Chocolate Chip Pancakes

60

chocolate chip pancakes 1a

Jullie weten inmiddels wel dat ik gek ben op pannenkoeken, Amerikaanse pancakes en alles wat hier maar op lijkt. Ik mag ook graag variëren met de recepten. Zo eten we thuis regelmatig hartige pannenkoeken met allerlei groenten. Hartstikke lekker! Ook met het recept voor pancakes mag ik graag het een en ander uitproberen. Dit keer zijn ze nog een beetje zoeter geworden door de pure chocolate chips die ik door het beslag gespateld heb. Dat was geen verkeerd idee kan ik je vertellen.

Nog aan het bedenken wat je als ontbijt op tafel zet vandaag? Doe eens gek en maak deze chocolate chip pancakes!

chocolate chip pancakes 2a

Chocolate chip pancakes

Voor bij het ontbijt of als brunch maak je deze heerlijke Amerikaanse chocolate chip pancakes. Ook leuk als dessert met aardbeien, slagroom en ijs.
Porties: 14 pancakes

Ingrediënten

 • 230 gram bloem
 • 16 gram bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • snuf zout
 • 1 tl suiker
 • 2 eieren
 • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
 • 300 ml melk
 • 100 gram pure chocolate chips

Instructies

 • De bereiding is heerlijk eenvoudig. Doe alle ingrediënten in een kom en mix deze goed door elkaar. Ik doe dit zelf altijd met een garde, je kunt het dus prima zonder elektrische mixer maken. Om het beslag in de pan de scheppen gebruik ik tegenwoordig een ijsschep, zo krijg je mooie gelijke pancakes.
 • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
Bewaren

Alles over het bewaren van de pancakes lees je hier!

chocolate chip pancakes 3a

Echt een traktatie deze pancakes met stukjes chocola. Als je helemaal wilt uitpakken kun je het ook als dessert serveren met slagroom en aardbeien. En een bolletje ijs, als we dan toch bezig zijn 😉

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

 1. Yvonne Severins-Smeets schreef:

  Ziet er weer goed uit Laura, maar ies met chocoa erin kan nooit verkeerd zijn. Toch?? Volgens mij onmogelijk.

 2. Anoeska schreef:

  Dat ziet er lekker uit!

 3. Brenda schreef:

  Hi Laura, toen ik je artikel vanmorgen in bed las wist ik meteen dat een variatie hierop mijn ontbijt ging zijn! Ik maakte jouw recept met daarbij een appeltje en rozijntjes. Wat een heerlijke stapel pancakes zeg, we hebben er van gesmult! Voor twee personen was het wel een beetje veel, dus de laatste paar pancakes die snoep ik vanmiddag op. Fijne zondag 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik zag het op instagram 😉 Jouw variatie ziet er ook superlekker uit!
   Fijne zondag en geniet van de laatste pancakes vanmiddag 🙂

 4. MySimplySpecial schreef:

  Dat ziet er wel weer heerlijk uit! Dit recept gaat op mijn Pinterest!

 5. Lisanne schreef:

  Oh my… deze pancakes zien er echt uit als heaven! Met aarbeien erbij lijkt het me helemaal perfect. Yum!

 6. Cnavia schreef:

  Laura, Heb je een alternatief voor de 1 tl baking soda? De rest van de spullen staat wel “standaard” in mijn kast maar die baking soda kan ik maar niet vinden in de winkel……

  1. Laura's Bakery schreef:

   je kunt het ook achterwege laten, de pancakes worden dan alleen niet zo dik en ‘fluffy’

 7. Mirthe Termo schreef:

  Ik vroeg me af waar jij de Chocolate Chips hebt gekocht voor de pancakes. Ik heb winkels afgezocht maar niks gevonden.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb ze van het merk Funcakes, te koop bij o.a. taartdecoratie winkels. Maar je kunt ook prima een reep in kleine stukjes hakken.

 8. Vera schreef:

  Hoi Laura, baking soda, bedoel je dan dat oranje kleine pakje ? Heb al een aantal supermarkten afgelopen maar geen enkele heeft het….Groet, Vera

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat oranje pakje is ook baking soda, maar er zijn verschillende soorten merken. Bij AH zag ik laatst een zakje op de bakafdeling.

 9. Kim schreef:

  Moet die 30 gram gesmolten boter nou bij het beslag of is dat de boter die je moet smelten in de pan ? ☺️

  1. Laura schreef:

   Die moet bij het beslag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *