Ook al hou ik zelf totaal niet van banaan, toch ging ik voor jullie aan de slag met dit recept voor banoffee tartelettes. Dat jullie maar even weten wat ik over heb voor al die bakverzoeken van jullie 😉 . Grapje natuurlijk, want ik probeer graag nieuwe dingen uit. En wat bleek? Banaan is een stuk beter te verdragen in combinatie met een knapperige tartelettes, smeuïge dulce de leche en romige slagroom. ‘Banoffee’ is natuurlijk niet voor niets een hele populaire smaakcombinatie.
Ik ben benieuwd of banoffee als smaakcombinatie bij jullie favoriet is? Zo ja, dan is het onderstaande recept voor banoffee tartelettes meteen een mooi bakproject voor aankomend weekend. En voor wie liever aan de bak gaat zonder banaan heb ik nog heel veel andere lekkere tartelettes in petto:
Hallo Laura, ik heb de tartelettes inmiddels 2x gemaakt, waarvan 1x glutenvrij. Beide keren groot succes. Ik zit alleen een beetje met de slagroom met roomkaas. Deze wordt bij niet erg stevig. Zo ongeveer als stevige kwark. Is dit de bedoeling? Ik mix de roomkaas even los met de bisschop, en ga dan over op de ballongarde terwijl ik de slagroom toevoeg. Met de smaak is niks mis, die is prima, maar hij is niet spuitbaar
Nee, dat is niet de bedoeling. Je moet wel echt enkele minuten mixen tot je een stevige room hebt. Alternatief is dat je eerst de slagroom stijf klopt en daarna mengt met de losgeklopte roomkaas. Het kan ook helpen om zo stevige mogelijke roomkaas te gebruiken (zoals die kleine pakjes van MonChou), maar bij mij werkt het ook met andere roomkaas.
Bedankt voor je snelle reactie. Dan heb ik het toch wel goed gedaan. Durfde niet te lang te mixen, en wist niet zeker hoe de room moest worden