Cake wentelteefjes uit de oven

28 augustus 2017
39

Ik ben dol op wentelteefjes en maak vaak op deze manier mijn laatste sneetjes brood op. De laatste tijd probeer ik met dit concept te variëren. Zo heb ik al hartige wentelteefjes gemaakt en waren de brioche wentelteefjes met Nutella ook om van te smullen. Nu is het tijd voor weer een heel nieuw soort: de cake wentelteefjes uit de oven. Ja, dat lees je goed. Wentelteefjes gemaakt van cake. Dat is dus echt zálig. Voor een luxe ontbijt of brunch, of juist als dessert. Dan kun je er ook goed een bolletje ijs bij serveren.

Cake wentelteefjes uit de oven

De originele wentelteefjes maak je uiteraard van brood. Maar deze cake wentelteefjes uit de oven zijn nog veel lekkerder!
Porties: 6 personen

Ingrediënten

Instructies

 • Snijd de cake in plakken en halveer deze eventueel. Verdeel ze in een ovenschaal.
 • In een kom doe je het ei, vanille extract en de melk. Klop met een garde door elkaar. Giet het mengsel rustig en gelijkmatig over de cake zodat het goed opgenomen wordt.
 • Zet de ovenschaal 10-12 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte)in de oven.
 • De cake wentelteefjes serveer je met rood fruit, strooi er daarna nog wat poedersuiker over. Dan is hij klaar om op tafel te zetten.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. Josephine schreef:

  Wow, dat ziet er echt heel lekker uit! Die ga ik onthouden! Vooral met een cake uit de supermarkt lijkt het me een makkelijk feestontbijt. (Uiteraard bak ik zelf ook wel eens cake, hoor 😉 ).

 2. Marc Richter schreef:

  Ik heb het recept bij mijn favorieten gezet. Dit ga ik absoluut eens maken…lijkt me heerlijk! Groetjes, Marc Richter

 3. Leuk om wentelteefjes uit de oven te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *