Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Vanille shortbread koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 maart 2014
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

vanille shortbread koekjes 1a

Deze vanille shortbread koekjes hebben een hele fijne en kruimelige structuur. Die fijne structuur is te wijten aan het soort suiker. Voor dit recept (met maar 4 ingrediënten!) gebruik je namelijk geen kristalsuiker of basterdsuiker, maar poedersuiker. Het resultaat heeft wel iets weg van zandkoekjes.

Al ben ik dol op koekjes die van binnen nog een beetje zacht en chewy zijn, deze brosse koekjes vind ik ook heerlijk. Lekker voor bij een kopje thee, of gewoon lekker tussendoor natuurlijk! 

vanille shortbread koekjes 2a

Recept afdrukken

Vanille shortbread koekjes

Een lekker recept om zelf shortbread koekjes te maken met vanillesmaak. Resultaat is brosse koekjes met een fijne structuur door de poedersuiker.
Porties: 18 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe en meng goed. Als laatst voeg je de bloem toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  • Snij de rol in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Tips

Je kunt met dit recept variëren door wat cacaopoeder door het deeg te mengen en bijvoorbeeld noten toe te voegen. Zomaar een paar ideetjes, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Bewaren

Bewaar de koekjes in een trommel, daarin blijven ze een paar weken bros en knapperig.

vanille shortbread koekjes 3a

Vorige post

Volgende post

Arretjescake deluxe
Bladerdeeg kaasstengels

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
1

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
14

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 77

  1. Monique says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb de koekjes net gemaakt en ze zijn HEERLIJK!!
    Ze lijken inderdaad op zandkoekjes maar dan toch met een iets zachtere structuur.
    Bedankt voor dit recept en veel succes verder.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk dat je zo enthousiast bent! De structuur is inderdaad nog iets fijner/zachter, heel lekker 🙂

      Beantwoorden
  2. hasna says:
    7 jaar geleden

    Wat een heerlijk simpel recept!!

    Wil deze ook maken, maar kan ik het ook met ongezouten roomboter maken?

    Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Hasna,
      In alle bakrecepten kun je er van uitgaan dat er ongezouten roomboter wordt gebruikt. Het wordt aangegeven wanneer dit niet zo is.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  3. Hetty says:
    7 jaar geleden

    Heerlijke koekjes Laura! Zo klaar ook trouwens. Ik heb , omdat ik niet genoeg poedersuiker in huis had, voor de helft witte basterdsuiker genomen.
    Het resultaat is ook prima.
    Mooi recept om allerlei variaties mee te bedenken.
    Dank je wel voor alle leuke ideeën die ik telkens weer in mijn postbus vind!

    Beantwoorden
    • Cynsia says:
      1 jaar geleden

      Hallo Laura,
      Ik was even benieuwd welk soort bloem je gebruikt voor deze stempelkoekjes. Patentbloem, tarwebloem? Hoeveel procent eiwitbevattend?
      Ik heb een leuke gepersonaliseerde stempel laten maken dus wil ze graag snel maken.

      Groetjes

      Beantwoorden
  4. p says:
    7 jaar geleden

    Zou dit deeg in een koekjespistool kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik denk dat het geen probleem moet zijn. Dan zou ik eerst de koekjes spuiten en daarna pas het (gevormde) deeg laten koelen.

      Beantwoorden
      • p says:
        7 jaar geleden

        Oke dankjewel

        Beantwoorden
  5. cfs says:
    7 jaar geleden

    Fantastisch basisrecept, en wat is dat deeg heerlijk zacht.

    Vraag: je hebt het over ‘mixen’, bedoel je dan met de hand of met een mixer? Poedersuiker stuift natuurlijk erg.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Met mixen bedoel ik inderdaad een elektrische mixer, al kun je dit ook prima met de hand kneden. Begin rustig met mixen tot de poedersuiker wat is opgenomen en verhoog dan de snelheid.

      Beantwoorden
  6. Angela says:
    6 jaar geleden

    De Rol ligt nu in de koeling… ben benieuwd!!!
    Ik ben er trouwens vanuit gegaan, dat je elektrische oven 175gr bedoelt (en niet hete lucht).
    Ik bak deze voor m’n moeder (die wilde eens wat anders dan winkel gekochte koekjes en zelf kan ze helaas niet meer bakken/koken).
    Laat snel weten wat die grote lekkerbek er van vind/vond.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik bedoel inderdaad altijd een elektrische oven 😉 Hoop dat ze in de smaak gevallen zijn! 😀

      Beantwoorden
      • Angela says:
        5 jaar geleden

        Ben helemaal vergeten te reageren. Sorry! Ze vond ze (zoals ze zelf altijd zegt) Jammiedepammie. Ofwel heel erg lekker.

        Beantwoorden
  7. Susanne says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    De koekjes zijn verrukkelijk. “I love it!”
    Heb nog een vraag over de verhouding. Jij geeft aan dat het recept voor 18 koekjes is. Hoe ziet je deegrol er dan uit? Ik heb veel meer gemaakt. Maar ze zijn ook wat aan de platte kant en helaas 😉 niet zo mooi als op je foto. Als ik de koekjes iets dikker snijd worden ze dan niet zo platt? En lukt het jou de koekjes in een keer te bakken? Of hoeveel heb je tegelijk in de oven gedaan?
    Vragen over vragen. Sorry. Maar het zijn dus echt vanaf nu mijn lievelingskoekjes.

    Gr. Susanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Susanne,
      Wat leuk dat je deze koekjes zo lekker vindt! Ik denk dat mijn rol zo’n 5cm in doorsnede was en de plakken denk ik toch wel zo’n 1cm dik. Dan blijven je koekjes ook dikker.
      Hoeveel je er tegelijk kunt bakken hangt natuurlijk helemaal af van de grootte van je bakplaat en oven. Ik red 18 net niet in één keer dus bak dan 2 platen 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  8. Mathilde says:
    6 jaar geleden

    De deegrol ligt nu een uur in de koelkast, dus ze kunnen straks de oven in.
    Ben benieuwd. Het deeg alleen ruikt al heerlijk! Mede dankzij jouw site heb ik iedere dag zin om te bakken 🙂

    Beantwoorden
  9. Alicia says:
    6 jaar geleden

    hoi

    ik heb een vraagje. Kan je het mengsel
    scheiden voordat je de bloem erbij doet zodat
    je er kleurstof bij kan doen ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou de kleurstof er pas op het laatst bij doen als je het graag wilt kleuren.

      Beantwoorden
  10. Anja says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik wil volgende week dit recept gaan uitproberen. Wat ik me alleen afvraag is; wanneer je met koekjesuistekers wilt werken, kun je dan het beste de vormpjes meteen uitdrukken en vervolgens op bijvoorbeeld een plaat in de koelkast zetten? Of een uur laten opstijven en vervolgens weer fijn kneden, uitrollen en uitdrukken?

    Ik hoor graag van je!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt dan het best de koekjes uitsteken en dan op de plaat in de koelkast laten koelen.

      Beantwoorden
  11. Piek says:
    6 jaar geleden

    Super lekkere koekjes! Weet je wat ook echt heel leuk (uiteraard ook heel lekker ;)) is? De rol, voordat hij in de koelkast gaat (of als hij te plakkerig is eerst even in de koelkast zetten) de zijkant van de rol helemaal beplakken/berollen met kaneel. Als je dan later de koekjes bakt, krijg je een rond koekje met een wit midden en een bruine rand. Het is echt superlekker!

    PS. Je hebt echt een superleuke, handige, nuttige, mooie, (enz.) site Laura! Ik heb nog nooit een reactie geplaatst, maar dit vond ik toch wel leuk om even door te geven…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂
      Koekjes met een kaneelrand zijn inderdaad heerlijk!

