Wat lekker zien deze no bake frambozen cheesecake tartelettes eruit? We maakten deze tegelijk met de passievrucht-meringue tarteletes en waar ik verwacht had dat ik die met passievrucht lekkerder zou vinden, hebben deze cheesecake tartelettes me echt verrast. Het waren misschien maar een paar happen, maar ik heb er wederom volop van genoten. Waarom ik maar een paar happen nam? Nou, omdat je op een bakdag met 14 soorten baksels echt niet van alles hele punten op kunt. Ik niet in ieder geval 😉 . Kon het maar, want het is echt geen straf om meer te eten van deze heerlijke frambozen tartelettes.
BAKTIP: Ik gebruik dit formaat bakringen in mijn recepten. Deze bakringen zet je op een met bakpapier beklede bakplaat voordat je er deeg in doet. Na het bakken verwijder je de ringen gelijk.
Lijkt me heerlijk!
Twee vragen: voeg je de slagroom ongeklopt toe aan de roomkaas? En is de roomkaas dan al op kamertemperatuur?
Je kunt de ingrediënten gewoon samen ongeklopt in een kom doen. Direct uit de koelkast is het beste voor de slagroom. Een andere optie is om de roomkaas eerst los te kloppen en de slagroom met de suiker stijf te kloppen en de twee dan door elkaar te roeren, maar persoonlijk vind ik (Lian) de alles in een kom en goed doormixen tot het een geheel is fijner werken. Stijft prima op voor deze tartelettes en scheelt tijd en afwas 😉
Wow, om te smullen! Ziet er fantastisch!
Het ziet er lekker uit.
Maar er wel 1 grote MAAR…
No Bake houdt wat mij betreft bakken zonder oven in, dit geldt dan voor het hele baksel.
Dus als je op vakantie bent dat je dit ook kunt maken zonder oven.
Je kan op vakantie een koekjesbodem nemen met dezelfde vulling .
Het slaat hier op het soort vulling, dat heet nu eenmaal zo. En je zou de bakjes op voorhand kunnen maken. Of bladerdeegschelpen oid kunnen gebruiken op vakantie.
Kan je tartelette bakjes ook invriezen ?
Ja hoor, dat kan.
Hoi Laura, heb je een linkje naar de bakringen die jij gebruikt? Bij bouwhuis heb je veel verschillende en ik zie die van jou (met omgebogen randje) er niet bijstaan
Alvast dank?
Hi Janneke, dit zijn ze: https://www.bouwhuis.com/cakering-met-kraalrand-o8-x-2-5cm
“No bake tartelletes”
1e zin in het tecept: bak de tartelletes??♀️?
Ik zie niet wat je bedoelt?
Ziet er heerlijk uit! Hoe stijf word de vulling? Blijft het ‘rechtop’ of zou je er dan eventueel gelatine aan toe moeten voegen?
Groetjes Manou
Het blijft enigszins rechtop, maar als je echt een stevige vulling wilt dan inderdaad gelatine gebruiken.
Hoi! Is het mogelijk om deze vulling te maken met diepvriesframboosjes?
Liefs Eva!
Ik durf niet met zekerheid te zeggen of dat niet te waterig wordt.
Hoi ! Misschien een rare vraag maar zijn ze in hun geheel in te vriezen? En zo ja, hoelang?
Ik ben bang dat de tartelettes dan taai/slof zullen zijn bij het ontdooien.
Hoi! Hoelang kan je de vulling los in de koelkast/vriezer bewaren voordat je ze opspuit?