Wentelteefjes inspiratie

4 juni 2019
8

Wentelteefjes, daar kun je mij iedere ochtend wel mee wakker maken. Laura ook en daarom maakt ze deze lekkernij graag in allerlei varianten voor op het blog. Aangezien we al een mooie verzameling in het archief hebben staan, zoals deze appeltaart wentelteefjes, leek het ons een goed idee om de lekkerste varianten in één overzicht te zetten. Ben jij dus ook zo’n enorme fan van wentelteefjes, dan gaat je hart een sprongetje maken van deze lijst. Genoeg inspiratie voor wentelteefjes in alle vormen en maten.Wentelteefjes zonder brood

Dat je geen brood nodig hebt bewijzen deze zoete variaties op de originele wentelteefjes maar weer. Wentelteefjes kun je ook prima maken van wafels of cake. Welke variant spreekt jou het meeste aan?

Wentelteefjes anders

Als je dan toch liever voor brood kiest, hoeven ze alsnog niet in hun standaard vorm te komen. Experimenteer met hele broden, klein gesneden brood of juist opgerold. Wentelteefjes maken was nog nooit zo creatief geweest.

Hartige wentelteefjes

Ben je eigenlijk helemaal geen fan van wentelteefjes, want ze zijn te zoet naar jouw smaak. Probeer dan eens hartige wentelteefjes te maken. Ook erg lekker en je kunt er allerlei kanten mee op.

Van welke soort wentelteefjes wordt jij blij?

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

2 reacties

 1. Anja van Breemen schreef:

  Lijkt me heerlijk, die hartige wentelteefjes met peer en pesto of gorgonzola, ga ik zeker proberen, ik ben echt een fan van jullie!

  1. Marja schreef:

   Hoi Lian,

   Wat een heeeeeeerlijke verzameling wentelteefjes! Ik vind ze zalig, maar eet ze heel weinig omdat ik diabetes heb. Maar met Pasen, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaar…..tja dan eet ik geen super- of uitgebreid ontbijt, maar wentelteefjes! Gewoon omdat ik ze zo lekker vind en eigenlijk verder nooit eet en mag eten! Maar 4x per jaar ga ik me dus te buiten aan wentelteefjes. Wist je dat je van oliebollen ook wentelteefjes kunt maken? Zoooooo lekker! Die eet ik op nieuwjaarsdag de laatste jaren.
   Bedankt voor alle lekkere recepten. Tot een volgende keer.
   Hartelijke groetjes en nog veel bak- en kookplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *