
Wanneer ik ga zitten voor een brainstormsessie waarin ik nieuwe recepten bedenk, weet ik van tevoren vaak vrij goed welke gelijk zullen lukken en welke niet. Gelukkig voor mij lukken de meeste recepten in één keer omdat ik er van tevoren al veel tijd in steek. Deze spinazie-ricotta broodjes waren een twijfelgeval. Qua smaak kon het alleen maar lekker worden, of het als vulling voor broodjes goed uit zou pakken wist ik nog niet. Kom je maar op een manier achter, en dat is gewoon proberen. Je kunt natuurlijk al raden dat ze gelukt zijn, want anders las je dit artikel nu niet. Pas bij proeven wisten Lian en ik zeker dat het een goed idee was, deze broodjes met een vulling van spinazie en ricotta. Over het zijdezachte deeg waren we al enthousiast en de ricottaspread hadden we ook goed op smaak gebracht. Het oprollen was nog een kleine uitdaging, maar toen de rolls eenmaal in de ovenschaal zaten zag het er al top uit. Eenmaal uit de oven duurde het nog tot de volgende dag tot we de broodjes op de foto zetten en ervan konden proeven. En YUM, wat zijn ze heerlijk! Een ideaal broodje voor bij de lunch, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat ze het bij een soepje, buffet of iets anders heel goed doen. Probeer ze zeker eens uit!
Zó jammer, ik heb lactose intolerantie, dus voor mij helaas geen ricotta. Lijkt mij zó lekker…..?
Hoi! Recept lijkt me super lekker, ga het de komende dagen uitproberen. Hoeveel spinazie hebben jullie gebruikt voor het recept?
Niet zoveel, maar genoeg om het deeg te bedekken.
Oké, bedankt!
Hoi heb jij tips voor een elektrische mixer? Ik doe het nu met een hand mixer van moulinex, maar die is na 10 minuten al heel erg heet ?
Ik gebruik zelf die van KitchenAid, maar ik moet zeggen dat ik het langere mixwerk allemaal met mijn staande mixer doe.
Ik heb vanmiddag dit recept gemaakt vond ze erg lekker