Nutella Oreo croissants

34

nutella oreo croissants 1a

Ik vind die croissantjes uit zo’n blikje die je zelf rolt en afbakt echt zalig. Niet te vergelijken met een croissant van de bakker natuurlijk, maar ik kan geen genoeg krijgen van die croissantjes uit blik. Het gebeurt alleen nooit dat ik ze alleen maar oprol en afbak, ik doe er altijd een lekkere vulling in. Laatst maakte ik op een zondagochtend deze Nutella Oreo croissants, zálig! Ik denk dat de smaakcombinatie verder geen toelichting nodig heeft, een beetje chocolade liefhebber is waarschijnlijk al direct door gescrold naar het recept. En ik geef ze groot gelijk.

nutella oreo croissants 2a

Nutella Oreo croissants

Twee heerlijke smaken die samen komen in één croissant. Dát is nog eens een feestje in je mond! Deze Nutella Oreo croissants zijn echt een aanrader om uit te proberen.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg
  • 6 tl Nutella
  • 6 Oreo’s
  • 1 ei (om af te smeren)

Instructies

  • Het maken van deze croissants is niet moeilijk. Haal het deeg uit het blikje, rol het uit en snij de driehoeken met behulp van de stippellijn. Zet aan de smalle kant van de driehoek in het midden een inkeping, zo rol je ze straks makkelijker op.
  • Smeer op elk stuk deeg een theelepel Nutella gelijkmatig uit, laat de randjes vrij. Verkruimel de Oreo’s en verdeel deze ook over het deeg. Houd wat kruimels over om straks de croissants mee te decoreren.
  • Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een geklutst eitje en strooi de overige koekkruimels erover.
  • Bak de croissants in 14 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

nutella oreo croissants 3a

Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. samantha schreef:

    hmmm ziet er lekker uit, ga ik zeker eens proberen!

  2. Mmm! Ziet er heerlijk uit! Leuk recept!

  3. Ilse schreef:

    ik gebruik ook altijd croissants uit blik! Kun je vaker zulke recepten doen 🙂

    1. Laura schreef:

      Sterker nog, er staan er al meerdere online 😉 Zoek maar eens op croissants rechtsboven aan de pagina 🙂

  4. Belinda schreef:

    ohhhh….. die ga ik maken binnenkort!!

  5. Rowan schreef:

    Dit lijk mij heerlijk op een zondagochtend als ontbijtje. Hmmm!

  6. Owjee, ik ben bang dat ik er een guilty pleasure bij heb, ziet er heerlijk uit!

  7. Darina schreef:

    Deze croissants zien er heerlijk uit! Ik ga ze zeker maken op een zondagochtend, kijk er nu al naar uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *