5x ontbijt inspiratie

10

Quaker ontbijtinspiratie 1a

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan de dag niet beginnen zonder ontbijt. Sterker nog, als ik in bed lig bedenk ik eerst wat ik ga eten voordat ik eruit kom. Ik word namelijk regelmatig wakker met honger. Of trek zou ik eigenlijk moeten zeggen 😉 . Hoe vroeg ik ook op pad moet of hoe groot mijn haast ook is, ik ga de deur niet uit zonder ontbeten te hebben. Toen ik nog in loondienst werkte hoorde ik vaak collega’s zeggen dat ze geen tijd hadden om te ontbijten en ze aten dan voor het eerst iets tijdens de lunch. Iets dat ik niet snap, hoeveel tijd heb je daar nu voor nodig? Zelf ontbijt ik meestal met yoghurt, Cruesli ontbijtgranen en wat fruit. Kwestie van bij elkaar doen in een schaaltje en opeten. Met het maken en eten hiervan ben ik echt niet langer dan 5 minuten bezig.

Hoewel ik dus vrijwel elke ochtend ontbijt met yoghurt, Cruesli en fruit, probeer ik hierin wel te variëren. Als zuivel wissel ik magere yoghurt, Griekse yoghurt en kwark met elkaar af. Dit zelfde geldt voor Cruesli en fruit, ook deze verander ik altijd. Quaker vroeg mij als echte ontbijt liefhebber of ik anderen misschien kon inspireren met mijn ontbijtjes. Ja hoor, graag zelfs! Als ik weer iemand aan het ontbijten krijg ben ik daar alleen maar blij mee. Daarom nam ik mijn favoriete ontbijt ingrediënten en maakte hier 5 verschillende en snelle ontbijtjes mee.

Mocht je zelf nou al genoeg inspiratie hebben, lees dan ook verder. Want jouw recept kan in het Quaker ontbijtboek komen te staan waarmee je nóg meer mensen kunt inspireren. Misschien komen onze recepten wel naast elkaar te staan!

Yoghurt, Quaker Cruesli Triple Chocolate en aardbeien

Quaker ontbijtinspiratie 6a

Mijn favoriete combinatie die echt nooit gaat vervelen. Ik hou wel van iets zoets om de dag mee te beginnen en wat is er nu lekkerder dan de combinatie van aardbeien en chocola? Het maken is ook weer ontzettend simpel: giet yoghurt in je schaaltje en strooi hier wat Quaker Cruesli Triple Chocolate en aardbeien overheen. Smullen maar!

Kwark, Quaker Cruesli Multifruit en mango

Quaker ontbijtinspiratie 5a

Een variatie op het eerste ideetje. Nu gebruik ik kwark, de Quaker Cruesli Multifruit en stukjes mango. Ik gebruik overigens vaak diepvriesfruit voor mijn ontbijtjes. Lekker fris en zo hoef ik ’s ochtends ook geen mango meer in stukjes te snijden, kun je lekker snel aan het ontbijt beginnen.

Griekse yoghurt, Quaker Cruesli Chocolate, druiven en blauwe bessen

Quaker ontbijtinspiratie 4a

Mocht je nou in een creatieve bui zijn ’s ochtends, dan kun je dat gelijk al kwijt in het ontbijt. Je hebt vast wel eens van die mooie breakfast bowls gezien. Ik heb een eenvoudige versie gemaakt zodat je niet zo lang bezig bent. Schep een paar lepels Griekse Yoghurt in een schaaltje en maak een lijn van de Quaker Cruesli Chocolate. Halveer een paar druiven en leg deze er in een lijn naast, eindig met de blauwe bessen. Bij minder tijd vergeet je het hele decoratieve gedeelte en mik je gewoon alle ingrediënten door elkaar in de kom. Net zo lekker.

