Cadeau Koekjes

Gepost: 2 december 2013 Laatst bewerkt: 16 februari 2024
Cadeau Koekjes
1

Sinterklaas is het land nog niet uit, maar toch ben ik al helemaal in de Kerst stemming. De advent op Laura’s Bakery zorgt daar natuurlijk ook voor. Met de kleuren rood en groen zijn deze cadeau koekjes perfect voor Kerst. Ze kunnen trouwens ook best voor Sinterklaas of een verjaardag. Kleuren aanpassen en klaar is kees.  Voor wie lekker over the top wil gaan kan aan de slag met leuke glitters voor op de strik bijvoorbeeld. Genoeg variaties te bedenken voor deze gezellige cadeau koekjes.

BAKTIP: Met deze set kerstuitstekers kan je cadeau koekjes maken, maar nog veel meer vrolijke kerstkoekjes!

Meer kerstkoekjes bakken en decoreren

cadeau koekjes 2a
cadeau koekjes 3a
cadeau koekjes 4a
cadeau koekjes 5a

 

CADEAU KOEKJES maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Cadeau koekjes

Een fijne how to voor het maken van deze cadeau koekjes. De how to is voor Kerst, maar voor ieder feestje zijn deze koekjes leuk!
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

 • Wit
 • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
 • Geel = Wilton golden yellow
 • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Geef alle koekjes de rode basis. Werk niet aan teveel koekjes tegelijk omdat je gebruik maakt van de wet-in-wet techniek. Dat houdt in dat je, terwijl de icing nog nat is, gelijk een andere kleur icing op je koekje aanbrengt. De tweede kleur icing komt dan niet als laag op de eerste te liggen maar verdwijnt hier in. Uiteindelijk heb je dus een mooie egale laag icing met een patroon. Met wit en groen breng je een patroon aan in de rode icing. Ik heb vooral met strepen gewerkt maar je kunt hierin eindeloos variëren.
 • Na het maken van het patroon moet je de icing goed laten drogen. Als deze droog is breng je met de gele icing een grote stip aan, dit is de knoop van de strik. Laat deze drogen en breng dan de lussen aan. Ik heb deze wat dikker gemaakt. Je kunt makkelijk meerdere lijnen over elkaar aanbrengen, dit zakt mooi egaal in elkaar weg. Net als het patroon eigenlijk. Als ook de lussen droog zijn kun je de linten aan de onderkant van de strik maken.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Trudy schreef:

  Beeldige koekjes, prachtig hoor!

 2. Joke Kieft schreef:

  Zo leuk en mooi gemaakt deze prachtige kerstkoekjes!!!

  Liefs, mam xxx

 3. Anoeska schreef:

  Wauw wat zijn deze koekjes schattig! Gewoon te zonde om op te eten. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *