Sneeuwvlokken kerstboom

21 december 2012 Laatst bewerkt: 24 oktober 2022
8

Dit is het eerste taartje in de advent. Met recht een taartJE, de doorsnede is namelijk zo’n 7 cm. Ideaal voor één persoon dus. Gedecoreerd met een mooie kerstboom gemaakt van sneeuwvlokken is dit een chique taartje om met Kerst op tafel te zetten. Of dit nu ’s avonds na het kerstdiner is of voor ’s middags bij een kopje koffie; je gasten zullen er weg van zijn!

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwvlokken kerstboom

Het eerste taartje van deze advent: sneeuwvlokken kerstboom. Met dit kleine taartje laat je jouw familie zonder twijfel versteld staan.

Ingrediënten

 • Witte fondant
 • Rode fondant
 • Tylose
 • Sneeuwvlok plungers 3 maten
 • Uitstekker voor kleine sterretjes
 • Gouden mini parels
 • Eetbare lijm
 • Glitters (bijvoorbeeld Squires Kitchen Sparkledust)
 • Gouden kleurpoeder (bijvoorbeeld solar gold van Edable Art)
 • Mini taartjes (kun je ook uitsteken uit een cake)
 • Sateprikker van ongeveer 10 centimeter

Instructies

 • Om het taartje te versieren heb ik uitstekers gebruikt om hulstblaadjes mee te maken en gouden parels voor de besjes. Voordat je met je witte fondant aan de slag kunt moet je dit verstevigen met tylose. Dit zorgt ervoor dat het fondant goed hard wordt en niet vervormt doordat het in elkaar zakt. Als je een balletje fondant ter grootte van een ei neemt voeg je hier een mespuntje tylose aan toe. Goed doorkneden, in plastic folie wikkelen en minimaal een uur laten rusten.

Voor één taartje met sneeuwvlokkenboom heb je bovenstaande materialen nodig:

 • 1 mini taartje bekleed met rode fondant
 • 6 sneeuwvlokken (drie maten, van elke maat twee)
 • 6 kleine rondjes met verschillende diktes (2x 6mm, 2x 4mm en 2x 2mm)
 • klein kegeltje
 • klein sterretje
 • sateprikker
 • De witte onderdelen bewerk je met de glitterpoeder. Het sterretje kleur je goud. Zorg dat je in elk onderdeel vast een gaatje maakt met de sateprikker. Maak het gaatje groot genoeg zodat je ze er later zonder moeite makkelijk op de sateprikker kunt bevestigen. Als je de gaatjes nu niet maakt (of te klein) zullen je sneeuwvlokken breken als je de boom in elkaar wilt zetten. Laat de onderdelen zo even een paar uurtjes drogen aan de lucht.
 • Wanneer al je onderdelen droog zijn kun je de kerstboom in elkaar zetten. Je werkt van groot naar klein, dat geldt voor de sneeuwvlokken maar ook de rondjes. Die gebruik je om afstand tussen de vlokken te creëren. Begin met het grootste rondje, smeer hier wat eetbare lijm op en plak de grootste sneeuwvlok vast. Hier bovenop komt dan weer een rondje gevolg door een sneeuwvlok. Stapel je sneeuwvlokken dakpansgewijs op elkaar.
 • Ga zo door tot je alle rondjes en sneeuwvlokken hebt gebruikt. Sluit af met het kleine kegeltje en zet hier het sterretje bovenop. Nu kun je de boom gaan decoreren met de kleine gouden suikerparels. Breng wat lijm aan op de ‘takken’ met een sateprikker (een kwastje geeft te veel lijm af) en leg de parels hier op. Het werkt prettig om dit met een pincet te doen. Als laatst kun je het taartje nog decoreren met witte hulstblaadjes en gouden besjes.
 • Zo eenvoudig is het dus om deze taartjes te maken. Klaar voor alle oh’s en ah’s van de visite?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

 1. Carola schreef:

  Wat zijn ze leuk, deze minitaartjes!

 2. Anonymous schreef:

  Heel mooi weer Laura. Je uitleg is ook elke keer weer fantastisch. Groetjes Annemarie29 DLT

 3. Sabien schreef:

  Oh! Ah! 😉 Deze taartje zijn mijn favoriet tot nu toe! Heel mooi Laura! De boompjes ga ik ook zeker maken, alleen de plungers nog even aanschaffen 🙂 xoxo

 4. Ohh wat zijn ze mooi zeg 😉

 5. Joke schreef:

  Jaaaaaaaaaaa deze waren echt een toppertje, maar om nou te zeggen wat tot nu toe het mooiste/lekkerste is….. Ik weet natuurlijk wat er nog zo’n beetje gaat komen ;-). Mooi gemaakt hoor lieverd.

  liefs, mam ♥

 6. Anonymous schreef:

  Erg leuk lau! xx11

 7. Wat ontzettend leuk en jij kent vast ook wel de serie die nu uitkomt van deagostini taarten decoren, daar staat ook iets met sneeuwsterren in .

 8. Maycke schreef:

  Wat gaaaaf weer!!! Maar voordat ik 6 van die taartjes in elkaar heb zitten ben ik volgens mij wel 3 dagen verder… 😉

 9. Caroline Brouwer schreef:

  Alles wat je gemaakt hebt was super! Wat heb je er een werk van gemaakt. Voor mij hoor jij ook in de top van de 50 Nederlandse Foodblogs van JustEat!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel! Wat leuk om te horen 🙂
   Wie weet volgend jaar!

 10. Anonymous schreef:

  Eenvoudig te maken??? Alleen als je heel veel geduld hebt vermoed ik. Volgens mij kost de voorbereiding al heel veel tijd. Hoelang ben je hier nu mee bezig geweest? Wat ziet het er ongelooflijk mooi uit. Pronkstukken en zonde om op te eten!!! Als je mee zou doen aan een wedstrijd zou jij de 1e prijs winnen!!!
  Zo duidelijk ook de uitleg, klasse!!!
  Heel lief ook dat je al je keukengeheimen met ons wilt delen!!!
  Xus,
  MrsP

  1. Laura's Bakery schreef:

   Haha, bedankt! Het is echt makkelijker dan het lijkt. Op een avondje alles uitgestoken, ’s nachts laten drogen en de volgende ochtend in 2 uurtjes gemaakt ongeveer.

 11. Anonymous schreef:

  Ik geniet iedere dag weer van je wat je maakt. Erg leuk en goed uitgelegd. Bedankt

 12. Esther schreef:

  Wat super zeg… Ik vind het heel erg leuk om te zien wat je allemaal voor de maand december hebt gemaakt. Knap dat je er tijd voor hebt.. Zeker leuk om te onthouden voor volgend jaar..

 13. Anonymous schreef:

  Fantastisch!!

 14. Miranda schreef:

  Hoi Laura,

  wat mooi gemaakt, echt super!
  Heb jij misschien een recept van die kleine taartjes?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Miranda,
   Ik heb gewoon cake gebruikt van ren mix voor deze taartjes. Je kunt elke smaak cake nemen die je lekker vindt.
   Liefs, Laura

 15. Esther schreef:

  Ik ga ze zeker een keer maken!
  Hoe krijg je alleen die vorm? Moet je die uit een grote cake snijden?

  1. Laura's Bakery schreef:

   De kleine taartjes heb ik inderdaad uit een grote cake gehaald. Gebruik bijvoorbeeld een ronde uitsteker. Ook kun je nog een cupcake gebruiken als basis.

 16. Phyllis Hampton schreef:

  how do you attach the star on top of the cone

  1. Laura's Bakery schreef:

   I used the wooden toothpick and some edible glue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *