Je hebt van die dingen die je eigenlijk altijd kant en klaar koopt terwijl het zo ontzettend simpel is om zelf te maken. En lekkerder ook, zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dan de bakjes uit de supermarkt. Vorige week dook ik de keuken in om zelf kruidenboter te maken en maakte gelijk een flinke portie.
Een deel daarvan gebruikte ik bij het buffet met Kerst, de rest ligt in de vriezer te wachten tot een volgende gelegenheid. Van een deel van de kruidenboter spoot ik kleine toefjes. Dat staat niet alleen heel feestelijk, je kunt zo ook eenvoudig steeds een kleine portie uit de vriezer halen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een toefje kruidenboter te serveren bij een biefstuk of andere maaltijd? Maak jij voortaan ook zelf je kruidenboter?
Op zoek naar die lekkere broodjes op de achtergrond van de foto? Dat hartige breekbrood met bacon en kruidenboter vind je hier.
BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer sauzen, dips en spreads.
Je kan zo veel meer kruiden gebruiken voor je kruidenboter.
Mijn standaard kruiden zijn: bieslook, basilicum en peterselie.
Maar als ik ergens tijm of rozemarijn van over heb gooi ik dat er ook doorheen (wel het blad van de takjes halen, de takjes zijn te stug voor in de kruidenboter)
Overigens gebruik ik ook nooit citroensap, das weer een leuk idee voor de volgende portie
Eigenlijk is het inderdaad heel gemakkelijk om zelf kruidendokter te maken, nog nooit echt bij stilgestaan ☺️ Dat ga ik zeker eens doen! X
Ik heb een paar dagen terug voor kerst kransjes van kruidenboter gemaakt voor bij het gourmetten. 10 min in de vriezer, een rood lintje eromheen en klaar! Super snel extraatje voor de kersttafel. Bedankt voor het recept XD
ik zweer bij eigen gemaakte kruidenboter en ik heb hetzelfde recept maar dan een scheutje maggi aroma erbij
Heerlijk
Zo lekker! Gisteren gemaakt voor vandaag en kreeg complimenten van onze gasten.
Hallo Laura,
Ik had de vraag of je de kruidenboter ook met gedroogde kruiden kan maken, en heb je dan dezelfde grammen nodig?
Gr,
Mirella
Dat kan zeker. Je hebt dan minder nodig omdat die smaak sterker is.
Dank je wel. Zou ik dan theelepel hoeveelheid mogen?
Morgen staat er een heerlijke biefstuk op het menu. Het komt dus goed uit ?
Ik zou gewoon naar smaak toevoegen, dat doe ik zelf altijd als ik gedroogde kruiden gebruik ipv verse 🙂
Leuk dit ik heb dit net gemaakt. Heb er kransjes van gemaakt nu liggen ze in de diepvries tot 1e kerstdag ik ben benieuwd op de reacties van onze gasten die bij ons komen eten.
Deze uitgeprobeerd en het is heerlijk! Bovendien makkelijk en snel klaar. Voor mij de ideale combinatie. Dank!
Aangezien ik geen citroen had heb ik het met mandarijnsap gemaakt en was erg lekker!
Wat goed! Ook een lekkere variatie.
Hoelang kan je deze bewaren in de diepvries?
3 maanden