Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat het nu net iets zijn dat ik altijd op de gok maak, ik weeg niets af. Maar daar heb ik verandering in gebracht zodat ik het recept met jullie kan delen! Dit keer maakte ik ook gebruik van havermout in plaats van het pak Brinta omdat niet iedereen dit kent of in huis heeft. Verschil is voornamelijk dat de havermout voor een wat grovere structuur zorgt, het resultaat is hoe dan ook heerlijk!
Speculaas havermoutpap
Het Feestdagen Bakboek
Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.
Meer herfst recepten
De herfst is hét seizoen om de keuken in te duiken en te bakken met typische herfstingrediënten zoals pompoen, appel en kaneel. Deze heerlijke smaken passen perfect bij de knusse, koude dagen en brengen meteen een warme sfeer in huis. Hier heb ik een aantal herfstrecepten voor je op een rij gezet:
Nog meer inspiratie nodig? In dit artikel heb ik de lekkerste herfstrecepten verzameld, zodat je altijd iets passends hebt voor dit seizoen.
Speculaas havermoutpap
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 250 ml melk
- flinke snuf speculaaskruiden (naar smaak)
- 1 speculaasje in stukjes
Instructies
-
Doe de melk en havermout in een pannetje en zet het op een middelhoog vuur.
-
Breng het mengsel aan de kook terwijl je het regelmatig doorroert.
-
Na enkele minuten is het mengsel dik genoeg, haal de pan van het fornuis wanneer jij tevreden bent over de dikte.
-
Voeg speculaaskruiden toe en roer goed door. Giet de pap in een kom en verdeel er de stukjes speculaas over.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Oeh dit ga ik zeker proberen!
Ik eet ook zeer regelmatig havermoutpap, met kaneel, rozijnen en appel.
Maar deze variant lijkt mij ook lekker, al zou ik het speculaasje vervangen door appel.
Havermout is ook prima klaar te maken in de magnetron….
Dan doe jij dat toch 🙂
Goed idee, ga ik proberen! Ik eet het meestal met kaneel of kokos maar hiermee wordt ontbijt al helemaal een feestje!
Net voor het eerst gemaakt en echt superlekker! Deze ga ik vaker als variatie maken.
Dankjewel voor het recept!