Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf hangop maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 september 2015
in Desserts, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

hangop maken 1a

Jaren geleden ging ik met mijn moeder een dagje winkelen, zoals we altijd doen gingen we ook toen ergens lunchen. Dit keer bij La Place waar ik koos voor een groot glas aardbeien hangop. Dat was de eerste keer dat ik hangop at en ik was gelijk fan! Toen al riep ik dat ik dat ook eens wilde maken, maar zoals vaak gebeurd bleef het weer veel te lang op mijn lijstje staan. En dat terwijl zelf hangop maken zo ontzettend simpel is. Het is eigenlijk niet meer dan een zeef met een theedoek waar je yoghurt in giet. Een paar uur wachten en klaar ben je. 

hangop maken 2a

Recept afdrukken

Hangop

Zelf hangop maken is hartstikke makkelijk. Het kost wat tijd, maar in die tijd hoef je niets te doen. Alleen wachten tot de zelfgemaakte hangop klaar is.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 1 pak yoghurt (ik gebruikte magere yoghurt)
  • kom
  • zeef
  • natte theedoek
  • keukenfolie
  • eventueel 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Maak je theedoek nat en wring hem uit. Plaats de theedoek in de zeef en giet het pak yoghurt leeg. Dek af met keukenfolie en zet de kom in de koelkast.
  • Laat het zo’n 8-12 uur staan. Hoe langer je wacht, hoe dikker de hangop wordt. Het is makkelijk om het ’s avonds al voor te bereiden, dan kun je ’s ochtends gelijk je hangop gebruiken.
  • Als de hangop klaar is schep je het uit de de zeef en doe je het in een kom. Zoals je gewend bent van yoghurt, is ook hangop wat zurig van smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je 2 zakjes vanillesuiker aan de hangop toevoegen. Hier wordt de smaak wat zachter en zoeter van.
Tips

Zorg dat je zeef de bodem van de kom niet raakt als deze er in hangt.

Bewaren

De hangop kun je nog een paar dagen (afgesloten) in de koelkast bewaren, of je kunt het gelijk opeten natuurlijk. Server met vers fruit of wat muesli.

hangop maken 3a

Vorige post

Volgende post

Slagroom stijf kloppen lukt niet
Boterkoek met appel

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
3

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
15

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Leuk dat je het nu toch een keer gemaakt hebt! Mijn moeder deed dit vroeger altijd, maar zelf at ik het eigenlijk nooit. Ik ben benieuwd hoe ik het nu zou vinden.

    Beantwoorden
  2. Kübra says:
    5 jaar geleden

    Ik snap het nut niet zo als ik het lees (heb het nooit gegeten). Smaakt het heel anders dan gewoon yoghurt? Moet het een keer proeven 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Het smaakt wel anders, vooral de structuur is anders; dikker en romiger.

      Beantwoorden
  3. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Het is inderdaad niet zoveel werk. Ik ga het zeker eens proberen 😀

    Beantwoorden
  4. Tineke says:
    5 jaar geleden

    Mmm heerlijk ja…hangop! Het is lang geleden dat ik dat zelf gemaakt heb, heerlijk met m’n zelfgemaakte pruimen compote voor dit weekend!
    Natuurlijk kun je het ook kant en klaar kopen maar het zelf maken geeft net ff dat betere gevoel hè…én een excuus om weer wat tijd in de keuken door te brengen! 🙂

    Beantwoorden
  5. Marina says:
    5 jaar geleden

    Net als Kübra zie ik ook niet zo het nut hiervan. Waarschijnlijk krijg je een dikke yoghurt, omdat het vocht eruit zakt. Kun je niet beter meteen een bakje griekse yoghurt kopen? Ik zal het eens proberen om te zien of ik ook zo enthousiast wordt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Griekse yoghurt is wel anders. Je kunt ook kant en klare hangop kopen, maar ik vind het zelf maken leuk 🙂 Het is dikker en romiger dan yoghurt, vind het zelf erg lekker! 🙂

      Beantwoorden
  6. Marie says:
    5 jaar geleden

    een oud huisgenootje van mij maakte altijd hangop 🙂 wat lekker!

    Beantwoorden
  7. wilma says:
    5 jaar geleden

    Ik maak ook zelf yoghurt en zal eens kijken of het ook lukt. Hier houden zw wel van yoghurt. Gewoon niks zeggen en horen wat ze er van vinden. Wat doe je met de rest wat er uit komt?
    Heerlijk he dat zelf doen!!
    Groet, Wilma

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik gooi dat zelf weg, daar kun je (naar mijn weten) niets mee doen.

      Beantwoorden
      • Fenny says:
        3 jaar geleden

        Opdrinken of huidverzorging

        Beantwoorden
    • Melanie says:
      5 jaar geleden

      Gebruik de wei ( het waterige spul dat overblijft) bij het fermenteren van voedsel, of aangelengd met water bij het bakken van brood.

      Beantwoorden
  8. Suzanne says:
    5 jaar geleden

    Ooh lekker hangop! Mijn moeder maakt het altijd met wat lobbig geklopte slagroom erdoorheen (toevoegen na het uitlekken) en vers fruit erdoorheen. Heerlijk!

    Beantwoorden
  9. Emma says:
    5 jaar geleden

    Wat grappig!

    Beantwoorden
  10. Alexander says:
    5 jaar geleden

    Lekker makkelijk!

    Beantwoorden
  11. Carien says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Bij ons is het al jaren HET FEESTtoetje, ik neem 2 pakken volle yoghurt en die hang ik in de pan om uit te lekken zeker wel 14 uur, daarna klop ik een halve liter slagroom met suiker en die meng ik met de dikke yoghurt en daarna voeg ik (diepvries) aardbeien toe. Bovenop aardbeien garneren.
    Het is een calorieenbom maar overheerlijk het toetje van mijn lieve schoonmoeder !!

    Beantwoorden
  12. Tjuny says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hangop van alpro yoghurt gemaakt en daar een koemelkvrije monchoutaart van geknutseld voor een gast. Hij was mooier en lekkerder dan de originele. Wel wat gelatine gebruikt voor de zekerheid.

    Beantwoorden
    • Carroline Castendijk says:
      9 maanden geleden

      Gelatine is ge maakt van botten (van dieren). Als je Alpro gebruikt omdat je een Vegan toetje wilde maken, dan is dat door de gelatine weer teniet gedaan…. 😮

      Beantwoorden
  13. Miranda Moleman says:
    5 jaar geleden

    Kan je ook hangop maken in een vergiet boven een pan met een theedoek in de vergiet, als je meer in een keer wilt maken? Er past geen liter yoghurt in mijn zeef.

    Groetjes, Miranda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, kan ook.

      Beantwoorden
  14. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    In de hangop kun je ook slagroom en fruit erdoor heen doen. Super lekker. En dan garneren met slageoom en choco vlokjes of andere decoratie.

    Beantwoorden
  15. potamotrygorgeous mäh says:
    4 jaar geleden

    Wat een interessant stuk over die hangop! We hebben zelf sinds vorige week pas het fenomeen Skyr ontdekt, en vonden het wat duur, en al zoekend op internet kwamen we op jouw site uit, het is dus behoorlijk vergelijkbaar met hangop wat we lezen, en het is nog zelf te maken ook, super cool! We houden wel van een uitdaging.

    Wat een beetje verwarrend is, is wat de voedingswaarden worden van de hangop als de yoghurt is uitgelekt,.. is het alleen water wat eruit lekt.. of is het wei?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het is wei inderdaad, maar ik durf je niet te zeggen wat de voedingswaarden zijn van zelfgemaakte hangop.

      Beantwoorden
  16. A.M. De Gruijter- Verhaar says:
    3 jaar geleden

    De wei breng ik aan de kook, nog. 50 A 60 Gr. rijst erin en volgens beschrijving op het pak koken. En je hebt heerlijke weipap. Als je het een poosje laat staan is de pap meer gebonden. Heerlijk!!

    Beantwoorden
  17. Milou says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel kan je van 1 pak yoghurt maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb dat niet precies afgemeten, maar een flinke kom vol.

      Beantwoorden
  18. Gerard van der Leeuw says:
    3 jaar geleden

    Hang-op is heerlijk. Maar waarom gebruikt iedereen tegenwoordig toch yoghurt? Het blijft lekker, maar de echte hang-op werd gemaakt van de goedkopere karnemelk. probeer het maar eens: het is gewoon authentieker. Er bestond al hangop toen we in Nederland nog nooit van yoghurt gehoord hadden……

    Beantwoorden
  19. Miriam says:
    3 jaar geleden

    Wij ontbijten 2 keer per week met zelfgemaakte hangop. Het maken stelt echt niets voor. Zeef met doek (theedoek of hydrofiel luier, wel zuiver hoor😋 ) miriamin een kom. Yoghurt erin, afdekken en wegzetten. Er zit geen uitdaging aan. Het kan niet mislukken.
    Lekker met meusli, vers fruit en een keepje honing.

    Ook superlekker om en trifle te maken.

    Beantwoorden
  20. Ottoline says:
    2 jaar geleden

    Dit maakten mijn ouders al en ik dus al 46 jaar ook. Vaak koop ik 1 liter yoghurt extra om hangop te maken. Ik eet het meestal als nagerecht met beschuit en suiker. Mmmmmm smullen. Maar wat ik me afvraag? Het vocht gooi ik steeds weg. Is daar niet iets lekker van te maken???? Hopelijk komt daar een reactie op.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Volgens mij zijn er wel dingen mee te doen, maar ik heb er zelf geen ervaring mee. Misschien even zoeken via Google?

      Beantwoorden
  21. Sandra Bresser says:
    2 jaar geleden

    Ik heb gisteren, magere yoghurt in een zeef bekleed met koffiefilterzakjes gedaan. Beetje primitief misschien maar vanmorgen heerlijke hangop! Gisteren ook granola gemaakt uit het bakboek van Denise Kortlever. Combi hangop en granola is super! Koop nooit meer “Turkse, Griekse of welke yoghurt of kwark”

    Beantwoorden
  22. Diana Celine says:
    9 maanden geleden

    Je kunt beter hangop van volle yoghurt maken, dan heb je veel meer aangezien er heel veel vocht in magere yoghurt zit.

    Beantwoorden
  23. Judith says:
    6 maanden geleden

    Heerlijk toetje maar ik vind hangop van karnemelk toch lekkerder dan van yoghurt.
    Je moet dan wel goeie karnemelk kopen niet zo goedkoop pak.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Waarin verschilt het van smaak? Ben ik benieuwd naar!

      Beantwoorden
      • Judith says:
        6 maanden geleden

        De zurigheid van de karnemelk gaat weg, maar dat is bij yoghurt ook. Ik vind hem wat voller van smaak dan met yoghurt.
        Maar misschien is dat persoonlijk.

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Recept Royal Icing

Lemon Curd

Basisrecept vanillecake

Carpaccio wraps

Volgende Post
Boterkoek met appel

Boterkoek met appel

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-2

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan