Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf kruidenboter maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 december 2015
in Koken, Sauzen & Dips
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

kruidenboter 1a

Je hebt van die dingen die je eigenlijk altijd kant en klaar koopt terwijl het zo ontzettend simpel is om zelf te maken. En lekkerder ook, zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dan de bakjes uit de supermarkt. Vorige week dook ik de keuken in om zelf kruidenboter te maken en maakte gelijk een flinke portie. Een deel daarvan gebruikte ik bij het buffet met Kerst, de rest ligt in de vriezer te wachten tot een volgende gelegenheid. Van een deel van de kruidenboter spoot ik kleine toefjes. Dat staat niet alleen heel feestelijk, je kunt zo ook eenvoudig steeds een kleine portie uit de vriezer halen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een toefje kruidenboter te serveren bij een biefstuk of andere maaltijd?

kruidenboter 2a

Ingrediënten kruidenboter

  • pakje ongezouten roomboter (250 gram)
  • 3 tl citroensap
  • 15 takjes platte peterselie
  • 10 takjes dille
  • 15 stengels bieslook
  • 2-3 teentjes knoflook
  • zout en peper
Zo maak je het

Haal het pakje boter uit de koelkast en laat de boter op kamertemperatuur komen.

Hak de blaadjes peterselie, takjes dille en stengels bieslook fijn. Pers de teentjes knoflook uit.

In een kommetje prak je de citroensap, kruiden en knoflook door de boter. Dit kan met een vork, maar ook een spatel werkt prima. Breng de boter verder op smaak met peper en zout.

Schep de kruidenboter op folie, vouw het folie dicht en draai de zijkanten dicht. Zo vormt zich een rol. Leg deze in de koelkast om op te stijven. Eenmaal uitgehard kun je er plakjes vanaf snijden.

Toefjes kruidenboter

Geen zin in plakjes gekruide boter? Je kunt er ook toefjes van maken! Schep de zachte kruidenboter in een spuitzak met stervormige spuitmond.

Op een vel bakpapier spuit je toefjes kruidenboter. Zet ze in de vriezer zodat ze goed hard worden. Eenmaal hard kun je ze in een bakje doen en in de vriezer bewaren. Zo heb je gelijk handige kleine porties die je kunt pakken wanneer je ze nodig hebt.

kruidenboter 3a

Maak jij voortaan ook zelf je kruidenboter?

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Sneeuwman marshmallows
Honing kipspiesjes

Related Posts

Spinazie-feta hummus

Spinazie-feta hummus

door Laura Kieft
27 september 2019
7

Over ongeveer 1,5 week ligt Het Borrelhapjes Bakboek in de winkels en ik kan echt niet meer wachten om...

3x barbecue sauzen

3x barbecue sauzen

door Laura Kieft
26 juli 2019
0

Het is geen barbecue zonder lekkere sausjes nietwaar? Heerlijk om dat stukje vlees of gegrilde groenten in te dippen....

Munt-feta pesto

Munt-feta pesto

door Laura Kieft
28 juni 2019
0

Met het maken van alle sauzen, dips en spreads voor mijn nieuwe borrelhapjes boek dat in oktober uitkomt, bedacht ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 11

  1. Rosanne says:
    4 jaar geleden

    Je kan zo veel meer kruiden gebruiken voor je kruidenboter.
    Mijn standaard kruiden zijn: bieslook, basilicum en peterselie.
    Maar als ik ergens tijm of rozemarijn van over heb gooi ik dat er ook doorheen (wel het blad van de takjes halen, de takjes zijn te stug voor in de kruidenboter)
    Overigens gebruik ik ook nooit citroensap, das weer een leuk idee voor de volgende portie

    Beantwoorden
  2. Nele | Pizzapartyfridaynight says:
    4 jaar geleden

    Eigenlijk is het inderdaad heel gemakkelijk om zelf kruidendokter te maken, nog nooit echt bij stilgestaan ☺️ Dat ga ik zeker eens doen! X

    Beantwoorden
  3. Melanie Valkenburg says:
    4 jaar geleden

    Ik heb een paar dagen terug voor kerst kransjes van kruidenboter gemaakt voor bij het gourmetten. 10 min in de vriezer, een rood lintje eromheen en klaar! Super snel extraatje voor de kersttafel. Bedankt voor het recept XD

    Beantwoorden
  4. nicole says:
    4 jaar geleden

    ik zweer bij eigen gemaakte kruidenboter en ik heb hetzelfde recept maar dan een scheutje maggi aroma erbij
    Heerlijk

    Beantwoorden
  5. L says:
    3 jaar geleden

    Zo lekker! Gisteren gemaakt voor vandaag en kreeg complimenten van onze gasten.

    Beantwoorden
  6. Mirella says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik had de vraag of je de kruidenboter ook met gedroogde kruiden kan maken, en heb je dan dezelfde grammen nodig?

    Gr,
    Mirella

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker. Je hebt dan minder nodig omdat die smaak sterker is.

      Beantwoorden
  7. Mirella says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel. Zou ik dan theelepel hoeveelheid mogen?
    Morgen staat er een heerlijke biefstuk op het menu. Het komt dus goed uit ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou gewoon naar smaak toevoegen, dat doe ik zelf altijd als ik gedroogde kruiden gebruik ipv verse 🙂

      Beantwoorden
  8. Joyce says:
    2 jaar geleden

    Leuk dit ik heb dit net gemaakt. Heb er kransjes van gemaakt nu liggen ze in de diepvries tot 1e kerstdag ik ben benieuwd op de reacties van onze gasten die bij ons komen eten.

    Beantwoorden
  9. Ingrid Ferwerda-Jacobs says:
    2 jaar geleden

    Deze uitgeprobeerd en het is heerlijk! Bovendien makkelijk en snel klaar. Voor mij de ideale combinatie. Dank!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
Honing kipspiesjes

Honing kipspiesjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer