Moederdag en Pasen zijn voorbij, maar wij gaan gewoon door met het delen van lekkere ontbijtjes voor in het weekend. Deze omelet wraps met hüttenkäse – huttenkaas of cottage cheese – zijn verrassend fris van smaak en vullen voldoende zodat je het weekend vol energie kunt starten. Ik vind het altijd bijzonder hoeveel je met ei kunt maken. Een omelet is daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Het idee om van een omelet een wrap te maken is natuurlijk niet nieuw. Wel is het een uitkomst voor mensen met een glutenallergie, aangezien er geen gluten in een omelet zitten. Waar je wel altijd rekening mee moet houden is dat een omelet een stuk minder stevig is dan een een tortilla en daardoor iets minder makkelijk om op te rollen.
Omelet wraps met hüttenkäse
Omelet wraps met hüttenkäse
Heerlijk als ontbijtje of als lunch: omelet wraps met hüttenkäse. Dit simpele (én glutenvrije) hapje zal het zeker weten goed doen op de feesttafel.
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 1 scheut melk
- 1 tl Italiaanse kruiden
- flinterdun gesneden komkommerschijfjes
- 200 gram hüttenkäse (cottage cheese)
- peper en zout
- 4 cherrytomaten
Instructies
-
Doe in een kom de eieren en voeg een scheut melk, de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout toe. Mix tot een luchtig omeletbeslag, er moet schuim ontstaan op de bovenkant van het eimengsel.
-
Doe in een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan (26 cm) en verhit op hoog vuur. Zodra de pan heet is zet je het vuur wat lager.
-
Giet de helft van het omeletbeslag in de pan en draai een beetje rond totdat de hele bodem van de pan bedekt is. Draai het vuur naar een middel tot lage temperatuur. Zodra de bovenkant gestold is keer je de omelet om. Dit kun je eventueel met behulp van een deksel doen om te voorkomen dat de omelet breekt. Bak nog even door tot beide zijden goudbruin gekleurd zijn.
-
Kiep de omelet op een bord of plank en herhaal dit proces voor de andere helft van het beslag.
-
Smeer iedere omelet in met ongeveer 100 gram van de hüttenkäse en verdeel de fijne komkommerschijfjes hierover. Breng verder op smaak met peper.
-
Rol nu heel voorzichtig de omelet wraps op en steek in beide helften van de wrap een prikker met een cherrytomaat in. Zo blijven de omelet wraps met hüttenkäse goed dicht zitten.
-
Snijd nu de omelet wraps met een scherp mes doormidden en serveer iedere helft aan één persoon of serveer twee helften, dus een hele wrap, aan één persoon.
Tips
De omelet wrap met hüttenkäse is te fragiel om in allemaal kleine rolletjes te snijden, maar ik weet zeker dat met een andere vulling dit wel mogelijk moet zijn. Ik ben in ieder geval van plan nog meer variaties op de omelet wrap met jullie te delen in de toekomst.
Bewaren
In de koelkast tot 2 dagen te bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lekker! Ga het nu bij onze uitgebreide zondag brunch maken