      Beantwoorden
  12. lola says:
    6 jaar geleden

    Echt het beste recept voor heerlijke shortbread koekjes. Ik heb al heel wat recepten geprobeerd en had de moed al een beetje opgegeven en nu……smeuïg en toch bros tegelijk. Dank je voor dit perfecte recept. TOP!!!!!

    Beantwoorden
  13. Denise says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst, wat heb je een leuke blog!! Ik heb laatst je lemon meringue pie gemaakt en die was echt superlekker.

    Ik wil deze koekjes gaan bakken als kraamcadeautje, en zit eraan te denken de zijkant van de rol te rollen door blauwe decoratie, zodat er aan de rand van de koekjes blauwe suikerfiguurtjes zitten (balletjes of hartjes of iets dergelijks, moet het nog halen). Denk je dat dit gaat lukken, of zou dit gaan smelten? Bij je valentijn-chocolade koekjes is de decoratie in ieder geval niet gesmolten?

    Groetjes Denise

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, dankjewel! Wat de koekjes betreft, dat kan hoor! Als je een suikerstrooisel gebruikt smelt dat zeker niet weg. Ik weet niet precies hoe muisjes of blauwe parels worden in de oven, maar dat zou je natuurlijk kunnen proberen.

      Beantwoorden
      • Denise says:
        5 jaar geleden

        Dankjewel voor je antwoord! Dan ga ik het gewoon proberen. Vind het supertof dat je de moeite neemt om al die vragen van je lezers te beantwoorden 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          En ik vind het tof dat zoveel mensen een reactie achterlaten 😉
          Veel plezier met bakken, ben benieuwd hoe ze gaan worden!

          Beantwoorden
  14. Josine Jacobs says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Een paar dagen geleden heb ik deze koekjes met mijn oudste gemaakt. We vonden het een makkelijk recept en de hele familie vindt ze erg goed geslaagd!

    Wij hadden alleen het probleem dat het deeg aan de rol en het aanrecht bleef plakken. Ik wilde een plak maken om vormpjes eruit te snijden, maar het is een rol geworden. Zou het helpen het deeg eerst even in de koelkast laten opstijven?

    Hartelijke groet,
    Josine

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Koekdeeg moet je sowieso altijd laten opstijven in de koelkast. Als het dan nog steeds plakt kun je ook een beetje bloem gebruiken bij het uitrollen.

      Beantwoorden
  15. kirsten says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Dank voor dit lekkere recept!
    We hebben deze koekjes al een paar keer gemaakt; heerlijk!
    In de oven loopt het deeg al vrij snel uit; hoe kunnen we de vorm zoals op de foto verkrijgen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Koel je het deeg goed? En heb je niets veranderd aan de receptuur?

      Beantwoorden
  16. kirsten says:
    5 jaar geleden

    Ja dat wel maar ik bedenk me wel ineens dat we altijd grasboter in huis hebben (?)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat zou het kunnen zijn, probeer het maar eens met (normale) ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
  17. Nele says:
    5 jaar geleden

    De lekkerste en luchtigste koekjes die ik ooit gemaakt heb! Overhéérlijk! Ik ben superfan van jouw website! Bedankt voor de inspiratie! Nog veel succes !

    Beantwoorden
  18. Urea says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura ik vind j recepten heel erg fijn wel nog niets uitgeprobeerd maar daar wil ik verandering in brengen door deze koekjes uit te proberen,maar wat ik vrees is dat ze hard worden.. Ik had al eens koekjes uitgeprobeerd nl boterkoekjes en die waren hard geworden. Ik heb me later laten vertellen dat ik baksoda moest bij zetten

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit recept heeft geen baksode nodig hoor. Dat ze hard worden kan er ook aan liggen dat je ze te lang of te heet bakt. Als je een hetelucht oven hebt moet de temperatuur 10-20% lager staan.

      Beantwoorden
  19. Alyssa says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan ik in plaats van vanille extract ook zo een zakje vanillesuiker gebruiken?

    Groetjes Alyssa

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  20. Bob says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, koekjes smaakten prima! Ze waren in mijn geval alleen erg zacht, ze braken/verkruimelden praktisch allemaal bij het afsteken van de bakplaat.
    Ik had alleen een oude maatbeker, waardoor ik de hoeveelheden per ingrediënt niet al te nauwkeurig kon afmeten. Zou ik bij een nieuwe poging juist meer of minder bloem, suiker en of boter moeten gebruiken?

    Gr

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Belangrijk is dat je de koekjes niet direct van de bakplaat haalt na het bakken, maar even stevig laat worden. Aangezien je niet weet hoeveel je nu precies van elk ingrediënt hebt gebruikt, is het lastig te zeggen wat je anders moet doen. Ik raad je aan een digitale weegschaal aan te schaffen, dat zal al schelen.

      Beantwoorden
      • Bob says:
        5 jaar geleden

        Ok bedankt voor de tip! Eigenlijk ook wel logisch dat ze wat steviger worden naarmate ze meer zijn afgekoeld. Nauwkeurige weegschaal is ook zeker niet verkeerd!
        Volgende week eens een nieuwe poging. Smaken deden ze overigens prima, maar het oog wil ook wat merk ik 😉

        Beantwoorden
  21. Renee says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,

    Kan je deze koekjes ook versieren met bv. een icing?
    Of gaat dit te zoet worden dan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan wel hoor, zoet wordt het sowieso 😉

      Beantwoorden
  22. Janet says:
    4 jaar geleden

    Ik heb een koekjesstempel om leuke patroontjes in koekjes te drukken. Is dit recept hier geschikt voor?
    Mvg Janet

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeker, dit recept kun je dan goed gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Maud says:
    4 jaar geleden

    “Bewaar ze in een trommel dan blijven ze een paar weken goed”. Hoe bewaar je deze koekjes in godsnaam een paar weken?? Haha!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het niet weten, dat lukt alleen als je over heel veel zelfbeheersing beschikt 😛

      Beantwoorden
  24. Natalie says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gisteren gemaakt met matcha poeder als toevoeging. Jeetje, wat hebben deze een heeeeeeeeerlijke structuur! En nog makkelijk te maken ook. Wel margarine – van Brio, die is bizar romig – gebruikt in plaats van boter, vanwege lactose intolerantie.

    Beantwoorden
    • Eva says:
      7 maanden geleden

      Zou je hier ook chocolade in kunnen doen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 maanden geleden

        Ja hoor!

        Beantwoorden
        • Eva says:
          7 maanden geleden

          Super. Dat ga ik eind deze week proberen. dank je voor je reactie. Heb ze het weekend gemaakt. Ze waren erg lekker, en zijn al op.

          Beantwoorden
  25. Marit says:
    3 jaar geleden

    Wat een superkoekjes! Heerlijk…

    Beantwoorden
  26. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Ik heb zo waar koekjes gebakken die echt lekker zijn! Alleen maïzena koekjes, die ik vanaf kind af aan bak lukken mij ^^ De rest proeft altijd hetzelfde en valt meestal uit elkaar haha! Maar deze kunnen zo in een boek en zijn het lekker!! Ik zat alleen op een langere oven tijd. We hebben er mini m&m s in gedrukt. Dat was mega vrolijk en ze bleven gewoon erg mooi! Dankjewel voor de goede beschrijving en het recept. Ik ben vet trots op mij en de kids 😀 die hebben er al wat gereserveerd voor morgen weer… ervan afblijven viel zwaar na er al een paar op te hebben gegeten!

    Beantwoorden
  27. Bianca says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik hiervoor Zeeuwse bloem gebruiken??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  28. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vandaag deze heerlijke koekjes gemaakt voor de zoveelste keer! Als ik de koekjes groter wil maken (ongeveer 10cm in doorsnede), moeten ze dan ook langer in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan hebben ze iets meer tijd nodig, zou beginnen met 1-2 minuten extra.

      Beantwoorden
  29. Rosan says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Thuis heb ik geen vanille-extract. Kan ik in plaats daarvan ook 1 tl vanille-aroma gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan ook.

      Beantwoorden
  30. Linda says:
    3 jaar geleden

    Hallo
    Ik heb ze net gemaakt en de smaak is heerlijk maar ik vind ze wel wat melig. Bijna een soort van poederig in je mond, kan dat komen door de poedersuiker? Als ik ze knapperiger wil vervang ik dan gewoon de poedersuiker door kristal suiker of gebruik ik minder boter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze koekjes horen wel al bros te zijn, misschien even wat langer bakken in de oven. Dan zal de structuur en het mondgevoel ook heel anders zijn.

      Beantwoorden
  31. susan says:
    1 jaar geleden

    Hallo,

    ik heb voor het eerst deze koekjes gemaakt en ze komen net uit de oven. Het ruikt nu al heerlijk!

    Ik heb alle ingredienten afgewogen en mijn hete lucht oven op 160 gezet. het deeg heeft anderhalve dag in de koelkast gelegen, maar toch zijn de koekjes nog best wel wat uitgelopen
    Waar zou dit door kunnen komen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Misschien moet de oven toch nog wat heter de volgende keer? Waren ze wel in precies 14 minuten klaar of hadden ze ook iets langer nodig?

      Beantwoorden
  32. Cynsia says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik was even benieuwd welk soort bloem je gebruikt voor deze stempelkoekjes. Patentbloem, tarwebloem? Hoeveel procent eiwitbevattend?
    Ik heb een leuke gepersonaliseerde stempel laten maken dus wil ze graag snel maken.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als je het heel officieel wil doen kun je het beste patentbloem gebruiken, maar ik gebruik ook vaak genoeg tarwebloem.

      Beantwoorden
  33. Annemarie says:
    1 jaar geleden

    Mixen met de mixer echt? En lopen de koekjes uit of kunnen ze dicht naast elkaar?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, zo wordt de boter lekker romig. Ze lopen een klein tikkie uit.

      Beantwoorden
  34. Gretha says:
    12 maanden geleden

    Ik heb deze koekjes vandaag ook gemaakt en ze zijn heerlijk!
    Veel en uitgebreid koken doe ik graag, maar bakken is niet mijn sterkste kant. Daarom extra blij dat ze zo goed gelukt zijn.
    Ik heb ze wel iets langer (20 minuten) op een iets lagere temperatuur gebakken (150 graden), omdat ik dat in de meeste Engelse recepten tegenkwam.
    Maar dat ging dus ook prima.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Mooi dat deze bij je gelukt zijn Gretha!

      Beantwoorden
  35. Babet Cremer says:
    5 maanden geleden

    Beste Laura ik sta op t punt om koekjes te bakken , je spreekt niet van een snuf zout ..
    bewust ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Inderdaad bewust, maar het mag wel hoor.

      Beantwoorden
  36. Ashley says:
    1 maand geleden

    Dit zijn de lekkerste koekjes die ik inmiddels al bijna een jaar moet missen helaas!! Doordat er bij mij coeliakie is gediagnostiseerd kan ik de gluten variant niet eten.

    Heb jij bij toeval een juiste vervanger voor het gluten bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Niet helemaal hetzelfde, maar misschien is dit wat voor je: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-zandkoekjes/

      Beantwoorden
  37. Els says:
    3 weken geleden

    Hoi Lara,

    Zou dit recept ook geschikt zijn voor vormpjes uitstekers? Of is daar een ander recept beter voor?

    Beantwoorden
    • Gretha says:
      3 weken geleden

      Het kan wel. Maar omdat de koekjes wel wat uitlopen, kun je ze het beste meteen als ze uit de oven komen en nog warm zijn nog een keer uitsteken. Dan zijn de randen weer scherp. Gaat prima, heb ik laatst ook gedaan met kerst koekjes. Wel snel werken, want ze worden snel harder.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Deze zijn het meest vormvast voor uitstekers: https://www.laurasbakery.nl/recept-suikerkoekjes/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bladerdeeg kaasstengels

Bladerdeeg kaasstengels

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-1

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-14

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-3

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan