Voor een lekkere croissant ben ik altijd wel te porren, maar als je er een appel-speculaas croissant van maakt word ik wel heel erg blij. Een sinterklaasontbijt is misschien nog geen ding, maar deze croissants en de kruidnoten cinnamon rolls van afgelopen maandag kunnen daar zomaar eens verschil in brengen. Hoogste tijd om dat maar eens te introduceren denk ik zo. Ik zou het in ieder geval niet erg vinden om 5 december met al dit lekkers te beginnen.
BAKTIP: Als je het lastig vindt om de appel met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline.
Appel-speculaas croissant
Ingrediënten
- 2 grote croissants
- naar smaak amandelspijs (volgens recept)
- halve appel
- speculaaskruiden naar smaak
- kruidnoten (of speculaasjes)
Instructies
- Snijd de croissants door. Van een blokje amandelspijs snijd je dunne plakjes, beleg hier je croissant mee. Doe hetzelfde met de halve appel die je in plakjes snijdt.
- Strooi er wat speculaaskruiden over en maak het af met kruidnoten. Ik voegde naast de gewone kruidnoten ook nog de wat kleinere schuddebuikjes toe. Leg de bovenkant van je croissant erop en druk eventueel licht aan.
- Bak de appel-speculaas croissant in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Serveer de croissant gelijk nu hij warm en knapperig is.
- Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Geweldig, deze ga ik dit weekend maken!
Geweldig! Heel leuk idee!