Ik ben dol op wentelteefjes en maak vaak op deze manier mijn laatste sneetjes brood op. De laatste tijd probeer ik met dit concept te variëren. Zo heb ik al hartige wentelteefjes gemaakt en waren de brioche wentelteefjes met Nutella ook om van te smullen. Nu is het tijd voor weer een heel nieuw soort: de cake wentelteefjes uit de oven. Ja, dat lees je goed. Wentelteefjes gemaakt van cake. Dat is dus echt zálig. Voor een luxe ontbijt of brunch, of juist als dessert. Dan kun je er ook goed een bolletje ijs bij serveren.
BAKTIP: Nog niet voldoende inspiratie voor wentelteefjes? In Het Feestdagen Bakboek staan nog meer verassende wentelteefjes recepten!
Cake wentelteefjes uit de oven
Ingrediënten
- 8-10 plakken cake (gekocht of zelfgemaakt)
- 1 ei (m)
- 1 tl vanille extract
- 100 ml melk
- rood fruit
- poedersuiker (ter decoratie)
Instructies
-
Snijd de cake in plakken en halveer deze eventueel. Verdeel ze in een ovenschaal.
-
In een kom doe je het ei, vanille extract en de melk. Klop met een garde door elkaar. Giet het mengsel rustig en gelijkmatig over de cake zodat het goed opgenomen wordt.
-
Zet de ovenschaal 10-12 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte)in de oven.
-
De cake wentelteefjes serveer je met rood fruit, strooi er daarna nog wat poedersuiker over. Dan is hij klaar om op tafel te zetten.
Wow, dat ziet er echt heel lekker uit! Die ga ik onthouden! Vooral met een cake uit de supermarkt lijkt het me een makkelijk feestontbijt. (Uiteraard bak ik zelf ook wel eens cake, hoor 😉 ).
Ik heb het recept bij mijn favorieten gezet. Dit ga ik absoluut eens maken…lijkt me heerlijk! Groetjes, Marc Richter
Leuk om wentelteefjes uit de oven te maken!