Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel geliefd en dan met name dit vegetarische recept: geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt en een heerlijke hartige ‘crumble’ van geschaafde amandelen en ui. Een overheerlijk gerecht om op een tafel vol met Midden-Oosterse mezze te serveren, maar ook als een op zichzelf staande avondmaaltijd (met wat rucola en couscous) niet te versmaden. Ik heb het recept niet 1:1 overgenomen uit het boek, maar hier en daar aangepast op advies van Mariette. Zo heb ik de crumble gekarameliseerd door er een beetje honing aan toe te voegen en heb ik ook andere hoeveelheden aangepast zodat het nog lekkerder is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Wil je een tafel vol met Midden-Oosterse mezze aan je gasten voorschotelen? Maak er dan bijvoorbeeld ook nog een lekkere couscous salade, falafel, tabouleh, hummus en pita’s bij. In mijn Borrelhapjes Bakboek staan bijvoorbeeld vijf verschillende soorten hummus, waaronder deze, een zalige dadel-walnoot roomkaasspread en een recept voor zelgemaakte pita’s. Als je dat allemaal combineert dan heb je een waar feestmaal!