Kwark ijsjes met Quaker Cruesli Black Berrylicious en rood fruit

Quaker ontbijtinspiratie 2a

Deze verfrissende ontbijt ijsjes kun je van tevoren maken en in de vriezer bewaren. Perfect voor de warme zomerse dagen die je gelijk lekker fris kunt beginnen. Het maken gaat lekker snel: in een kom meng je de kwark, Quaker Cruesli Black Berrylicious en rood fruit naar keuze. Roer dit door elkaar en vul je ijsvormpjes met het mengsel. Steek de stokjes erin en decoreer eventueel met nog wat extra Cruesli. Zet de vormpjes een paar uur in de vriezer en pak er eentje wanneer je hem nodig hebt. Deze zijn trouwens ook erg lekker als toetje!

Ontbijt smoothie met Quaker Cruesli Multifruit en aardbeien

Quaker ontbijtinspiratie 3a

Weer zo’n eenvoudig ontbijt, je hebt alleen wel een blender nodig. In de blender doe je een handje aardbeien (eventueel uit de diepvries), een handje Quaker Cruesli Multifruit en een flinke scheut yoghurt, zoveel als nodig is om het glas te vullen. Zet de blender aan en laat het draaien tot je een mooie gladde massa hebt. Giet je ontbijt smoothie in een glas en je bent klaar.

Het Quaker Ontbijtboek

Ik had het al even over het Quaker ontbijtboek. Quaker gaat dus een boek maken met alleen maar lekkere en inspirerende ontbijtjes. Mijn recept kan daar in komen te staan (duimen jullie mee dat één van deze 5 ideeën inspirerend genoeg is?), maar ook jouw recept. Ja, dat lees je goed! Jouw recept kan in een echt boek komen te staan. Hoe gaaf is dat?!

Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel: maak een lekker ontbijtje met Quaker producten en maak hier een mooie foto van. Deel jouw foto en recept op Instagram met de hashtags #datbegintgoed en #laurasbakery. Dan kunnen we jouw ontbijtjes makkelijk terugvinden, je mag zo vaak meedoen als je wilt. Belangrijk is wel dat je profiel op openbaar staat, anders kunnen we jouw ontbijtjes niet zien en dat is natuurlijk jammer. In onderstaande video kun je nog wat meer over deze leuke actie zien:

Nog wat foto tips: zorg voor een rustige ondergrond zonder onnodige spullen om jouw ontbijt heen. Jouw halflege pot kwark maakt het geheel niet mooier, net als de plastic zak waar de Cruesli ontbijtgranen in zit. Zoek verder een licht plekje in huis zodat je foto er lekker fris uitziet en de kleuren mooi tot hun recht komen.

Om vast wat inspiratie op te doen, kun je even kijken op de site van Quaker. Voor ontbijt ideetjes natuurlijk, maar ook voor de stijl van de foto’s.

Dit artikel is een samenwerking met Quaker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Trudy schreef:

    Mijn recept hoeft niet in het boek. Maar wat ik al jaren (!!!) heerlijk vind is gewone magere yoghurt met Cruesli appel / rozijn.
    Verveelt nooit.

  2. Beatrix schreef:

    Hallo Laura, kun je deze ijsjes ook met het Zoku toestel maken? Moet er dan extra suiker bij?
    Lieve groetjes.

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, ik zou dan wel zorgen dat je alleen kleine stukjes Cruesli gebruikt. Je hoeft niet per se extra suiker toe te voegen, het fruit maakt het zoet genoeg (dat de ijsjes goed loskomen). Als je het lekker vindt wel gewoon doen natuurlijk 🙂

  3. Sandra schreef:

    Mensen die niet ontbijten, ik snap er ook helemaal niets van 🙂 Je ijsjes zien er fantastisch uit zeg!

  4. Beatrix schreef:

    Ik vul voor mijn ontbijt de beker van mijn Domo blendertje met 1 banaan, 2 soeplepels eiwitrijk poeder voor shakes ( chocolade smaak), 2 soeplepels havermout, dat vul ik aan met halfvolle melk……..en blenden maar. Heerlijk! De banaan kun je natuurlijk vervangen door ander fruit en de havermout door Quaker Cruesli.

    1. Beatrix schreef:

      Vandaag heb ik de banaan vervangen door 2 wilde perziken en de havermout door Cruesli…….ook héél lekker!

  5. Van Laer schreef:

    Bestaat het book ook in het Nederllands ?

    1. Laura schreef:

      Het wordt in het Nederlands uitgebracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *