Appel-speculaas croissants

Gepost: 22 november 2017 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023

APPEL-SPECULAAS CROISSANTS

Voor een lekkere croissant ben ik altijd wel te porren, maar als je er een appel-speculaas croissant van maakt word ik wel heel erg blij. Een sinterklaasontbijt is misschien nog geen ding, maar deze croissants en de kruidnoten cinnamon rolls van afgelopen maandag kunnen daar zomaar eens verschil in brengen. Hoogste tijd om dat maar eens te introduceren denk ik zo. Ik zou het in ieder geval niet erg vinden om 5 december met al dit lekkers te beginnen.

BAKTIP: Als je het lastig vindt om de appel met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline

APPEL-SPECULAAS CROISSANTS
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appel-speculaas croissant

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om kruidnoten of speculaasjes op een croissantje te doen? Ik zal je vertellen dat het ontzettend lekker is en deze appel-speculaas croissant is daar het bewijs van.
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 grote croissants
  • naar smaak amandelspijs (volgens recept)
  • halve appel
  • speculaaskruiden naar smaak
  • kruidnoten (of speculaasjes)

Instructies

  • Snijd de croissants door. Van een blokje amandelspijs snijd je dunne plakjes, beleg hier je croissant mee. Doe hetzelfde met de halve appel die je in plakjes snijdt.
  • Strooi er wat speculaaskruiden over en maak het af met kruidnoten. Ik voegde naast de gewone kruidnoten ook nog de wat kleinere schuddebuikjes toe. Leg de bovenkant van je croissant erop en druk eventueel licht aan.
  • Bak de appel-speculaas croissant in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de croissant gelijk nu hij warm en knapperig is.
  • Eet smakelijk!
Tips
Dit is ook een ideale manier om (oude) zacht geworden croissants weer lekker knapperig te krijgen.

APPEL-SPECULAAS CROISSANTS

Eet smakelijk!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Milou schreef:

    Geweldig, deze ga ik dit weekend maken!

  2. Zahira schreef:

    Geweldig! Heel leuk idee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept