. Pechimo schreef:

      Je kan op vakantie een koekjesbodem nemen met dezelfde vulling .

    2. Laura Kieft schreef:

      Het slaat hier op het soort vulling, dat heet nu eenmaal zo. En je zou de bakjes op voorhand kunnen maken. Of bladerdeegschelpen oid kunnen gebruiken op vakantie.

  4. Martine schreef:

    Kan je tartelette bakjes ook invriezen ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  5. Janneke schreef:

    Hoi Laura, heb je een linkje naar de bakringen die jij gebruikt? Bij bouwhuis heb je veel verschillende en ik zie die van jou (met omgebogen randje) er niet bijstaan
    Alvast dank😊

  6. Bi schreef:

    “No bake tartelletes”
    1e zin in het tecept: bak de tartelletes🤦🏻‍♀️😅

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zie niet wat je bedoelt?

  7. Manou schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Hoe stijf word de vulling? Blijft het ‘rechtop’ of zou je er dan eventueel gelatine aan toe moeten voegen?

    Groetjes Manou

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het blijft enigszins rechtop, maar als je echt een stevige vulling wilt dan inderdaad gelatine gebruiken.

  8. Eva van Asten schreef:

    Hoi! Is het mogelijk om deze vulling te maken met diepvriesframboosjes?
    Liefs Eva!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf niet met zekerheid te zeggen of dat niet te waterig wordt.

  9. Annabelle schreef:

    Hoi ! Misschien een rare vraag maar zijn ze in hun geheel in te vriezen? En zo ja, hoelang?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben bang dat de tartelettes dan taai/slof zullen zijn bij het ontdooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *