Sinterklaas popcorn

29 november 2017 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023
Sinterklaas popcorn
13

Lekker binnen zitten, filmavondjes houden, gezellige surprise feestjes vieren. Wat een gezelligheid zo in de aanloop naar Sinterklaas. Een lekker recept voor Sinterklaas popcorn kon dan ook niet uitblijven. Zet een bak popcorn neer op tafel en het is daarna altijd gissen hoe die zo snel leeg is. In principe vind ik popcorn wel een redelijk gezonde snack, mits je er niet te veel suiker aan toevoegt. Toch heb ik van deze Sinterklaas popcorn wel een zoete snack gemaakt en zoete popcorn is dan ook mijn favoriet. Het liefst zo’n gekarameliseerde popcorn, dus die staat nog op mijn lijstje om te maken. 

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

BESTEL NU!

Afbeelding

 

Sinterklaas popcorn uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Sinterklaas popcorn

Popcorn is altijd favoriet tijdens een film- of serieavondje. Deze Sinterklaas popcorn is een hele lekkere zoete popcorn die vast en zeker goed in de smaak zal vallen.
Porties: 1 flinke schaal vol

Ingrediënten

 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 2 tl speculaaskruiden of kaneel
 • 60 gram fijne kristalsuiker
 • 100 gram maïskorrels geschikt voor popcorn
 • zonnebloemolie
 • snufje zout
 • 100 gram kruidnoten

Instructies

 • Smelt de boter in een pannetje. Zet het pannetje opzij en neem een grote pan met (glazedeksel.
 • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de maïskorrels toe. Leg het deksel op de pan, eventueel met een klein kiertje als er geen gaatje in het deksel zelf zit. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
 • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2-3 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
 • Doe de popcorn in een schaal en giet de boter erbij. Voeg nu de speculaaskruiden, het suiker en het snufje zout toe. Leg een bord of deksel op de schaal om af te dekken. Houd stevig vast en schud goed door elkaar tot alles bedekt is met suiker en kruiden.
 • Hak de kruidnootjes fijn en voeg ook toe. Schud nog een keer zodat er een goede verdeling van popcorn en kruidnootjes ontstaat. De Sinterklaas popcorn is het lekkerste als je deze direct opeet.

sinterklaas-popcorn2

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Dit vind ik echt een origineel recept! Ideaal voor Sinterklaas die eraan zit te komen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *